Cursussen Over Geschiedenis

Ontdek de fascinerende wereld van historische gebeurtenissen en vergroot je kennis van geschiedenis met de geschiedeniscursussen op Soofos.

 • Fotobewerking van zwart-wit naar kleur

  Oorspronkelijke prijs was: €19,50.Huidige prijs is: €15.
  3
  43

  Het inkleuren van zwart-witfoto's is al zo oud als het begin van de zwart-wit fotografie. Tegenwoordig kunnen we dit met Photoshop prachtig doen. Het is leuk, ontspannend, leerzaam en je verrast iedereen met het resultaat.

 • Starterspakket filosofie: dit zit er in

  Oorspronkelijke prijs was: €50.Huidige prijs is: €42.
  14
  118

  Een basiscursus filosofie, niet meer & niet minder! Voor wie het leuk vindt om beter te leren denken en argumenteren. Welkom!

 • Over de Tweede Wereldoorlog

  Oorspronkelijke prijs was: €10.Huidige prijs is: €6.
  3
  20

  Andries van der Broek, 7 jaar tijdens WOII, vertelt aangrijpend in een cursus voor jongeren en ouders, waardevol om heden van verleden te leren.

 • Cursus Filosofie en Islam – Geschiedenis

  Oorspronkelijke prijs was: €67.Huidige prijs is: €47.
  8
  65

  De islam - je hoort er veel over. Maar wat weet je er eigenlijk vanaf? Deze cursus praat je bij over de geschiedenis van deze religie en zet je aan het nadenken over wat normaal is en wat niet.

 • Utrecht – Ontdek het Domplein en Museumkwartier

  Oorspronkelijke prijs was: €5.Huidige prijs is: €3.
  3
  30

  Heb jij altijd al meer willen weten over het historisch centrum van Utrecht? Vind je het leuk om te wandelen en Utrecht te ontdekken? Maak dan nu kennis met het Museumkwartier en het Domplein. Je loopt een historische stadswandeling inclusief meer dan 20 video's met uitleg. Start- en eindpunt is het Domplein en de wandeling is ongeveer vijf kilometer lang. Een stadsgids is niet meer nodig!

 • Gratis Cursus: Verhaal van Mohammed en de Islam

  Gratis
  9
  89

  In deze cursus ga je aan de hand van een paar korte video’s kennis maken met de grondbeginselen van de Islam. Om zo een frisse blik te krijgen op de dingen die jij vanzelfsprekend vindt.

Ontdek de fascinerende wereld van Geschiedenis met onze online cursussen

Bij Soofos bieden we een breed scala aan cursussen over Geschiedenis, waarin je kunt leren over historische gebeurtenissen, de historische ontwikkeling van verschillende periodes en culturen, het gebruik van historische bronnen, historische interpretatie en het belang van historische context. Of je nu een geschiedenisfanaat bent of gewoon geïnteresseerd bent in het verleden, onze cursussen zullen je zeker boeien en je kennis verrijken.

Verken historische gebeurtenissen en ontwikkelingen

Onze cursussen nemen je mee op een reis door de tijd, waarbij je historische gebeurtenissen en ontwikkelingen van dichtbij kunt bestuderen. Van de oude beschavingen tot de moderne tijd, je zult inzicht krijgen in de belangrijkste gebeurtenissen die de loop van de geschiedenis hebben bepaald. Leer over de opkomst en ondergang van grote rijken, de impact van oorlogen en revoluties, en de sociale en culturele veranderingen die de wereld hebben gevormd zoals we die vandaag kennen.

Ontdek historische bronnen en interpretatie

Een belangrijk aspect van het bestuderen van geschiedenis is het begrijpen en analyseren van historische bronnen. Onze cursussen zullen je helpen om verschillende soorten bronnen te identificeren, zoals primaire en secundaire bronnen, en je leren hoe je ze kunt interpreteren om een nauwkeurig beeld van het verleden te krijgen. Je zult leren hoe je historische bronnen kritisch kunt analyseren en hoe je betrouwbare informatie kunt onderscheiden van misleidende of onjuiste interpretaties.

Wil je je kennis van geschiedenis vergroten en je verdiepen in historische gebeurtenissen, ontwikkelingen, bronnen, interpretatie en context? Start vandaag nog met een cursus op Soofos Plus

Deze instructeurs geven les over Geschiedenis

10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.