Cursus over veilig internetten en online veiligheid

Daan · 22 Januari 2024

In deze cursus bespreek ik alles over het veilig gebruik van internet. In makkelijke en begrijpelijke taal behandel ik alles over jouw persoonlijke online veiligheid. Na deze cursus ben je veilig online!

 • Alle niveaus
 • 21 Lessen
 • 5 Toetsen
 • 1u 13min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Alles over het beveiligen van accounts, het aanmaken en opslaan van wachtwoorden, het instellen van meervoudige vertificatie etc.
 • Hoe je valse e-mails, spam en nagemaakte e-mails kunt herkennen en bestrijden.
 • Hoe je virussen en schadelijke programma's buiten de deur houd en hoe je jouw systemen veiliger kunt maken.
 • De gehele basis over veilig interetten, online veiligheid en jouw persoonlijke cybersecurity!

Hoe word ik veilig online?

Heb je je wel eens afgevraagd of je goed beveiligd bent tegen hackers? Of wat je moet doen als je gehacked wordt? Je bent niet alleen. Meer dan 2 op de 10 Nederlanders krijgen te maken met cybercrime, dus het wordt steeds belangrijker om goed beveiligd te zijn tegen hackers en cybercriminelen. Helaas lijkt het erop dat we vaak niet goed omgaan met onze online veiligheid. Gelukkig is kennis het enige wat nodig is om ons digitaal goed te beveiligen.

In deze cursus leer ik je alles over hoe je veilig om moet gaan met internet. We behandelen onderwerpen zoals: “het beveiligen van accounts”, “het herkennen van valse e-mails”, “het veiliger maken van apparaten” en nog veel meer. Alle kennis die nodig is om veilig online te zijn, wordt behandeld.

Weet je niet veel van computers? Geen probleem! Onze cursus is speciaal ontworpen om zelfs de minst technische mensen alles te leren wat ze moeten weten om zich online te beschermen.

Leer alles om veilig te kunnen internetten

Je begint de cursus met het leren over het maken van goede/sterke wachtwoorden en het beveiligen van jouw accounts. Wachtwoorden zijn misschien wel een van de belangrijkste zaken die je op orde moet hebben als het gaat om Cybersecurity. Verder leer je alles over malware, omgaan met emails en gevaarlijke emails herkennen, internet beveiliging (hoe je veilig kunt browsen) en apparaat beveiliging (hoe je apparaten schoon en veilig houd).

Wat de cursus verder uniek maakt is dat we ook praktijk voorbeelden laten zien. In aparte lessen laat ik zien hoe je bijvoorbeeld een anti virus moet installeren of hoe je controleert of jouw wachtwoorden kwetsbaar zijn.

Klaar om een cyber-expert te worden?

Na het voltooien van de cursus ben je een echte cybersecurity expert! Je weet alles over het veilig omgaan van internet. jouw accounts zijn veilig, je weet hoe je phishing emails kunt herkennen, jouw apparaten zijn altijd up to date, en mocht er wat gebeuren dan weet jij wat je moet doen!

Waarom leren van mij?

Ik ben de laatste jaren veel bezig geweest met cybersecurity en werk momenteel al meer dan een jaar als Cybersecurity Engineer. Ik wil al mijn kennis die ik in de zakelijke wereld heb opgedaan, graag delen met jou!

Twijfel niet!!! Voel je veilig en beschermd in het digitale tijdperk en volg de cursus!

Over de instructeur

Daan

1 Cursus

Mijn doel is om heel Nederland online veilig te maken!

Hallo allemaal, mijn naam is Daan Starink en ik ben de oprichter van IkBenVeiligOnline.nl een e-learning website gericht op cybersecurity voor particulieren. Ik heb een passie voor cybersecurity en ik ben mezelf gaan specialiseren in het online beschermen van mensen zoals jij en ik.

Na mijn ICT opleiding ben ik begonnen als cybersecurity engineer bij een internationaal productie bedrijf. Ik werk dagelijks aan het verbeteren van de digitale beveiliging van het netwerk en de systemen. Tijdens mijn werk ik steeds meer bewust van de grote hoeveelheid particulieren die zich niet bewust waren van de risico's op het internet en de stappen die ze konden nemen om zichzelf te beschermen.

Dit bracht mij op het idee om een online cursus te maken voor mensen die meer willen weten over hoe ze zichzelf en hun gegevens online kunnen beschermen.

Wil je meer weten? Bekijk dan mijn cursus op Soofos!

Beoordelingen

4.8 Gemiddelde beoordeling

5 Beoordelingen

 • 5
  4
 • 4
  1
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. heel goed. Ik dacht dat ik voldoende op de hoogte was van het voorkomen van cybercrime, niet dus. Gelukkig heb ik veel geleerd van deze cursus. En kan ik nu met een geruster hart internetten. Echt een aanrader deze korte cursus

 2. Topcursus, duidelijke voorbeelden van uw dagelijkse cyber security uitdagingen waar we allemaal mee te maken hebben.

 3. Een korte beknopte basiscursus, waarvan veel al bekend is. Vooral handig voor oudere gebuikers.
  De onderwerpen in de modules kunnen beter samengevoegd worden vanwege de lengte en/of uitgewerkt worden met bijvoorbeeld meer voorbeelden. Om er wat dieper op in te gaan.

 4. Heel nuttig en duidelijk uitgelegd!

30Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 25 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.