Gratis Cursus Kennismaken met Excel

Martijn · 22 November 2023
In deze korte basiscursus maak je stap voor stap kennis met Excel. Je leert hoe je door het programma heen navigeert en hoe je gegevens invoert.
 • Beginner
 • 14 Lessen
 • 58min
 • Incl. Certificaat

Dit staat je te wachten:

 • Gratis meer over Excel.
 • Kennismaken met gegevens.
 • Leer Excel kennen en gebruiken.
 • Begin gratis met deze cursus.

Dit is een preview van de complete Online Cursus Excel.

Leer kennismaken met Excel in deze gratis cursus

In deze gratis online cursus leer je eenvoudig en snel kennismaken met Excel. Dit programma van Microsoft is natuurlijk wereldwijd bekend en voorloper op het gebied van spreadsheets. Daarom is het dus de moeite waard er meer over te leren. Nog niet bereid te starten met de volledige cursus Excel? Geen zorgen, start dan eerst met deze gratis cursus Excel, waarmee je het programma beter leert kennen. Het programma kent veel opties, functionaliteiten en formules en in deze introductie leer je er enkele kennen. Geen zin om het Excel voor Dummies boek te kopen? Dan is het beste gratis alternatief! Gewoon online en altijd beschikbaar.

 

Welke onderwerpen worden er besproken?

Navigeren door het programma Excel;

Selecties maken van gegevens;

Gegevens verwerken in lijsten;

Werken met rijen en kolommen.

Dit leer je allemaal aan de hand van video’s en oefenbestanden. Na deze gratis cursus Excel begrijp jij wat het programma is en wat je er allemaal mee kan!

 

Doelgroep van deze gratis cursus

Deze cursus is geschikt voor iedereen die op een makkelijke manier kennis wilt maken met het programma Excel van Microsoft. Ben je druk bezig gegevens of zoek je naar een manier om een mooie spreadsheet te maken? Dan is deze cursus geschikt voor je, omdat je gratis kennis kan maken met Excel. Ook voor mensen die nog niet bereid zijn de volledige cursus Excel te volgen is deze gratis cursus een mooie manier om stap voor stap kennis te maken met Excel. Het maakt dus niet uit of je beginner of gevorderd bent, want met deze cursus leer je volledig gratis.

 

Benodigde voorkennis

Om deze online thuiscursus Excel succesvol te kunnen volgen is geen benodigde voorkennis nodig. Ook hoef je niet te weten hoe de interface van Excel eruitziet of werkt om te kunnen beginnen met deze cursus.

 

Wat heb je nodig om deze gratis cursus over Excel te volgen?

Je hebt om deze cursus te volgen niks nodig, behalve een internetconnectie. Natuurlijk is het handig om Excel te hebben, maar dat is geen vereiste. Mocht je Excel hebben, dan kan je meedoen met datgene dat er in de gratis cursus wordt besproken en uitgelegd. Ook kan je aan de hand van de oefeningen meer uit de vertelde informatie halen, zodat deze gratis training echt een succes wordt voor je.

 

Nog meer leren over Excel?

Wil je alles leren over Excel en echt zelf aan de slag om bijvoorbeeld berekeningen te maken en bijvoorbeeld een begroting op te stellen? Volg dan de complete cursus. In de volledige cursus behandel ik onder andere functies en formules. Ook gaan we met de geavanceerde functies van Excel aan de slag. Allemaal stap voor stap en met duidelijke video’s en oefenbestanden, zodat je het snel onder de knie hebt.

 

Bekijk de online cursus Excel →

Over de instructeur

Martijn

72 Cursussen

Martijn is een expert als het aankomt op skills voor grafische vormgeving en videoproductie. Van Photoshop tot After Effects, in no-time leert hij je de kneepjes van het vak. Dankzij zijn leergierigheid en ondernemende geest weet hij ook alles over marketingtools als MailChimp, en webdesign met WordPress. Benieuwd naar alle cursussen van Martijn? Bekijk hier zijn aanbod.

Beoordelingen

4.4 Gemiddelde beoordeling

64 Beoordelingen

 • 5
  32
 • 4
  25
 • 3
  6
 • 2
  1
 • 1
  0
GratisLevenslange toegang
Of
Volg deze en alle andere cursussen met Soofos Plus (vanaf €12,50 p/m)
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 1052 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

Liever een live gesprek? Plan een demo in →