De essentie van succesvol acquireren

Laurens · 8 Mei 2024
Leer in 6 lessen de basis om zelfverzekerd en ontspannen aan de tafel te komen bij opdrachtgevers. Werk toe naar een stabiele stroom aan toffe opdrachten en financiële onbezorgdheid. Geen gladde verkopers-skills, wel praktisch en persoonlijk.
 • Alle niveaus
 • 8 Lessen
 • 1 Toets
 • 1u 4min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Hoe kom je bij potentiële opdrachtgevers aan tafel?
 • Wie zijn jouw beste klanten en waarom?
 • Hoe signaleer je kansen in de markt?
 • Aan de hand van videolessen + 1 uur persoonlijke coaching

Wil je nóg meer leren? Bekijk dan de complete opleiding Succesvol acquireren voor adviseurs →

Kom in 6 lessen ontspannen en succesvol aan tafel bij jouw ideale opdrachtgever

Jij bent al een tijdje bezig als ondernemer of je overweegt om de stap te zetten om te gaan ondernemen. Je ziet de vrijheid om zelf te bepalen voor wie, waar en wanneer je werkt helemaal zitten. Om precies het werk te doen waar jij plezier in hebt. En de kans om meer geld te verdienen dan in loondienst wil jij met beide handen aanpakken.

Een struikelblok is het vinden van een stabiele stroom aan werk. Je bent goed in je werk en vindt het hebben van persoonlijk contact met opdrachtgevers fijn, maar het lukt niet om een stabiele stroom aan toffe opdrachten te genereren.

Je bent op zoek naar een systeem om maand in en maand uit genoeg te verdienen, terwijl je het werk doet waar je blij van wordt.

Dat verlangen is helemaal niet gek, want het ontbreken van zo’n systeem is de belangrijkste reden dat meer dan 30% van de ondernemers in de zakelijke dienstverlening binnen 5 jaar weer stopt met ondernemen. Ze krijgen te weinig opdrachten, ze moeten te hard werken om opdrachten binnen te halen en het lukt ze niet om het werk te doen wat ze leuk vinden voor een goed tarief. Super zonde. En niet nodig.

Want goed zijn in het binnenhalen van werk is geen gave. Het is een vaardigheid die elke adviseur zich eigen kan maken. Dus ook jij.

In deze online cursus maak je in 6 lessen kennis met de essentie van succesvol acquireren. Ik neem je mee door de stappen die jij moet zetten bij acquisitie. Stappen die je keer op keer naar die toffe opdracht toe leiden.

Je leert te herkennen bij wie en wanneer je in actie moet komen én hoe je dat op een ontspannen, persoonlijke manier doet. Je leert hoe je weet of iemand een potentiële opdrachtgever (van jouw droomklus!) is en jouw tijd, geld en energie waard is. Je leert dus ook te voorkomen dat je moeite verspilt en aan kansloze trajecten begint.

🎯 Na de cursus ken jij de essentie van succesvolle acquisitie. Jij weet wat nodig is om vanzelfsprekend bij jouw ideale opdrachtgever aan tafel te komen.

In het kort staat dit je te wachten:

 • Je doorgrondt de stappen die je moet zetten bij acquisitie
 • Je weet aan wie je aandacht moet besteden, wie jou wél nieuwe opdrachten gaan geven
 • Je weet hoe jezelf en jouw producten en diensten kunt laten zien
 • Je komt vanzelfsprekend aan tafel bij opdrachtgevers
 • Je weet hoe je zelf commerciële kansen creëert

WAARSCHUWING: deze cursus gaat niet over online marketing. Ik leer je niet hoe jij jouw dienst of product op het internet kunt verkopen. Ik breng je geen sluwe verkooptrucjes bij. Ik laat je niet een heel marketingplan schrijven. En ik beloof geen wonderen.

Deze cursus gaat wél over ‘good old’ persoonlijk contact. Met mensen in gesprek gaan. Aan tafel komen. Elkaar in de ogen kijken. Staan voor wie jij bent, of je nou een extravagante kletskous of een introverte nerd bent. Het is praktisch en persoonlijk. En je moet zelf aan de slag.

Dus ben jij een adviseur die de volgende keer met een glimlach op je gezicht, een ontspannen gevoel én een afspraak met jouw ideale opdrachtgever, weg wil lopen bij een netwerkbijeenkomst, dan is deze cursus zeker voor jou.

