Dit zijn de nuttigste zakelijke skills in het algemeen

Er zijn enorm veel nuttige zakelijk skills die je op school niet toegereikt krijgt. Dan krijg je het toch voor de kiezen in het werkveld, wanneer je ze eigenlijk nodig hebt! Om ervoor te zorgen dat jij niet in deze situatie terechtkomt, leggen wij je wat nuttige zakelijk skills uit, waarmee jij aan de slag kunt! Deze skills geven je een voorsprong op het echte werk en zorgen ervoor dat je niet voor ongewenste situaties komt te staan!

 

Wat voor soort skills zijn nu echt belangrijk?

Steeds minder mensen leren “hard skills” aan. Wat zijn dit? Dit zijn vaardigheden waarbij je een bepaalde handeling moet uitvoeren. Zoals pottenbakken, ijzersmeden en functies creëren in Excel. Hiervoor is bepaalde kennis nodig, die alleen betrekking heeft tot de handeling. Tegenwoordig leren je op school, zeker in economische studies, “soft skills”. Denk hierbij aan communicatieve en leidinggevende vaardigheden. Het aantal mensen dat dus daadwerkelijk “iets kunnen”, neemt af. Dit is niet vreemd, omdat ook steeds meer taken geautomatiseerd worden.

 

Welke “hard skills” zijn nuttige zakelijke vaardigheden?

Er zijn genoeg zakelijke vaardigheden die in het algemeen handig zijn. Dit zijn vaardigheden die je misschien op school niet eens meekrijgt, gewoon omdat school er geen aandacht aan geeft. Het zijn het soort vaardigheden, waarvan in het algemeen verwacht wordt dat je ze hebt. Maar hoe kan je ze hebben, als ze geen onderdeel van je opleiding zijn?

 

Basiskennis van Excel

Dit is misschien wel de belangrijkste skill die je moet hebben. Meestal is alleen de basis hiervan al voldoende om de meeste functies, formules en werkwijzen te begrijpen. In vrijwel elk bedrijf kom je in aanraking met het uitgebreide spreadsheetprogramma van Microsoft. Excel is in onze ogen de belangrijkste zakelijke skill om onder de knie te krijgen. Er zijn uiteraard verschillende manieren om hierover te leren, waaronder boeken, trainingen op locatie en een online cursus, zoals de onze.

 

Photoshop in het algemeen

Het is enorm waardevol als een bepaalde boodschap visueel zichtbaar kan maken. Denk bijvoorbeeld aan een flyer, moodboard of collage. Hiervoor kan je veel verschillende tools gebruiken, maar wanneer het aankomt op fotobewerking, dan kom je al snel bij Photoshop uit. Het is te gebruiken voor simpele bewerkingen, maar uiteraard ook voor grote design projecten. Dit maakt het een enorm veelzijdige skill om toe te voegen aan je set met vaardigheden.

 

Schrijfcursus gericht op wervende teksten

Grote kans dat je weleens in aanraking gaat komen met potentiële klanten of met teksten die je moet schrijven voor het bedrijf. Eigenlijk is het zo dat elk verschillende bericht zijn eigen boodschap heeft. Toch is het lastig om altijd de juiste boodschap uit te stralen met je teksten. Stel je voor dat je een potentiële klant afschrikt met je e-mail, dat zou niet ideaal zijn. Daarom is het misschien de moeite waard om te leren over het schrijven van wervende teksten die je naast je e-mails, ook op de website of printwerk kan gebruiken!

 

Welke “soft skills” zijn tegenwoordig echt nuttig?

Naast de bovenstaande hard skills, zijn er ook enkele vaardigheden die betrekking hebben op persoonlijke ontwikkeling en communicatie. Deze soft skills helpen je verder, doordat je jezelf positioneert als persoon in een team of bedrijf. We hebben een paar soft skills voor je uitgekozen die je verder gaan helpen en je effectiever laten functioneren.

 

Communiceren in andere talen

We leven in een multiculturele samenleving, waarbij grenzen bijna niet meer bestaan. Hierdoor ontstaan er steeds meer meertalige teams of samenwerkingen. Engels is eigenlijk wel een must in je set met vaardigheden. Daarnaast zijn andere wereldtalen misschien ook interessant. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Frans, Chinees of Spaans. Grote kans dat je in contact gaat komen met andere talen in de zakelijke markt, dus dan kan je er maar beter op voorbereid zijn.

 

Je persoonlijke merk onderhouden

De kans dat je altijd op een plek of op een bepaalde functie blijft werken, is vrij klein. Je zal altijd stappen kunnen of willen maken. Dat is de reden dat je in de gaten moet houden hoe jij overkomt op mensen, maar bijvoorbeeld ook op het internet. Bedrijven en organisaties hebben een bepaalde manier waarop ze willen overkomen op de wereld. Jij als professional zou dit ook moeten hebben, omdat je daarmee aan de wereld laat weten wat voor vlees ze wellicht in de kuip halen.

 

Gefocust werken dankzij meditatie

Niet iedereen heeft z’n concentratie altijd onder controle, zelfs wij niet. Er zijn verschillende manieren om ervoor te zorgen dat je je aandacht makkelijker kan focussen op datgene wat je hoort te doen. Mediteren is hiervoor een van de beste manieren. In deze zin is meditatie ook een enorm nuttige zakelijke skill, waaraan je niet snel zou denken. Een cursus of training in meditatie zou je dus zeker kunnen helpen om meer uit je werkdag of je opdrachten te halen. Ook zal je je minder druk maken om dingen die er eigenlijk niet toe doen!

 

Ga aan de slag met deze nuttige zakelijke vaardigheden!

Artikel uit de categorie:

Ontdek onze cursussen, gratis.

Ben je nog niet uitgeleerd? Maak kennis met onze instructeurs. Echte mensen die hun passies met jou delen. Maak een gratis account en begin direct.

🚀Maak jouw gratis Soofos account aan

Ontdek Soofos met 40 gratis cursussen en kickstart jouw ontwikkeling.
Vul je gegevens in en ga direct aan de slag

Heb je al een account?

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

👋Welkom terug

Ga verder waar je gebleven was.
Login op jouw account

Heb je nog geen account?

👨‍🏫Word instructeur

Geef online les in een handomdraai, vind direct cursisten en verdien geld met jouw kennis

Vul je gegevens in en start met online lesgeven

Heb je al een account?

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden, de instructeur policy en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

Liever een live gesprek? Plan een demo in →