Leer Zuurdesembroden bakken met jouw eigen gistcultuur

Aron · 13 Oktober 2023

'Geef een man een brood en hij heeft eten voor een dag. Leer een man brood bakken en hij heeft eten voor heel zijn leven.' Brood bakken is leuk. Maar Zuurdesembrood bakken is gewoonweg fantastisch! Van alleen water, bloem, de wilde gisten om ons heen én wat toewijding kan jij je eigen gistcultuur maken. Vervolgens leg ik je precies uit hoe je met deze gistcultuur, water, bloem en een beetje zout geweldige Zuurdesembroden kan bakken. Veel Zuurdesembrood-recepten zullen je verschillende materialen laten aanschaffen, maar in deze cursus laat ik je zien hoe je zonder de aanschaf van speciale tools toch een perfect Zuurdesembrood kunt bakken. Gewoon met de materialen die in jouw keukenkastjes staan. Het enige wat jij nodig hebt om fantastisch Zuurdesembrood te bakken zijn een paar goedkope ingrediënten, een beetje tijd en deze cursus!

 • 15 Lessen
 • 4u 5min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • De voordelen van Zuurdesembrood
 • Leer Zuurdesemstarter maken van wilde gisten in jouw omgeving
 • Zuurdesembrood bakken in je eigen keuken
 • Maak zuurdesembrood zonder speciale tools aan te schaffen

Al jaren zit thuisbakken in de lift, het begon met de introductie van de broodbakmachines. Daarna kwamen televisieprogramma’s zo als Heel Holland Bakt. Maar sinds de eerste Lockdown lijken steeds meer mensen aan het bakken te zijn. Dit beaamt ook het Financieel Dagblad, uit hun onderzoek blijkt dat Nederlanders sinds de Coronacrisis massaal bakproducten aan het inslaan zijn. Producenten moeten alle zeilen bijzetten om aan de vraag te voldoen en met name de levering van gist begint te knellen, aldus het Financieel Dagblad.

 

Kweek je eigen gistcultuur.

Gelukkig kun jij door middel van deze cursus zelf je eigen gistcultuur kweken waardoor je niet afhankelijk bent van commercieel gist. Daarnaast blijkt uit een artikel van RTL.nl dat brood bakken een gevoel van geborgenheid geeft, precies wat men in deze tijd nodig heeft!

 

Bak zonder speciale tools aan te schaffen.

Veel Zuurdesembrood-recepten zullen je verschillende materialen laten aanschaffen zoals een ‘Dutch Oven’ – een zware gietijzeren pan met deksel -, rijsmandjes en een keukenmixer. In deze cursus laat ik je zien hoe je zonder de aanschaf van speciale tools toch perfect Zuurdesembrood kunt bakken. Gewoon met de materialen die in jouw keukenkastjes staan.

 

Voor wie is deze cursus:

Hobbybakkers die echt iets moois willen bakken.

Mensen die geen huisdier willen maar wel iets willen verzorgen, de zuurdesemstarter heeft jouw aandacht nodig.

Mensen die graag zelf brood bakken zonder chemische toevoegingen, back to the basics. 

Het enige wat jij nodig hebt om fantastisch Zuurdesembrood te bakken zijn een paar goedkope ingrediënten, een beetje tijd en deze cursus!

 

Over de instructeur

Aron

2 Cursussen

Aangenaam, Aron Nap! Ik ben begonnen als keukenhulpje en sindsdien niet meer weg te slaan uit de keuken. Ik heb de kans gekregen om van topchefs op verschillende continenten te mogen leren. Zo heb ik in het VIP restaurant van het Holland Heineken House in Rio de Janeiro tijdens de Olympische Spelen in 2016 mogen koken – een gouden ervaring. Momenteel ben ik chef de partie in een luxueus 5-sterren resort in Nieuw Zeeland, waar ik nog steeds onwijs veel bijleer van internationale chefs. Maar het allermooiste vind ik nog steeds het koken met verse producten voor vrienden en familie. Graag wil ik mijn kennis en passie met jou delen om zo van jouw keuken een sterrenrestaurant te maken!

Beoordelingen

3.8 Gemiddelde beoordeling

5 Beoordelingen

 • 5
  2
 • 4
  2
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  1
 1. Echt een super lekker brood gebakken met dank aan deze cursus. Heel tof dat je eigenlijk alles gewoon al in huis hebt en heel fijn om te zien hoe je het deeg moet behandelen, dat ging voorheen altijd mis bij mij: heb nogal wat bakstenen gebakken..

 2. Duidelijk stap voor stap uitgelegd hoe je eraan begint.

 3. Brood was in 1 keer goed gelukt. De filmpjes maken de instructies extra duidelijk.

 4. Cursus is niet nodig alles staat uitgebreid op het internet met filmpjes en al.
  Brood zag er in afgebakken vorm niet goed uit, mag niet verbrand zijn.

 5. Top om nu zelf zuurdesembrood te kunnen maken. De cursus neemt je stap voor stap mee in het proces. Erg fijn dat je erg geen speciale keukenbenodigdheden voor hoeft te kopen!

14,50Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 42 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.