10 vaardigheden om deze vakantie te leren

Rick de Bie
  | 
11 november 2019

Goede voornemens worden niet alleen aan het begin van het jaar gemaakt. Ook voordat de vakantie begint horen we al veel mensen praten (en opscheppen) over alle nieuwe dingen die ze in de vakantie zeggen te gaan doen. Het is hoog tijd om er nu echt mee aan de slag te gaan, want zeg nou zelf. Hoe goed is het gelukt om je goede voornemens nou vast te houden? We hebben tien vaardigheden voor je uitgezocht, waarmee veel andere cursisten al aan de slag zijn gegaan deze vakantie.

 

1. Excel

De populariteit van dit onderwerp is niet te onderschatten. Veel mensen gaan met deze cursus aan de slag om er vooral ná de vakantie veel aan te hebben. En dat is logisch, want veel cursisten gaan na de zomer starten met een baan of willen met meer ervaring terugkomen op kantoor. Niet gek, want Excel wordt in vrijwel elke onderneming gebruikt. Lees meer over de online cursus Excel.

 

2. Teksten schrijven

Menig persoon denkt er weleens over na, het beginnen van een bedrijf of het creëren van een eigen website. Om digitaal succes te hebben moet je wel weten hoe je mensen op je website kan houden en ze kan interesseren, hiervoor zijn teksten nog steeds het belangrijkste middel. Leer dus hoe je betere teksten kan schrijven. Dit kan je leren in deze cursus schrijven.

 

3. Fotografie

De nummer 1 en 2 in deze lijst zijn meer zakelijke of ondernemingsgerichte cursussen. Maar je kan in de vakantie natuurlijk ook gewoon aan de slag gaan met het leren over een hobby. Dit zijn vaardigheden waar je de rest van je leven nog iets aan kan hebben. Fotografie is een van die vaardigheden. Hoe vet is het als je kan leren om de mooie momenten in je leven beter vast te leggen? Precies. Heel vet! Leer erover in de cursus digitale fotografie.

 

4. Fotobewerking met Photoshop

Dat veel mensen aan de slag gaan met fotografie betekent ook dat er veel mensen aan de slag gaan met fotobewerking. Misschien is het om de rode oogjes van foto’s te verwijderen of misschien om een mooie collage te maken. In ieder geval kan je er enorm veel mee, zowel zakelijk als persoonlijk, waardoor het ook deze vakantie weer een favoriet onderwerp is van velen. Hier kan je zelfs gratis mee beginnen in deze gratis cursus fotobewerken.

 

5. Premiere Pro

Naast foto’s maken mensen tegenwoordig ook vaak video’s op vakantie. Zeker wanneer je al het materiaal combineert kan je tot ongelofelijke resultaten komen. Maar dan moet je wel weten hoe je alles samen tot een geheel kan brengen. Dat kan je doen met Adobe Premiere Pro. Met dit videobewerkingsprogramma kan je namelijk zelf leren hoe je je video’s kan monteren. Lees meer over de cursus Premiere Pro.

 

6. Nederlandse Cursus Photoshop

Ook voor de serieuzere Photoshoppers onder ons valt er nog genoeg te leren. Je hoeft het namelijk niet per se voor je fotografie te gebruiken. Je kan het ook gewoon inzetten voor puur zakelijk gebruik. Als je er goed genoeg mee wordt, kan je zelfs geld verdienen met Photoshop. Daarvoor heb je wel een bepaald niveau nodig en de Nederlandstalige cursus Photoshop voor Beginners en Gevorderden brengt je op dat niveau.

 

7. Breintraining

Met iets aan de slag, waardoor je scherper wordt? Dat kan met breintraining. Je gaat dan aan de slag met functies van je hersenen die je in het dagelijks leven kan gebruiken. Zo wordt je dus scherper en leer je je bewuster te zijn van wat er allemaal gebeurt. Ga aan de slag met deze training en leer op een toegankelijke en flexibele manier meer over je hersenen. Lees meer over breintraining.

 

8. InDesign

Een andere, meer zakelijke, tak van design is het maken van je eigen publicaties. Denk bijvoorbeeld aan een boek, een flyer of een ander drukwerk. Natuurlijk is het mogelijk om dit ook voor persoonlijke doeleinden te gebruiken, zoals voor feestjes of een eigen boek, maar vooral voor zakelijke doeleinden is het handig om te kunnen werken met Adobe InDesign. Leer meer over Adobe InDesign.

 

9. Photoshop Elements

Weer een teken dat veel mensen deze zomer aan de slag gaan met het maken en bewerken van foto’s. Het kleine broertje van Photoshop, Elements, is daar een voorbeeld van. Hierin maak je namelijk stukken makkelijker indrukwekkende fotobewerkingen, zonder dat je daarvoor hoeft te kunnen Photoshoppen. Het is dus zeker voor de digibeet een betere oplossing dan Photoshop zelf. Leer meer over Photoshop Elements.

 

10. Spaans

Op vakantie gaan is zelf al een reden om te leren, wanneer je naar een ander land gaat, dan is het handig om daar de taal te kunnen spreken. De Spaanse taal is een van de belangrijkste talen om te leren. De geografische verspreiding hiervan is namelijk groot. Het is een goede manier om in aanraking te komen met de lokale cultuur en wat er daar gebeurt. Lees gerust verder over deze cursus Spaans.

 

Volg al deze cursussen met Soofos Plus

Wil je meerdere van deze cursussen gaan volgen, maar heb je geen zin om een fortuin kwijt te zijn? Dan is het misschien de moeite waard om een abonnement op Soofos Plus te nemen. Hiermee volg je al deze cursussen (én meer) voor een vast bedrag per maand.

Artikel uit de categorie:
Tips

0 Reacties op "10 vaardigheden om deze vakantie te leren"

  Geef een reactie op dit artikel

  Leer onbeperkt met Soofos Plus

  • Onbeperkte toegang tot honderden Nederlandse cursussen
  • Probeer 7 dagen volledig gratis
  • Maandabonnement vanaf €19 per maand
  Probeer gratis Meer informatie over Soofos Plus
  soofos plus cursussen op laptop
  Gemaakt met in NL © 2021 - Soofos B.V.