Zelfvertrouwen en weerbaarheid bij kinderen

Tamar · 13 Juni 2024
Ontdek hoe je zelfvertrouwen en weerbaarheid bij je kind kunt versterken. Deze cursus biedt praktische strategieën voor ouders van kinderen tussen 3 en 14 jaar.
 • Alle niveaus
 • 43 Lessen
 • 4u 31min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Leer hoe je je kind kunt ondersteunen bij het ontwikkelen van zelfvertrouwen
 • Leer alles over de ontwikkeling van weerbaarheid bij kinderen
 • Leer hoe je kinderen kunt helpen situaties juist in te schatten en om te gaan met lastige situaties
 • Leer hoe je je kind kunt helpen weerbaarheid te ontwikkelen

Cursus inhoud

Vouw uit
1 van 2

Ontdek hoe je jouw kind kunt helpen bloeien met zelfvertrouwen en weerbaarheid

Voel je soms dat je kind meer ondersteuning nodig heeft in het ontwikkelen van zelfvertrouwen? Zou je willen dat jouw kind beter in staat is om voor zichzelf op te komen in lastige situaties? Dan is deze online cursus “Weerbaarheid en zelfvertrouwen bij kinderen” precies wat je nodig hebt. Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor ouders zoals jij, die hun kinderen willen zien groeien in zelfverzekerdheid en weerbaarheid.

Het belang van zelfvertrouwen en weerbaarheid bij kinderen

Kinderen die zelfverzekerd zijn, durven meer uitdagingen aan te gaan en zijn opener voor nieuwe ervaringen. Zelfvertrouwen legt een stevige basis voor zowel hun huidig welzijn als hun toekomstig succes. Door jouw kind te leren hoe het weerbaarder kan worden, voorzie je hem of haar niet alleen van essentiële vaardigheden om onzekerheden te overwinnen, maar ook van het vermogen om met vertrouwen en veerkracht uitdagingen te trotseren.

Weerbaarheid is meer dan sterk zijn

Weerbaarheid gaat niet alleen over het vermogen om nee te zeggen of confrontaties aan te gaan. Het is het vermogen van je kind om te herstellen van tegenslagen, om flexibel te zijn wanneer dingen niet gaan zoals verwacht, en om open te staan voor nieuwe ervaringen zonder onnodige angst. Een weerbaar kind kan effectief communiceren, grenzen stellen en respecteren, en zich aanpassen aan veranderende omstandigheden.

De voordelen voor jouw kind

 • Betere sociale interacties: Weerbaarheid en zelfvertrouwen helpen kinderen positieve relaties te vormen en te onderhouden. Ze worden minder geïntimideerd door groepsdruk en kunnen makkelijker vrienden maken en behouden.
 • Emotionele intelligentie: Weerbaarheid en zelfvertrouwen zijn nauw verbonden met emotionele intelligentie. Een weerbaar kind kan zijn of haar emoties beter begrijpen en beheersen, wat cruciaal is voor het ontwikkelen van empathie en het onderhouden van gezonde relaties.
 • Probleemoplossend vermogen: Kinderen die weerbaar zijn en zelfvertrouwen hebben, kunnen beter omgaan met problemen. Ze zien falen als een leermoment en zijn niet bang om fouten te maken, wat hen helpt te groeien en zich te ontwikkelen.

Weerbaarheid en zelfvertrouwen bij kinderen zijn niet vanzelfsprekend

Veel kinderen kampen met onzekerheid en vinden het moeilijk om zich staande te houden in uitdagende situaties. Deze cursus biedt praktische strategieën en inzichten die je helpen om je kind te ondersteunen bij het ontwikkelen van de nodige vaardigheden om weerbaar te zijn.

Hoe deze cursus helpt bij het ontwikkelen van weerbaarheid

In deze cursus krijg je praktische technieken aangereikt om de weerbaarheid van je kind te vergroten. Van het opbouwen van zelfvertrouwen tot het leren herkennen en hanteren van emoties, elk onderdeel van de cursus is ontworpen om jou en je kind de beste kans te geven op succes in zowel persoonlijke als sociale situaties. Je leert hoe je je kind kunt ondersteunen bij het maken van autonome beslissingen, het omgaan met teleurstellingen, en het ontwikkelen van een positief zelfbeeld.

Een cursus voor ouders van kinderen tussen de 3 en 14 jaar

Deze cursus is perfect voor ouders van kinderen tussen de 3 en 14 jaar die merken dat hun kind moeite heeft met zelfvertrouwen of niet weerbaar genoeg is. Of je nu thuis bent in opvoedingstechnieken of juist zoekt naar nieuwe methoden, deze cursus heeft voor ieder wat wils. Het biedt zowel inzichtelijke theorieën als praktische oplossingen die direct toepasbaar zijn in dagelijkse situaties, waarmee je zelfstandig aan de slag kunt gaan om het zelfvertrouwen en de weerbaarheid van je kind te versterken.

Neem het heft in handen en help je kind om zelfverzekerd en weerbaar te worden. Schrijf je vandaag nog in voor de cursus “Zelfvertrouwen en weerbaarheid bij kinderen”. Jouw kind verdient het beste en jij hebt de kracht om dat te bieden. Schrijf je nu in en maak het verschil!

Over de instructeur

Tamar

1 Cursus

Tamar de Vos van der Hoeven is psycholoog en opvoeddeskundige. Naast psycholoog is ze ook moeder van drie volwassen kinderen. Tamar is de drijvende kracht achter het online opvoedkundig adviesbureau: Opvoedadvies.nl. Zij ondersteunt ouders en professioneel opvoeders met workshops, e-cursussen en persoonlijke begeleiding. Zo heeft ze duizenden ouders en opvoeders geholpen het plezier in opvoeden weer terug te vinden. Naast haar werk voor opvoedadvies.nl, werkt Tamar ook regelmatig mee aan artikelen voor kranten en tijdschriften en aan programma's voor radio en TV.

Beoordelingen

5 Gemiddelde beoordeling

1 Beoordelingen

 • 5
  1
 • 4
  0
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. De cursus is heel praktisch en fijn om te doen. En het belangrijkste: je ziet al heel snel dat je er resulataat mee behaalt.

Oorspronkelijke prijs was: €49,95.Huidige prijs is: €39,95.Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 4 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.