14 AI-tools om content voor je cursus mee te maken!

Je kunt social media niet openen zonder de verhalen of creaties over en door AI te zien. Te gek, of te eng? Hoe dan ook: AI is here to stay, en wordt alleen maar beter. Tijd om vrienden te worden, dus!

Geen zorgen en al helemaal geen paniek: de robots nemen niet al het werk over, maar ze helpen je wel sneller te werken. En dat geldt ook voor instructeurs die druk bezig zijn met het maken van content voor hun cursus of de marketing daarvoor. Waarom moeilijk doen als het ook een stuk makkelijker kan? 

Er zijn talloze AI-tools al op de markt, en er komen dagelijks nieuwe bij. In dit artikel hebben we 14 geweldige tools verzameld die jou gaan helpen om je cursuscontent en je contentmarketing een flinke boost te geven!

1. Runway – video editing

We kunnen een boek volschrijven over video editing tips, en dat hebben we ondertussen ook bijna gedaan. Er zijn talloze tools en trucjes, maar soms krijg je ze gewoon niet onder de knie – of heb je weinig tijd. Dan kan Runway een goede uitkomst zijn: je kunt er makkelijk mee editen. Verwijder achtergronden, objecten, voeg ondertiteling toe: het wordt een stuk makkelijker met AI.

Wat kost dat?

Je kunt 3 gratis projecten doen. Daarna betaal je zo’n $12 per maand.

2. Unscreen – verwijder achtergronden in video’s

Wil je dat je cursisten niet je onopgeruimde woonkamer zien in je video’s? Je hoeft geen greenscreen of poetshulp aan te schaffen. Gebruk gewoon Unscreen. Deze AI tool haalt met militaire precisie de achtergrond in al je video’s weg. 

Wat kost dat?

Je kunt het voor simpele bewerkingen en korte GIFs gratis gebruiken. Wil je langere video’s bewerken en hun watermerk verwijderen, dan beginnen de kosten bij $4.99 per minuut.

3. VREW – ondertiteling in video’s

Je video’s ondertitelen doet wonderen voor de toegankelijkheid van je cursus en je promotiemateriaal. Niet iedereen kan namelijk even goed horen, of het geluid op elk moment aanzetten. Vind je ondertitelen echter te lang duren? Gebruik VREW! Dat doet het vrijwel automatisch. Je kunt makkelijk de gegenereerde ondertiteling bewerken en verbeteren en je kunt de stijl van de tekst aanpassen. 

Wat kost dat?

Niks! Je moet de software wel downloaden op je computer. 

4. Descript – video editor en voice over

Descript heeft ook allerlei functies voor videobewerking, maar daar willen we het niet over hebben. Waar we het meest van onder de indruk zijn, is de voice over functie Overdub. Je kunt namelijk AI jouw eigen stem laten aanleren, en daarmee automatisch voice overs genereren van tekst die je aanlevert. Super handig voor video’s voor je cursus dus!

Wat kost dat?

Met hun Free plan kun je een uur per gratis doen. Daarna kost het $12 per gebruiker per maand. 

5. Make-A-Video – maakt video’s met tekst input

Make-a-Video komt van Meta, en is perfect voor wie veel video’s in z’n marketing wil verwerken, maar geen kei is in het maken van filmpjes. Je geeft tekst in over wat je wilt laten zien, en hun AI maakt de video. Het is nog niet officieel op de markt, maar dit gaat een echte gamechanger worden.

6. Fliki – van blog naar video

De meeste mensen hebben weinig zin om te lezen, maar jij hebt wel vanalles te delen. Heb je een stapel blogs die je op een slimmere manier wilt inzetten? Geef het maar aan Fliki! Deze tool maakt van je artikel een video met bewegend beeld, voice over en/of tekst op het scherm. Voor veel mensen is dat een stuk leuker en makkelijker om te verwerken dan een lange blog. 

Wat kost dat?

Je kunt 10 minuten aan video of audiomateriaal maken per maand voor helemaal nop. Meer nodig? Dan kun je al vanaf $6 per maand aan de slag.

7. Let’s Enhance – afbeeldingen editen in bulk

Ja, er zijn genoeg andere programma’s waarmee je afbeeldingen kunt bewerken. Maar deze doet er wel 20 tegelijk! Hiermee spaar je ontzettend veel tijd, en je kunt het gewoon in je browser gebruiken.

