Instructeur Interview: Michiel Brand

Op Soofos vind je een grote verscheidenheid aan online trainingen. Online marketing cursussen beginnen hier een steeds prominentere rol in te spelen.

Een van de experts op het gebied van online marketing is Michiel Brand. Hij heeft een duidelijke stap-voor-stap SEO training ontwikkeld. In deze cursus leer je hoe jij meer bezoekers scoort en hoger in Google te vinden bent.

In dit artikel vertellen we je graag meer over de man achter deze training: Michiel Brand.

Maak kennis met Michiel Brand

Michiel Brand werkt als online marketeer en SEO-tekstschrijver. Met zijn marketingbureau TekstMeester.nl helpt hij klanten bij het maken van content en het beter vindbaar maken van hun website.

In zijn cursus “Scoren met SEO” laat hij zien hoe je je website succesvoller kunt maken. De cursus is een complete SEO training, waarbij je van A tot Z leert hoe je hoger in Google kunt komen.

Zo wordt je website beter vindbaar, haal je meer bezoekers binnen en vergroot je je omzet.

Om Michiel (en zijn cursus) beter te leren kennen hebben we hem een aantal vragen gesteld.

Waarom ben jij je gaan verdiepen in SEO?

Toen ik mijn eerste website lanceerde, merkte ik al gauw dat het niet zo eenvoudig is om bezoekers naar je site te halen. Het internet is overvol en alleen je website online zetten, is tegenwoordig echt niet meer genoeg.

Op een gegeven moment ontdekte ik SEO (zoekmachineoptimalisatie). Een methode om via de gratis zoekresultaten van Google meer bezoekers naar je website te halen. Ik was meteen geïntrigeerd door het onderwerp en wilde er alles over weten. Ik heb boeken, blog artikelen en cursussen over SEO verslonden.

Daarna ben ik mijn kennis in de praktijk gaan brengen en behaalde ik al snel mooie resultaten met mijn eigen website. Mensen wisten me ineens een stuk beter te vinden en ik haalde meer bezoekers en opdrachten binnen.

Vervolgens ben ik ook voor klanten SEO gaan toepassen. Inmiddels heb ik al veel ondernemers geholpen met het beter vindbaar maken van hun website. Dat is ook wel het mooie van mijn werk. Ondernemers huren mij in, maar uiteindelijk kost ze dat meestal niets, omdat ze door mijn werkzaamheden meer omzet gaan halen met hun website.

Waarom ben je een online cursus SEO gaan maken?

Veel mensen hebben nog steeds een verkeerd beeld van SEO en associëren het vaak met ongeoorloofde “trucjes” om hoger in Google te komen. Ook denken veel mensen nog steeds dat een SEO training heel moeilijk en technisch is om te volgen en dat je het maar beter volledig uit kunt besteden aan een marketingbureau.

De realiteit is echter dat SEO een van de beste (en goedkoopste!) vormen van online marketing is waarmee je prachtige resultaten kunt behalen voor je website. Ook kun je prima zelf met SEO aan de slag, ook als je weinig of geen technische kennis hebt. Er zijn heel veel dingen die je zonder al te veel moeite zelf kunt doen om je website beter vindbaar te maken.

Met de SEO cursus wil ik mensen op een praktische, leuke en gerichte manier laten zien hoe je zelf met SEO aan de slag kunt gaan en meer rendement kunt behalen met je website.

Wat zijn je ervaringen als instructeur / docent?

Ik ben al enkele jaren actief in het overbrengen van kennis en lesgeven. Ook ben ik enige tijd op de universiteit werkzaam geweest waar ik me naast onderzoek ook bezig heb gehouden met onderwijs. Ik heb boeken en artikelen geschreven over allerlei onderwerpen en ben nu dus ook begonnen met het maken van cursussen! Daarnaast werk ik als scriptiebegeleider bij Topscriptie waar ik studenten help bij het schrijven van hun scriptie.

Het leukste aan lesgeven is dat je mensen verder kunt helpen in hun ontwikkeling en kennis. Er is niks leukers dan specifieke vragen of problemen van studenten oplossen en ze vaardigheden en kennis bijbrengen waar ze echt wat aan hebben.

Voor wie heb je deze training ontwikkeld?

Mijn cursus “Scoren met SEO” is bedoeld voor ondernemers met een eigen website en marketeers die meer kennis willen opdoen over SEO.

De cursus is geschikt voor iedereen die zelf aan de slag wil met SEO en meer succes met zijn of haar website wil behalen. In de cursus leer je op een praktische en begrijpelijke manier hoe je beter vindbaar kunt worden op internet en een boost kunt geven aan je bezoekersverkeer en omzet.

Wat is je ervaring met Soofos?

Toen ik hoorde over Soofos, werd ik gelijk enthousiast over het concept. Internationaal gezien zijn er een aantal Engelse cursus platformen, maar in Nederland staat het allemaal nog enigszins in de kinderschoenen.

Het is mooi dat Soofos de mogelijkheid biedt om op een laagdrempelige manier mijn SEO training aan te bieden. Alles wordt geregeld op het platform van Soofos, van hosting van alle content tot betaling en studenten management. Ideaal voor als je snel een cursus wilt lanceren!

Tenslotte: heb je nog tips voor toekomstige instructeurs?

Maak eerst een solide outline waar je je aan kan vasthouden. Als je weet welke onderwerpen je in je cursus wilt bespreken, en in welke volgorde, ben je al een eind op weg.

Verder is het van belang niet te perfectionistisch te willen zijn! Als je alles perfect wilt krijgen, ben je veel te lang bezig. En al die tijd hebben mensen geen toegang tot jouw waardevolle content.

Artikel uit de categorie:

Relevante onderwerpen:

Maak van jouw cursus een succes

Wil jij een echt goede online cursus maken? In onze 2 uur durende gratis cursus delen we al onze tips en tricks om jouw eigen online cursus te lanceren.
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.