Digital Nomad worden? Zo verdien je geld online

Werken vanaf de Spaanse Costa, een eilandje in Thailand, tussen het surfen door in Portugal of aan de voet van een Oostenrijkse berg. Klinkt allemaal te mooi om waar te zijn, maar bij Soofos weten we als geen ander dat het kan. 

De lifestyle van digital nomads komt steeds meer in trek. Zeker nu reizen en huur betalen qua kosten meer en meer gelijkgetrokken worden. 

Maar als er iets is dat je niet geleerd krijgt op school, is het wel online geld verdienen. Zelfs nu bedrijven vaak remote work, thuiswerken of locatieonafhankelijk werk toestaan, zijn veel mensen nog steeds gebonden aan een vast stekkie. Je ruikt de vrijheid, maar kunt ‘m niet proeven – zeg maar. 

Als je de overstap wil maken en echt als digital nomad de wereld in wilt gaan, dan is dit artikel voor jou. We geven beginners die zich nog aan het oriënteren zijn een aantal ideeën om online geld te verdienen, om je reizen te kunnen betalen. 

Oke: hou je droombestemming in gedachten, en lezen maar!

Verkoop je eigen online cursus

Een creatieve en leuke manier om online geld te verdienen, is door een online cursus te maken over een onderwerp waar je een passie voor hebt. Een taal. Het koken van een bepaalde cuisine. Kunst maken. Maar ook business tips, of beweging, mentale gezondheid: de mogelijkheden zijn eindeloos.

Dit is een geweldige manier om je kennis met anderen te delen en tegelijkertijd een inkomen te genereren. Win-win!

Het is wel belangrijk om in gedachten te houden dat het maken en verkopen van een online cursus toch nog wat werk kost, zeker als je er van wil gaan leven. 

Je hebt meer nodig dan een passie en veel kennis over dat onderwerp. Bij het maken van een online cursus is het belangrijk om na te denken over wie je doelgroep is en waar ze naar op zoek zijn. 

Als je dit goed begrijpt, kun je beginnen met het plannen van de inhoud en structuur van je cursus. Het is belangrijk om inhoud van hoge kwaliteit te maken die je studenten enthousiast maakt, en ervoor zorgt dat ze je cursus bij anderen aanbevelen.

Ook moet je sterk marketingmateriaal maken om je cursus effectief te verkopen. Hoewel het maken en op de markt brengen van een online cursus enige tijd en moeite kan kosten, kan het eenvoudig worden opgeschaald zodra je alles op zijn plaats hebt.

En je hoeft geen bergen aan technische kennis te hebben: met Soofos is het maken en plaatsen van een online cursus super eenvoudig, en wij zorgen voor alles achter de schermen, zoals betalingen. Check ook onze cursus over het maken van een online cursus – helemaal gratis!

Word een online leraar

Hou je van meer interactie? Een andere optie om online geld te verdienen is om een ​​online leraar of consultant te worden. Dit kan een goede optie zijn als je expertise hebt op een bepaald gebied en een-op-een les wil geven of advies aanbiedt. Daar kun je vaak ook net wat meer voor vragen, maar het vraagt wel om meer individualisering en het is lastiger op te schalen. 

Net als bij het maken van een online cursus, is het belangrijk om inhoud van hoge kwaliteit te maken en uw diensten effectief op de markt te brengen om klanten te vinden.

De sleutel hier is opnieuw nadenken over wie je doelgroep is en waar ze naar op zoek zijn. Zodra je dit goed begrijpt, kun je potentiële klanten gaan bereiken en je diensten effectief op de markt brengen. LinkedIn kan heel handig zijn bij het opbouwen van een personal brand en ook op andere social media kanalen kun je jezelf als expert profileren.

Word freelancer

Sluit jezelf aan bij de revolutie, en word freelancer! Waarom in loondienst werken als je de touwtjes in eigen handen kunt nemen? 

Als je op zoek bent naar een meer traditionele optie, kun je een freelance bedrijf starten op een online gebied, zoals grafisch ontwerp of copywriting. 

Er zijn veel platforms zoals Upwork of Fiverr waarmee je in contact kunt komen met bedrijven die uw services nodig hebben. Niet alleen in Nederland, maar over de hele wereld.

Hoewel het starten van je eigen freelance-bedrijf vooraf wat tijd en moeite kost, kan het zowel financieel als persoonlijk ontzettend veel opleveren, met wat geduld en genoeg aandacht. 

Je kunt niet alleen overal ter wereld werken, maar je hebt ook de vrijheid en flexibiliteit om je eigen tarieven en werkschema te bepalen. Daardoor kun je uiteindelijk ook opschalen, als je dat zou willen. Je kunt dit ook eerst doen naast je gewone baan, als je met wat meer zekerheid aan de slag wilt.

Geld verdienen met bloggen

Duizenden mensen runnen tegenwoordig vanaf hun keukentafel óf een tropische bestemming een eigen blog en verdienen geld door op een slimme manier relevante producten en diensten te promoten in ruil voor een vergoeding of deel van de omzet.

Het is een laagdrempelige én leuke manier om wat bij te verdienen. Bovendien kun je hier mee starten vanaf welke locatie dan ook. Je hebt geen ervaring of technische kennis nodig om te starten met bloggen.

Mark is een succesvolle blogger en laat je in zijn cursus ‘Blog formule’ over zijn schouder meekijken naar hoe hij van zijn blog een verdienmodel heeft gemaakt.

Passief inkomen met Private Label Rights (PLR)

In Amerika is dit al een mega populaire sidehustle, maar in Nederland is het nog niet zo bekend. Private Label Rights zijn rechten die je kunt kopen op een digitaal product, waarna je het kunt aanpassen naar eigen wens en vervolgens kunt doorverkopen. 

Zo kun je bijvoorbeeld rechten kopen op e-books, planners, templates, spreadsheets en je kunt zelfs complete online cursussen aanschaffen.

Deze cursus van Sandra leidt je door het hele proces, van het kiezen van de juiste PLR-producten tot het succesvol op de markt brengen ervan. En uiteraard worden ook de risico’s besproken.

Start als Virtueel Assistent

Om als Virtual Assistant succesvol te zijn, is het belangrijk om georganiseerd en efficiënt te zijn. We schreven er een heel artikel over, check het hier!

Ten slotte is een andere optie om online geld te verdienen een virtuele assistent worden. Virtuele Assistenten bieden op afstand administratieve ondersteuning aan particulieren of bedrijven. 

De mogelijkheden zijn overal. Waar ben jij?

Zie jij vooral beren op de weg, of heb je je koffers al gepakt? Het is goed om je te realiseren dat er veel meer mogelijkheden zijn dan je denkt als je digital nomad wilt worden. Wil je nog meer voorbeelden hoe je online geld kunt verdienen? Check dan deze cursus over passief inkomen.

Waar je ook voor kiest, je moet ergens beginnen. Het belangrijkste is dan ook dat je de stap durft te nemen om je leven anders in te richten. Waar zou jij als eerste naartoe gaan?

Weten welke skills een must zijn als digital nomad? Lees hier verder!

Artikel uit de categorie:

Relevante onderwerpen:

Ontdek onze cursussen, gratis.

Ben je nog niet uitgeleerd? Maak kennis met onze instructeurs. Echte mensen die hun passies met jou delen. Maak een gratis account en begin direct.

Blijf op de hoogte​

We willen je graag inspireren om nog meer uit jezelf te halen. Kom op onze e-mail lijst om op de hoogte te blijven over online leren, nieuwe cursussen en toffe acties.
Krijg de beste Learning & Development tips in jouw inbox

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.