4 Tips voor het promoten van je cursus via social media in 2021

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Met alle ontwikkelingen in socialmedia-land, zouden we elk kwartaal een nieuwe blog met tips en updates hierover kunnen publiceren. Hoog tijd om dus een nieuwe blog over dit onderwerp te lanceren, want er is alweer heel wat veranderd op je socialmedia-apps. Wat zijn de laatste tips en tricks die je helpen je cursus te verkopen?

Dit zijn de nieuwkomers

Soms zijn er nieuwe apps, en soms zijn er bestaande apps die plotseling in populariteit winnen en een nieuwe doelgroep aanboren. Dit moet je weten over:

Clubhouse

Plots was daar Clubhouse. Er gingen invites rond op LinkedIn en Twitter, in Slack-kanalen en groepschats. Clubhouse is aan all-audio platform waarin je gesprekken kunt hosten. Bijvoorbeeld over politiek, business, marketing of planten. Het heeft een exclusief karakter. Aangezien het live is en op uitnodiging werkt, is de waarde van content ontzettend belangrijk. Perfect voor wie wil netwerken.

TikTok

Hoewel TikTok absoluut niet nieuw is, is het wel pas ”recent” ontdekt door een nieuwe doelgroep: ondernemers die iets willen verkopen aan mensen die, nou ja, ouder zijn dan 12. Het is lang niet alleen nog leuke dansjes en gekke challenges. 

Meer en meer volwassenen vinden hun weg naar TikTok. De content is leuk, makkelijk verteerbaar en snel te bekijken. Plus, je kunt er een groot bereik mee hebben. 

Meer dan basics: de tips om te winnen op social media

Tip 1: begrijp hoe het algoritme tegenwoordig werkt

Ja hoor, het is weer veranderd. Op Instagram gaat het niet meer om hoeveel likes je krijgt. Wil je groeien, dan zullen mensen andere, meer waardevolle acties moeten ondernemen met je posts. Ze opslaan bijvoorbeeld, of delen.

Vraag jij dus nog altijd om een like en share? Dan is het hoog tijd om je te verdiepen in de nieuwe regels!

What are social media algorithms and how do I beat them?

Tip 2: Ga voor interactieve content

Vraag je je af wat je nou weer moet posten? Als je niks te vertellen hebt, forceer het dan niet. In plaats daarvan kun je beter het gesprek aangaan met je volgers. Zo hou je hen geïnteresseerd (want mensen praten maar al te graag over zichzelf), en krijg je frisse ideeën voor content.

Host bijvoorbeeld een Q&A-sessie, of vraag je volgers om hun verhalen, tips en ideeën te delen. Ook quizjes zijn een leuke manier om interactieve content de wereld in te brengen.

Tip 3: Ontdek meerdere vormen van media

Heb je er al eens over nagedacht om je blog in een video te gieten? That’s right. Zo wordt je content een stuk behapbaarder en kun je het op andere manieren delen. Haal de highlights eruit en maak een korte, simpele video met tekst. Alle mensen die geen zin of tijd hebben om de hele blog te lezen, kunnen zo alsnog je expertise bewonderen.

Tip 4: Hou het persoonlijk

Stap jij via je socialmedia kanalen naar buiten als bedrijf, of als persoon? Wanneer we iets proberen te verkopen, verschuilen we ons vaak achter een bedrijfsnaam of logo. Dat terwijl het voor echte mensen van vlees en bloed veel makkelijker is om een connectie op te bouwen met een ander mens.

Merk je dat je content niet echt aanslaat? Dan kan het zijn dat het simpelweg te professioneel aanvoelt, te veel als een reclamepraatje wordt gezien. Praat niet als verkoper, maar als mens, en je doelgroep zal terugpraten!

Er komen binnenkort nog veel meer tips aan waarmee je de nieuwste kanalen optimaal inzet. Stay tuned!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Artikel uit de categorie:

Maak van jouw cursus een succes

Wil jij een echt goede online cursus maken? In onze 2 uur durende gratis cursus delen we al onze tips en tricks om jouw eigen online cursus te lanceren.

🚀Maak jouw gratis Soofos account aan

Ontdek Soofos met 30 gratis cursussen en kickstart jouw ontwikkeling.

Vul je gegevens in en ga direct aan de slag


Heb je al een account?

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

👋Welkom terug

Ga verder waar je gebleven was.

Login op jouw account


Heb je nog geen account?

👨‍🏫Word instructeur

Geef online les  in een handomdraai, vind direct cursisten en verdien geld met jouw kennis

Vul je gegevens in en start met online lesgeven

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden, de instructeur policy en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.