De leukste online cursussen voor senioren

Soofos is voor alle leeftijden, want je bent nooit te oud om iets nieuws te leren. Sterker nog, op latere leeftijd iets nieuws leren is hartstikke goed voor je brein, en houdt je jong!

Wat voor online cursussen zijn er voor senioren?

Of je nou creatief of sportief bezig wilt zijn, er is een cursus voor iedereen op Soofos. Je kunt de cursussen gemakkelijk volgen via laptop, tablet en zelfs telefoon. We hebben gezorgd voor een gebruiksvriendelijk platform, zodat zoveel mogelijk mensen ermee uit de voeten kunnen.

8 toffe online cursussen voor senioren

  1. Schrijfcursussen

Die autobiografie moet er een keer van komen! Op Soofos vind je talloze schrijfcursussen waar je mee leert je verhalen in een mooi boek te vangen. We schreven er een artikel over, dat lees je hier. 

  1. Schilderen met olieverf

Als je dan toch achter de geraniums gaat zitten, schilder ze dan op z’n minst! Met de cursus Schilderen met Olieverf kun je je creativiteit op een kleurrijke manier kwijt. En je hebt niet ontzettend veel nodig om te beginnen!

  1. Zuurdesembroden bakken met je eigen gistcultuur

Wat is er nou lekkerder dan je eigen zuurdesembrood bakken? Ook jij kunt dit gewoon in je eigen keuken doen, met een eigen gistcultuur en al. In deze cursus leer je in makkelijke stappen hoe je je hele keuken naar vers brood doet ruiken.

  1. Wijncursus

Met de jaren heen worden sommige dingen alleen maar beter. Mensen, maar ook wijnen. Over dat laatste kun je ook online een heerlijke cursus volgen, om te leren wat je nu echt allemaal proeft.

  1. Basiscursus fotobewerking met GIMP

De vakantiekiekjes, foto’s van de familie of die mooie natuurfoto’s: in Gimp kan iedereen ze op een toegankelijke manier bewerken. Met deze basiscursus krijg je het programma onder de knie met praktische, makkelijk te volgen opdrachten. En goed om te weten: Gimp is gratis!

  1. Sterke handen en polsen

Wie traint er nu zijn handen en polsen? Het klinkt gek, maar het kan ontzettend veel ongemakken voorkomen, zeker op latere leeftijd. Het fijne van deze cursus is dat je hem praktisch altijd en overal kunt volgen!

  1. Stoelyoga

Altijd al yoga willen proberen, maar lijkt een handstand nu wat lastig? Probeer dan deze cursus stoelyoga! Daarmee blijf je zowel fysiek als mentaal een stuk fitter.

  1. Online veiligheid

Heb je je wel eens afgevraagd of je goed beveiligd bent tegen hackers? Of wat je moet doen als je gehacked wordt? Je bent niet alleen. In deze cursus wordt alles over het veilig gebruik van internet besproken. 

Pssst: wil je opa of oma een cursus cadeau doen? Dat kan ook! Lees hier hoe.

Artikel uit de categorie:

Relevante onderwerpen:

Ontdek onze cursussen, gratis.

Ben je nog niet uitgeleerd? Maak kennis met onze instructeurs. Echte mensen die hun passies met jou delen. Maak een gratis account en begin direct.

Blijf op de hoogte​

We willen je graag inspireren om nog meer uit jezelf te halen. Kom op onze e-mail lijst om op de hoogte te blijven over online leren, nieuwe cursussen en toffe acties.
Krijg de beste Learning & Development tips in jouw inbox
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.