BONUS! Het mooie is dat je na deze cursus een heel uur persoonlijke coaching van mij krijgt. Zo kun je vragen, die je mogelijk nog hebt aan het eind van deze cursus, aan mij stellen. Want juist daar doe ik het voor; adviseurs door persoonlijk contact op weg helpen.

Welke zelfstandig adviseurs volgen deze cursus?

Heel zwart-wit gesteld zijn er twee typen zelfstandig adviseurs die deze cursus volgen.

Aan de ene kant heb je de zelfstandigen die het lastig vinden om zichzelf te verkopen. Ze zijn goed in hun vak en kritisch naar zichzelf, maar ze zijn onzeker of mensen wel op ze zitten te wachten. Ze weten dat ze alles in huis hebben om goed werk te leveren, maar voelen steeds weer een drempel om ‘de boer op te gaan’. Ze denken dat acquisitie niet echt iets voor hen is. Ze proberen wel in gesprek te komen met potentiële opdrachtgevers, want ze zijn zich er bewust van dat dat de enige manier is om aan werk te komen, maar het lukt ze niet om de opdrachten binnen te halen waar ze van dromen. Ze hopen dat die droomklus vanzelf een keer naar ze toe komt, maar maken zich stilletjes zorgen over hun toekomst. Ze willen zich zelfverzekerder en meer ontspannen voelen als zelfstandige, en zoeken een manier om in alle rust en met plezier hun mooie werk te kunnen blijven doen.

Aan de andere kant heb je de zelfstandig adviseurs die super zeker zijn van hun kennis, kunde en producten. Ze zijn niet te beroerd om dat te delen met wie ze dan ook tegen komen. Ze weten zeker dat ze zichzelf succesvol kunnen verkopen. Vol enthousiasme en overtuigd van hun kunnen lopen ze zich het vuur uit de schenen en zien overal en in iedereen klanten. Aan het eind van de week zijn ze doodop; ze hebben heel veel bakjes koffie gedronken, geluld als Brugman, maar zonder al te veel commercieel resultaat. Het enthousiasme ebt weg en na een jaar slaat de frustratie en onzekerheid toe; ben ik wel het juiste aan het doen? Ze hebben behoefte aan focus, aan een duidelijk stappenplan waarmee ze hun hervonden energie gericht kunnen inzetten voor het binnenhalen van hun gedroomde opdrachten.

Een cursus voor zelfstandig adviseurs die meer opdrachten willen binnenhalen

Welk type jij ook bent, deze cursus is voor jou als je zelfstandig adviseur bent en je vindt dat het binnenhalen van opdrachten je beter af zou moeten gaan. Jij wil meer tijd en ruimte om te kunnen genieten van die dingen die ervoor hebben gezorgd dat jij in de eerste plaats zelfstandig ondernemer bent geworden. Je bent je er bewust van dat dat niet vanzelf gaat en je bent vastbesloten om hierin voor de lange termijn te investeren.

Over de instructeur

Laurens

2 Cursussen

Hi, ik ben Laurens Roose. Ik ben ondernemer, adviseur en trainer. Ik help andere adviseurs om ontspannen en zelfverzekerd succesvol te worden in acquisitie.

De manier waarop ik mijn eigen adviesbureau binnen 1,5 jaar van een stabiele opdrachtenstroom van tussen de vier en vijf ton per jaar heb voorzien, is volledig geïntegreerd in mijn trainingen.

Mijn trainingen zijn praktisch en persoonlijk. Ik reken af met 'sluwe verkopers trucs' en maak van acquisitie een persoonlijk en overzichtelijk actieplan.

Naast trainingen gericht op zelfstandigen, geef ik ook incompany trainingen bij middelgrote adviesbureaus om specialistische adviseurs behalve inhoudelijk super sterk, ook commercieel succesvol te maken.

Beoordelingen

5 Gemiddelde beoordeling

1 Beoordelingen

 • 5
  1
 • 4
  0
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Een leuke en leerzame cursus! Ook al zit ik een iets andere branche, heb ik er zeker wat dingen uit kunnen halen. Zeker de moeite waard dus.

Oorspronkelijke prijs was: €129.Huidige prijs is: €59.Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 30 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.