Wat kost dat?

Er is een gratis versie, maar mocht je er volledig mee aan de slag willen, dan betaal je minimaal $9 per maand. Of je betaalt $9 voor 20 credits.

8. ChatGPT – vraag-maar-raak

We schreven eerder al een artikel over ChatGPT, en er staan ook al cursussen over online! Je kunt deze tool gebruiken voor inspiratie, voor het schrijven van teksten (wel even checken of ze kloppen en up-to-date zijn) en voor nog veel meer. Leer hoe je ChatGPT kunt gebruiken.

Wat kost dat?

Voor nu is het nog gratis. Wees je er wel bewust van dat ChatGPT werkt op basis van content die tot en met 2021 online kwam.

9. Jasper.ai – copywriting

Heb je tekst nodig maar loop je tegen writer’s block aan? Je kunt het afwachten, of je kunt Copy.ai gebruiken. Je kunt er allerlei teksten door laten schrijven, ja, ook in het Nederlands! Social media captions, meta omschrijvingen, en zelfs hele blogs. 

Wat kost dat?

Hun goedkoopste plan begint al bij ​​$24 per maand.

10. INK – SEO en contentplanner

Ook INK kan content voor je schrijven, maar wat misschien nog veel interessanter is, is hoe ze ervoor zorgen dat je scoort met SEO. Er zit een handige tool in die je helpt om artikelen te schrijven die goed ranken en je kunt op basis van je belangrijkste keywords makkelijk een contentplanning maken. 

Wat kost dat?

Sommige functies zijn gratis te gebruiken. Wil je all out gaan, dan kun je INK gebruiken voor $39 per maand. 

11. Jitter – animatie voor designs

Visuals zijn leuk. Ze zijn nog leuker als ze bewegen. Jitter is perfect voor het maken van content voor social media en je cursus. Je kunt tekst en andere elementen van je ontwerp makkelijk animeren, waarmee je content tot leven komt. 

Wat kost dat?

Er is een basic plan dat gratis is, maar als je zonder watermerk wilt werken en hogere kwaliteit wilt, check dan het Pro plan voor $12 per maand.

12. Designs.ai – makkelijk visuals maken

Deze AI-ontwerptool helpt je een handje met alle visuele aspecten van contentmarketing – het helpt je eenvoudig logo’s, video’s, banners, voice-overs en mockups te maken. Een echte all-in-one tool!

Wat kost dat?

Je maakt al gebruik van deze tool voor slechts €25 per maand. 

13. Beautiful.ai – maak prachtige presentaties

Ben je Powerpoint beu en heeft zelfs Canva niet genoeg templates voor jouw cursusmateriaal? Check dan Beautiful.ai! Je vindt hier namelijk honderden templates voor presentaties die je makkelijk in elkaar zet. Je kunt er zelfs audio tracks overheen zetten, wat het voor instructeurs nog interessanter maakt.

Wat kost dat?

Voor $12 per maand kun je al aan de slag. Je kunt ook per project betalen, dan kost het je $45 per keer.

14. Brain.fm – boost je productiviteit

Oke, als laatste geven we je een tool mee waarmee je niet echt content kunt maken, maar het kan je alsnog enorm helpen. Brain.fm is namelijk een wetenschappelijk onderbouwde AI tool waarmee je achtergrond muziek kunt afspelen die je brein beïnvloedt, precies op de manier die jij wilt. Dat zou een flinke boost in productiviteit moeten geven. Het proberen waard, toch?

Wat kost dat?

Je kunt het een weekje gratis proberen. Daarna kost het $6.99. Goedkoper dan Spotify!

Wil jij meer leren over AI, hoe je dit in zet en wat je er mee kunt? Op Soofos vind je veel verschillende cursussen over AI. Van ChatGPT tot Dall-E – er zijn verschillende cursussen beschikbaar. Bekijk hier onze AI cursussen.

Welke tool ga jij als eerste proberen?

Artikel uit de categorie:

Relevante onderwerpen:

Maak van jouw cursus een succes

Wil jij een echt goede online cursus maken? In onze 2 uur durende gratis cursus delen we al onze tips en tricks om jouw eigen online cursus te lanceren.

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.