Ontmoet de instructeurs op Soofos: Robin Meijer

Rick de Bie
  | 
22 september 2020

Wij vertellen graag over de instructeurs en instructrices op Soofos. Zelf vinden we het namelijk reuze interessant wat de instructeurs op Soofos te vertellen hebben. Hopelijk kunnen we je met dit interview wat meer diepte geven over de instructeur van de Cursus Beleggen. Robin ging graag met ons in gesprek over zijn cursus, dus laten we snel beginnen!

De instructeur

Stel jezelf even voor!

Ik ben Robin Meijer, ik ben 21 jaar oud en ik woon in de buurt van Rotterdam. Ongeveer een half jaar geleden ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam, waar ik de opleiding Technische Bedrijfskunde gevolgd heb. Nu ben ik werkzaam als projectcoördinator bij ThyssenKrupp.

Van jongs af aan heb ik de economie en de werking hiervan leuk gevonden, daarom begon ik me sinds mijn negentiende steeds meer te verdiepen in het beleggen. Toen ik merkte dat ik enorm veel mensen iets kon leren over het beleggen, heb ik besloten om de cursus beleggen voor beginners aan te bieden. Met deze cursus combineer ik twee zaken waar ik enthousiast van wordt: beleggen en lesgeven!

Waar heb je geleerd wat je nu kan?

Ik ben goed geworden in het onderwerp door eerst een cursus te volgen over beleggen. Deze cursus duurde acht weken, waarin we de eerste weken de basis van het beleggen behandelde. Daarnaast gingen we de laatste weken steeds dieper in op de stof, waardoor je echt bezig was met de professionele aspecten van het beleggen. Parallel oefenden we met een proefrekening met beleggen, waarna de koop- en verkooptransacties wekelijks werden geëvalueerd. Naast deze cursus ben ik veel boeken gaan lezen van de grote denkers in de beleggingswereld, zoals Warren Buffet, Benjamin Graham en alle Nederlandse experts. Ook vind ik het enorm tof om de laatste ontwikkelingen te volgen, zo blijft mijn kennis altijd up-to-date.

Waarom heb je gekozen voor dit onderwerp en het maken van deze cursus?

Ik heb gekozen voor het beleggen, omdat ik er enorm enthousiast van wordt. Ik vind het fascinerend om te zien hoe een kleine ontwikkeling aan de andere kant van de wereld, een impact kan hebben op de Nederlandse beurs. Daarnaast wil ik ook gewoon geld verdien, dat kan zeker met beleggen.

Welke ervaring heb je met lesgeven?

Mijn ervaring met lesgeven loopt uiteen van een cursus voor de klas tot een presentatie voor het management. Tijdens mijn opleiding heb ik al korte lessen gegeven over de economie en het beleggen. Ook heb ik eerder een consultancybureau opgericht. Hiervoor heb ik altijd presentaties moeten geven, van plan-van-aanpak tot verbetervoorstellen. Al deze presentaties zijn positief ontvangen door het publiek, ik denk dus dat ik wel iets goed doe. ?

Over de cursus

Wat houdt de cursus in?

De online cursus gaat over het beleggen. In de basis is beleggen een hobby waarmee je geld kan verdienen. Ik denk dat veel mensen opzoek zijn naar financiële vrijheid, iets waar je je totaal niet voor hoeft te schamen. Beleggen kan een goeie stap zijn om uiteindelijk deze vrijheid te behalen.

Wat is het doel van de cursus?

Met deze cursus is het echt mijn doel om zoveel mogelijk mensen te helpen. Ik hoop dat mensen na het volgen van deze cursus de stap naar de beurs durven te maken, en hiermee hun leven ook wat meer betekenis krijgt. Zo hoop ik dat de cursisten de investeringsdoelen kunnen behalen, maar ook een extra passie kunnen vinden in het leven.

Dat ik er alles aan doe om mensen te helpen blijkt ook uit mijn niet-goed-geld-teruggarantie. Ik doe het echt onder het motto:

“Your goal is my passion!”

Voor wie is de cursus bedoeld?

