Cursussen voor de echte muziekliefhebbers

Rick de Bie
  | 
11 november 2019

We hebben allemaal wel artiesten, bands en muzikanten waar we vol bewondering naar kijken. Af en toe denk je dan bij jezelf: ‘dat wil ik ook’. Maar waarom zou je het eigenlijk niet doen? Misschien wordt het tijd dat jij je dromen waar gaat maken. Met een van de muziekcursussen op Soofos, lukt het je in elk geval.

 

De juiste muziekcursus vinden

Je wil natuurlijk wel de juiste keuze maken. Dat geldt natuurlijk voor alles. Zeker op het gebied van muziek, omdat er meestal nog andere kosten mee gepaard gaan. Voor het spelen van piano heb je namelijk een piano of keyboard nodig, hetzelfde geldt voor de meeste instrumenten. Deze keuze kan je natuurlijk het beste zelf maken. Als je al een voorkeur hebt voor een bepaald instrument, dan zal je keuze vrij gemakkelijk zijn.

 

De muziekcursussen van Soofos

Het kan natuurlijk zijn dat je er nog niet helemaal over uit bent, of je wilt gewoon zeker weten dat je de juiste keuze maakt. Daarom hebben we voor jou een overzichtje gemaakt van de muziekcursussen die we hier hebben. Laat je overtuigen of ontdek misschien een instrument of cursus waar je nog niet aan gedacht had.

 

Online Cursus Pianospelen

De piano is een van die magische instrumenten waarmee je iedereen van de ene emotie naar de andere emotie kan laten springen. In deze online cursus pianospelen leer je niet alleen liedjes te spelen op de piano of keyboard. Je leert ook hoe je snel met jouw favoriete nummers mee kan spelen en leer je mensen te verassen met eigen pianospel. Zo geef je binnen de kortste keren een privéconcert aan jouw vrienden, familie of gezin. Hoe leuk is dat?

Je legt in deze cursus een degelijke basis aan met praktische pianokennis en -vaardigheden. Hier leer je dus de basisvaardigheden van het pianospelen. Ook leer je noten lezen, krijg je praktische tips én leer je twintig nummers spelen.

 

Online Cursus Gitaarspelen

De gitaristen van bands krijgen altijd veel aandacht en bewondering, dat is natuurlijk terecht, want het spelen van de gitaar is echt een kunst. Lijkt het je tof om net als de meest bekende gitaristen mooie nummers te spelen en vette optredens voor kennissen en familie te doen? Dan zijn online gitaarlessen echt wat voor jou.

In deze cursus leer je de basis van het gitaarspelen. Hieronder valt natuurlijk het leren van de juiste technieken en het spelen van akkoorden. Ook krijg je bekende nummers onder de knie en krijg je enorm handige tips van de instructeur.

 

Muziek mixen en masteren

In elk nummer zit enorm veel werk. Niet alleen het spelen van het nummer en het opnemen in de studio vergt veel tijd, ook het nabewerken is een cruciaal onderdeel van het proces. Het mixen en masteren van het uiteindelijke nummer is dus iets waar enorm veel tijd in gaat zitten. Dit wordt gedaan door experts op het gebied van audio en muziek.

In deze online cursus muziek mixen en masteren leer je hoe dit werkt. Je leert hier als artiest wat jouw sound is en krijg je dankzij negen uur aan video, oefenbestanden en opdrachten het mixen en masteren van muziek echt onder de knie.

 

Online Zangcursus

Voor het bespelen van instrumenten heb je natuurlijk een instrument nodig. Dat is voor het zingen niet nodig, daar maak je namelijk gebruik van je stem. Ook je stem kan je trainen en gebruiken om geweldige geluiden mee te maken. Leer in de online zangcursus gebruik maken van jouw stem.

In de cursus leer je op eigen tempo zingen en leer je betaalbaar hoe jij het meeste uit je stem haalt. Zo kan je binnen de kortste keren voor vrienden, familie of voor de spiegel prachtige stukken zingen.

 

Online Drumcursus

Bij het horen van een goede drumsolo gaan de meeste mensen helemaal los. Ritmisch, cool en met vol geluid, is het drumstel een van de favoriete instrumenten van veel hobbyisten en professionals. Hoe vet is het als je dit zelf ook kan bespelen? Best vet denken wij. Dat leer je in de online drumcursus op Soofos.

In deze cursus krijg je les in drummen waarmee jij op eigen tempo kan gaan leren. Met handige tips leer jij snel drummen zoals bekende drummers dat kunnen. Zo speel je snel bekende stukken en kan je zelfs familie en vrienden gaan laten zien wat je kan.

 

Ga jouw dromen waarmaken met een muziekcursus van Soofos!

Artikel uit de categorie:
Muziek

1 Reacties op "Cursussen voor de echte muziekliefhebbers"

  1. Ik zou graag een vioolcursus willen volgen.

Geef een reactie op dit artikel

Leer onbeperkt met Soofos Plus

  • Onbeperkte toegang tot honderden Nederlandse cursussen
  • Probeer 7 dagen volledig gratis
  • Maandabonnement vanaf €19 per maand
Probeer gratis Meer informatie over Soofos Plus
soofos plus cursussen op laptop
Gemaakt met in NL © 2021 - Soofos B.V.