Top 10 Cursussen voor de ZZP’er

Anton Verkooijen
  | 
31 maart 2020

Er zijn veel mensen die iets voor zichzelf beginnen. Hoe onderscheid je je dan? Ten eerste met kennis. Het is dus nodig dat je een expert bent op jouw vakgebied. Ten tweede moet je jezelf in de markt kunnen zetten. Dat betekent dat je jezelf aan de wereld laat zien, bijvoorbeeld met een mooie website of door slimme marketing. We zullen je vandaag onze top 10 cursussen voorschotelen, die je als ZZP’er moet volgen om nóg meer uit jezelf en je onderneming te halen.

Wat voor soort cursussen staan er in de top 10?

Als ZZP’er moet je verschillende hoedjes op kunnen zetten. Daarom staan er in deze top 10 uiteenlopende onderwerpen die in elk geval van pas komen. Het zijn stuk voor stuk nuttige skills, waarmee je het jezelf makkelijker kan maken. Laten we er snel in duiken, dan kan je meteen aan de slag!

10. Google Analytics

Jouw website moet natuurlijk goed performen. Doet ie dat niet, dan is het hoog tijd om wat aandacht te besteden aan Google Analytics. Hiermee kan je namelijk gaan kijken wat gebruikers doen op jouw website. Niet alleen kan je zien wat ze doen en welke pagina’s te bezoeken. Je kan ook zien waar en wanneer ze de website verlaten, zodat je verbeteringen kan aanbrengen aan de website en de performance kan verbeteren.

9. Droomopdracht binnenhalen

Je belangrijkste doel als ZZP’er is natuurlijk bezig zijn, maar daarvoor moet je wel opdrachten hebben. Hoe haal je die eigenlijk binnen? Hoe kom je er achter welke opdrachten wél en welke niet bij je passen? Dat leer je in deze online cursus voor ZZP’ers, waarin je leert jouw droomopdracht te bemachtigen.

8. E-mailmarketing met MailChimp

Ervoor zorgen dat je klanten bij je blijven, kan lastig zijn. Gelukkig is de oudste vorm van online marketing nog steeds de meest effectieve. Zorg er dus voor dat je jouw klanten op de hoogte houd met relevante updates en met nieuwsbrieven. Dit kan je doen met e-mailmarketing. Welke tool gebruik je daar voor? MailChimp is een van de meest gebruikte en dat is niet geheel zonder reden. Leer dus alles over e-mailmarketing met MailChimp!

7. AVG Privacy

De meeste dingen die met de overheid of met wetten te maken hebben, vinden we niet fijn. De AVG Privacywetgeving is op die regel geen uitzondering. Het is echter wel van wezenlijk belang om er serieus mee om te gaan, aangezien er grote boetes boven je hoofd kunnen hangen, mocht het misgaan. Leer daarom over deze relatief nieuwe wet en hoe je er het beste mee om kan gaan.

6. InDesign

Al wil je mooie folder maken, indrukwekkende vaktijdschriften ontwerpen of gewoon een degelijk visitekaartje maken, dan is InDesign een must have voor je. Alles over het maken van offline en online publicaties, kan je doen met Adobe InDesign. Leer daarom alles over dit DTP-programma in deze uitgebreide cursus InDesign.

5. WordPress

Het hebben van een website voor jouw bedrijf is een echte must. Ben je niet zo bedreven in het programmeren? Dan is deze complete WordPress cursus echt wat voor jou! In deze cursus leer je stap voor stap werken met WordPress en ga je zelf een professionele website bouwen. Hier heb je geen programmeerkennis voor nodig, dus dit is de ideale cursus, zelfs voor de beginner.

4. Engels

Ben je opzoek om op persoonlijk vlak te groeien? Dan is het leren van de Engelse taal misschien wel interessant. Zaken doen in of met het buitenland kan je namelijk veel kansen opleveren. Leer daarom eens een nieuwe taal. Engels wordt in alle omliggende landen gesproken en dus is het een handige vaardigheid. Nog nooit een tweede taal gesproken? Dan is deze beginnerscursus Engels geschikt voor jou!

3. Hoe maak ik een cursus?

We zien het vaak, mensen die kennis in overvloed hebben en dan besluiten een cursus te gaan maken. Toch is dit een kunst (vinden wij), waar je aan moet wennen en die goede voorbereiding vergt. In deze online cursus, gegeven door onze eigen Joris, leer je alles dat je moet weten over het maken van een cursus.

2. Photoshop

Het bewerken van foto’s staat niet bovenaan dit lijstje, zodat je je vakantiefoto’s wat mooier kan maken. Het kan, maar dat is niet de reden. Dit onderwerp staat zo hoog, omdat het een belangrijk onderdeel is van het creatieve proces van marketing. Het maken van goede visuele prikkels en mooie advertenties is enorm belangrijk in het huidige online klimaat. Leer daarom alles over het bewerken van afbeeldingen in Photoshop

1. Excel

Excel is nog steeds een van de meest gebruikte programma’s ter wereld. Op alle gebieden van de bedrijfsvoering komt het terug. Bij financiën om overzichten te maken, bij HR om personeelszaken te regelen en bij marketing om campagnes te plannen. Hoog tijd dus dat je dit belangrijke programma leert te gebruiken, want er is een grote kans dat je er meer uit kan halen. Doe dat bijvoorbeeld met de online cursus Excel.

Ga aan de slag en ontdek nieuwe vaardigheden!

Artikel uit de categorie:
Zakelijk

0 Reacties op "Top 10 Cursussen voor de ZZP'er"

  Geef een reactie op dit artikel

  Leer onbeperkt met Soofos Plus

  • Onbeperkte toegang tot 200+ Nederlandse cursussen
  • Probeer 7 dagen volledig gratis
  • Maandabonnement vanaf €19 per maand
  Probeer 7 dagen gratis Meer informatie over Soofos Plus
  soofos plus cursussen op laptop
  © 2020 - Soofos B.V.