De cursus in het kort:
Al jaren zit thuisbakken in de lift, het begon met de introductie van de broodbakmachines. Daarna kwamen televisieprogramma’s zo als Heel Holland Bakt. Maar sinds de eerste Lockdown lijken steeds meer mensen aan het bakken te zijn. Dit beaamt ook het Financieel Dagblad, uit hun onderzoek blijkt dat Nederlanders sinds de Coronacrisis massaal bakproducten aan het inslaan zijn. Producenten moeten alle zeilen bijzetten om aan de vraag te voldoen en met name de levering van gist begint te knellen, aldus het Financieel Dagblad.
Kweek je eigen gistcultuur.
Gelukkig kun jij door middel van deze cursus zelf je eigen gistcultuur kweken waardoor je niet afhankelijk bent van commercieel gist. Daarnaast blijkt uit een artikel van RTL.nl dat brood bakken een gevoel van geborgenheid geeft, precies wat men in deze tijd nodig heeft!
Bak zonder speciale tools aan te schaffen.
Veel Zuurdesembrood-recepten zullen je verschillende materialen laten aanschaffen zoals een ‘Dutch Oven’ – een zware gietijzeren pan met deksel -, rijsmandjes en een keukenmixer. In deze cursus laat ik je zien hoe je zonder de aanschaf van speciale tools toch perfect Zuurdesembrood kunt bakken. Gewoon met de materialen die in jouw keukenkastjes staan.
Voor wie is deze cursus:
Hobbybakkers die echt iets moois willen bakken.
Mensen die geen huisdier willen maar wel iets willen verzorgen, de zuurdesemstarter heeft jouw aandacht nodig.
Mensen die graag zelf brood bakken zonder chemische toevoegingen, back to the basics.
Het enige wat jij nodig hebt om fantastisch Zuurdesembrood te bakken zijn een paar goedkope ingrediënten, een beetje tijd en deze cursus!

Leer onbeperkt met Soofos Plus
- Toegang tot deze én alle andere online cursussen
- Blijf jezelf ontwikkelen en leer nieuwe vaardigheden
- Leer onbeperkt vanaf €8,25 p/m

Over de Instructeur

Aron Nap
Bekijk meer cursussen van Aron Nap →
Cursusoverzicht
1. De geheimen van het Zuurdesembrood | |||
De oorsprong & techniek | PROEFLES | 00:05:00 | |
De voordelen van Zuurdesembrood | 00:05:00 | ||
2. Zuurdesem starter maken | |||
Dag 1 – Zuurdesem starter | 00:10:00 | ||
Dag 2 – Zuurdesem starter | 00:10:00 | ||
Dag 3 – Zuurdesem starter | 00:15:00 | ||
Dag 4 – Zuurdesem starter | 00:15:00 | ||
Dag 5 – Zuurdesem starter | PROEFLES | 00:15:00 | |
Dag 6 – Zuurdesem starter – De Drijftest | 00:20:00 | ||
Hulp bij pech met de starter | 00:10:00 | ||
3. Zuurdesembrood bakken | |||
1. Zuurdesem starter activeren (Levain maken) | 00:05:00 | ||
2. De materialen & ingrediënten | PROEFLES | 00:05:00 | |
3. De Autolyse (voordeeg maken) | 00:30:00 | ||
4. Het deeg vouwen (Stretch & Fold) | 02:30:00 | ||
5. Het deeg vormgeven en laten rijzen | 08:00:00 | ||
6. Het zuurdesembrood bakken | 01:30:00 |
amateuristisch
Cursus is niet nodig alles staat uitgebreid op het internet met filmpjes en al.
Brood zag er in afgebakken vorm niet goed uit, mag niet verbrand zijn.
Handige cursus - heerlijk brood!
Top om nu zelf zuurdesembrood te kunnen maken. De cursus neemt je stap voor stap mee in het proces. Erg fijn dat je erg geen speciale keukenbenodigdheden voor hoeft te kopen!