Utrecht – Ontdek het Domplein en Museumkwartier

Eva Ravensberg · 13 december 2021
Heb jij altijd al meer willen weten over het historisch centrum van Utrecht? Vind je het leuk om te wandelen en Utrecht te ontdekken? Maak dan nu kennis met het Museumkwartier en het Domplein. Je loopt een historische stadswandeling inclusief meer dan 20 video's met uitleg. Start- en eindpunt is het Domplein en de wandeling is ongeveer vijf kilometer lang. Een stadsgids is niet meer nodig!
 • 28 Lessen
 • 41min
 • Incl. Certificaat

Dit staat je te wachten:

 • Alles over de stad Utrecht.
 • De geheimen van het Domplein kennen.
 • Leer het Museumkwartier kennen en gebruiken.
 • Aan de hand van videolessen en opdrachten.

Maak kennis met het Domplein en Museumkwartier!

Utrecht was een van de eerste steden met stadsrechten in Nederland. De stad heeft dus een lange geschiedenis en dat zie je terug in alle mooie gebouwen die bewaard zijn gebleven in het historische centrum van Utrecht. Rondom het Domplein en in het Museumkwartier zijn tal van eeuwenoude monumenten, kloostertuinen en historische winkelstraten.

 

Wat ga je doen?

Je maakt kennis met het Museumkwartier & Domplein. Je leert meer over het ontstaan van Utrecht en de Romeinse oorsprong van de stad. Een mooie stadswandeling brengt je daarnaast langs vele historische hoogtepunten van de stad. Je maakt kennis met middeleeuwse kloosters, de kenmerkende grachten van Utrecht, mooie hofjes, kerken en natuurlijk de Dom.

 

Wat krijg je?

Stadswandeling op je eigen telefoon.

20 HD-video’s met uitleg voor tijdens het wandelen.

Een extra wandelgids in PDF.

Introductievideo over de historie van Utrecht.

Looproute via Google Maps.

 

Hoe werkt het?

Je kunt op verschillende manieren kennismaken met het Domplein en het Museumkwartier. De leukste manier is natuurlijk om zelf op pad te gaan. Je kunt de wandeling met je eigen telefoon lopen. De looproute is duidelijk gemarkeerd op een digitale kaart. Klik op de highlights en je kunt eenvoudig een korte video met uitleg bekijken.

Je kunt in de legenda van de wandelroute de musea toevoegen waardoor je de wandeling kunt combineren met een bezoek aan een museum. Als je onderweg even wilt uitrusten of lunchen, zijn er verschillende leuke eet- en drinkgelegenheden toegevoegd aan de wandelkaart.

Loop je de wandeling liever zonder je telefoon? Dat kan natuurlijk ook. Er is extra een wandelgids in pdf opgenomen die je kunt printen en meenemen.

 

Vergeet de gezelligheid niet

Geniet ook van het gezellige Utrecht: op het Domplein, ’t Wed en de Mariaplaats zijn veel sfeervolle cafe’s en restaurants waar de Utrechters zelf ook graag samenkomen voor een hapje en een drankje.

Over de instructeur

ARTES LIBERALES is onze instructeur account bij Soofos. Via deze account maken wij cursussen waarmee we het voor jou makkelijker willen maken om zelf online cursussen te volgen op het gebied van kunstgeschiedenis, muziek en cultuur.

Ratings and Reviews

3.5 Gemiddelde beoordeling

2 Beoordelingen

 • 5
  0
 • 4
  1
 • 3
  1
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Mooie uitleg van de geschiedenis van de stad Utrecht. De gebouwen gaan meer leven met de filmpjes en de beschrijving.

 2. Door de wandeling, foto’s en korte informatie krijg je een aardig beeld van Utrecht in vroegere tijd. Er is natuurlijk nog heel veel meer te zien !

3Levenslange toegang
Of
Volg deze en alle andere cursussen met Soofos Plus (vanaf €12,50 p/m)
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 23 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🚀Maak jouw gratis Soofos account aan

Ontdek Soofos met 40 gratis cursussen en kickstart jouw ontwikkeling.
Vul je gegevens in en ga direct aan de slag

Heb je al een account?

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

👋Welkom terug

Ga verder waar je gebleven was.
Login op jouw account

Heb je nog geen account?

👨‍🏫Word instructeur

Geef online les in een handomdraai, vind direct cursisten en verdien geld met jouw kennis

Vul je gegevens in en start met online lesgeven

Heb je al een account?

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden, de instructeur policy en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

Liever een live gesprek? Plan een demo in →