Workshop vloggen voor kinderen

Vind je kind het ook zo leuk om filmpjes te maken? Of wil hij/zij zelfs wel een eigen YouTube account? De workshop Online Vlogfeest is een goede manier om hem/haar hierin te begeleiden. 

Ook leuk voor een feestje!

 • Beginner
 • 13 Lessen
 • 3u 32min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Maken van vlogs
 • Hoe monteer je een filmpje (knippen en plakken van beelden)
 • Hoe maak je een script?
 • Hoe gedraag je je online?

In deze workshop leert je kind stap voor stap vloggen

De workshop bestaat uit hele korte duidelijke filmpjes, we geven tips we voor het maken van een goede vlog, montage, doen een grappige YouTube quiz én we gaan natuurlijk aan de slag met het maken van grappige filmpjes (en een leuke ‘challenge’ :)). Ook gaan we in op wat je liever niet online doet.In deze cursus vloggen voor kinderen leert je kind alles over verantwoord vloggen

Voor deze cursus is het niet nodig om iets online te zetten. Je kunt de filmpjes wel naar ons opsturen, dan geven we jullie persoonlijke tips over hoe het nóg beter kan.

Voor wie is deze workshop geschikt?

Deze workshop is voor kinderen van 8 t/m 12 jaar.

Je kind kan de workshop alleen doen of met vrienden, het maakt niets uit. Helemaal leuk is het om het samen met je kind of met het hele gezin te doen! In principe is de workshop zo opgezet dat kinderen vanaf 9 jaar het zelf kunnen volgen. Wel is het goed hen op weg helpen en goede afspraken maken over wat je bijvoorbeeld niet mag filmen of online mag. Een goed moment voor een gesprek over wat jullie belangrijk vinden 🙂

De workshop is ook geschikt om tijdens een verjaardagsfeestje of op de BSO (gegarandeerd succes!) in te zetten. Dan is begeleiding vooral nodig bij het laten zien van de filmpjes, het maken van de groepjes en het in de gaten houden van de tijd.

Wat heb je nodig?workshop voor kinderen

Een telefoon/tablet om de filmpjes mee te maken!

Voor een grotere groep:

 Een laptop / scherm om de cursus gezamenlijk te kunnen bekijken

 Een paar telefoons (een per groepje van 3/4 kinderen)

 Ook leuk om wat verkleedkleren klaar te leggen voor de sketches (brillen, petten etc).

Na afloop

Hebben de kinderen en ouders/begeleiders veel geleerd over het maken van filmpjes. En heb je leuke filmpjes als aandenken!

Over de instructeur

Ik ben mediacoach, gespecialiseerd in online video en vloggen.

Online video bevat alles, het is te gek om video's te maken natuurlijk. En dat heb ik dan ook vele jaren gedaan en ik ga gelukkig nog steeds met mijn camera op pad. Daarnaast ben ik -lang lang lang geleden- gaan vloggen. Dat was toen nog heel wat! Ik ben in die tijd ook cursussen vloggen gaan geven aan bedrijven, maatschappelijke instellingen en aan zelfstandigen. Zo'n cursus is helemaal niet zo moeilijk, een klein beetje theorie (bv hoe bereik je mensen en hoe maak je van kijkers ook klanten), praktische tips (script, techniek en montage) en veel oefenen. Het leukste is nog om mensen te helpen de drempel over te gaan. Velen zijn achterf verbaasd om de professionaliteit van hun eigen video's.

Vier jaar geleden dacht ik: 'Dat moet ik ook eens voor kinderen gaan doen." Sindsdien lopen de aanvragen voor workshops binnen. Ik geef les op scholen, BSO's bij zorginstellingen, evenementen, feestje etc. Vloggen is hot! Tijdens de workshop staat het plezier van ' het maken' centraal. Het gaat om samenwerken, lol hebben én met leuke resultaten. Dat is goed voor het zelfvertrouwen van je kind. Een belangrijk onderdeel van de mijn lessen is het 'online welzijn' van kinderen. 'Hoe gedraag je je online, wat doe je liever niet. En vooral waarom wel of waarom niet.' Kijk voor meer informatie bij Vlogfeest

Ik adviseer ouders bij de online opvoeding van hun kinderen, via cursussen en ouderavonden. Online media is heel belangrijk in het leven van je kind maar omdat het nog zo nieuw voor ons is, is het soms lastig hen hierin goed te begeleiden. Maar van groot belang voor een gezond en gelukkig leven! Een goed begin is om je te verdiepen en oprecht interesse te tonen. Waar is je kind allemaal mee bezig op zijn scherm?  Zo behoud en versterk je de band met je kind en is er ruimte voor begeleiding en indien nodig grenzen.

Sinds 2020 ben ik gecertificeerd mediacoach.

 

Beoordelingen

4.6 Gemiddelde beoordeling

5 Beoordelingen

 • 5
  4
 • 4
  0
 • 3
  1
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Hallo,

  Ik vond het super leuk om deze cursus te volgen.
  Ik heb er heel veel van geleerd.

  Vienne

 2. De reeks filmpjes met voorbeelden helpen je gemakkelijk door de workshop heen. Werkt eenvoudig en goed.

 3. Een aanrader de filmpjes zijn kort en duidelijk. En de opdrachten grappig.

Oorspronkelijke prijs was: €29.Huidige prijs is: €17.Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 115 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.