Deze cursus is bedoeld voor de mensen die aan het begin staan van hun beleggingscarrière.

Wat vind je zelf het leukste onderdeel van jouw cursus?

Het leukste onderdeel van mijn cursus vind ik toch wel de technische analyse. Hier ga je zelf echt in een grafiek strepen zetten, patronen tekenen en trendbewegingen ontdekken. Hierna kan je voor jezelf een uitspraak doen of de koers gaat stijgen of dalen. Op dit moment begin je te merken dat dit echt de stappen zijn naar een professionele beleggingscarrière.

Wat vind je van het maken en geven van een online cursus?

Waarom heb je gekozen voor het aanbieden van jouw cursus via Soofos?

Ik heb gekozen om mijn cursus aan te bieden via Soofos omdat dit een platform is met een gemeenschappelijke visie. Ik maak deze cursus om zoveel mogelijk mensen te helpen. Ik heb het gevoel bij Soofos dat dit ook precies is waar zij voor staat. Daarnaast kan ik via Soofos nog meer mensen bereiken en helpen.

Hoe vond je het om een online cursus te maken?

Het maken van een online cursus vond ik een leuke ervaring. De eerste keren dat je voor de camera zit is zeker even wennen. Maar na een aantal keer oefenen gaat dit veel natuurlijker. Ook heb ik er weer veel van geleerd, over het presenteren en het beleggen zelf.

Welke aspecten vielen je mee?

Het viel me mee hoeveel technische kennis je moet hebben voor het maken van de cursus en het online zetten ervan.

Hoelang ben je bezig geweest met het maken van de cursus?

Ik ben zeker lang bezig geweest met het maken van de cursus. Ik werk fulltime en heb deze cursus in mijn vrije tijd gemaakt. Uiteindelijk heeft dit meer dan twee maanden gekost. Waar ik vooral in de avonden en de weekenden bezig was.

Op welke manier ben je van plan om cursisten te vinden voor jouw cursus?

Ik ben op veel verschillende gebieden bezig met het vinden van cursisten. Zo maak ik onder andere gebruik van online marketing. Ik hou me dus bezig met SEO voor mijn eigen website, adverteer ik op Facebook, biedt ik webinars aan, sta ik op vakantieveilingen en schrijf ik gast(blogs). Ook maak ik gebruik van intermediairs, benader ik grote brokers en doe ik aan affiliate marketing om cursisten te vinden voor de cursus.

Adviezen voor toekomstige instructeurs

Zorg ervoor dat je je eerste prioriteit legt op het maken van de cursus. Ga niet kijken naar alle randzaken, zoals het inschrijven bij de k.v.k., het openen van een zakelijke rekening of het vinden van platformen om het aan te bieden. Al deze details roepen alleen maar weerstand op, waardoor je de stap misschien niet durft te zetten. Als je al een hele cursus hebt gemaakt, ben je sneller bereidt om al deze stappen te doorlopen.

Wat zou je mensen aanraden die jouw online cursus willen volgen?

Investeer in jezelf! Echt, het leren van iets nieuws is een heerlijk gevoel en het brengt je zoveel verder in het leven! Ik weet ook zeker dat deze cursus echt het begin is van jouw beleggingscarrière, iets wat het leven zoveel makkelijker kan maken.

“Invest in yourself, you can afford it. Trust me.”

Benieuwd naar de cursus? Bekijk dan de online cursus Beleggen!

Facebook groep

Word lid van de Online Instructeurs Nederland groep. Leer alles over het maken en verkopen van online cursussen en kom in contact met andere online instructeurs.

Artikel uit de categorie:
Instructeurs

0 Reacties op "Ontmoet de instructeurs op Soofos: Robin Meijer"

  Geef een reactie op dit artikel

  Leer onbeperkt met Soofos Plus

  • Onbeperkte toegang tot honderden Nederlandse cursussen
  • Probeer 7 dagen volledig gratis
  • Maandabonnement vanaf €19 per maand
  Probeer gratis Meer informatie over Soofos Plus
  soofos plus cursussen op laptop
  Gemaakt met in NL © 2021 - Soofos B.V.