Over welke Microsoftprogramma’s kan je het beste leren?

Iedereen is wel bekend met Microsoft. Het is een naam waar je de laatste jaren niet omheen kon. Sinds de oprichting in 1975 is het bedrijf altijd bezig geweest met nuttige innovaties op het gebied van informatietechnieken. Ondertussen is er op elk apparaat wel iets van Microsoft te vinden, zelfs op Apple en Android devices.

Waarom leren over de Microsoftprogramma’s?

Grote kans dat ook jij weleens werkt met de programma’s van Microsoft, maar dat je er nog niet alles uithaalt. De tools van deze soft- en hardwareproducent kunnen je enorm helpen bij jouw dagelijkse werk. Wil je een boost geven aan jouw productiviteit? Dan is het nuttig meer te leren over de programma’s van Microsoft. We geven je vandaag tips over de tools die je moet leren en wat de beste manier van leren is.

Welke programma’s zijn het nuttigst?

De populairste programma’s kennen we allemaal wel bij naam. Namen zoals “Word“, “PowerPoint” en “Excel” zijn ondertussen begrippen geworden voor de mensheid. Deze tools denken we allemaal héél goed te kennen, maar niets is minder waar. Doordat deze programma’s zo uitgebreid zijn, weten we er lang niet alles over. Deze worden overigens ook het meeste in de praktijk gebruikt en zijn dus enorm nuttig. Ook zijn er enkele andere programma’s en diensten die extreem nuttig zijn, maar waarvan je misschien nog niet afwist of de diepgang nog niet inzag.

Het complete Office pakket

Vrijwel alle tools en applicaties van Microsoft krijg je tegenwoordig bij de aanschaf van een laptop of desktop. In veel gevallen zit het Office pakket op de nieuwste apparaten. Tegenwoordig heet het Office 365, waarmee je beschikking krijgt over vrijwel alle programma’s die je nodig hebt. De programma’s waarvan wij denken dat je ze moet leren, zitten hier dus ook in.

Word

In Nederland wordt Microsoft Word door veel mensen gebruikt. Er is zelfs een kans aanwezig dat je er al mee werkt sinds de basisschool of middelbare school. Veel mensen zijn dan ook bekend met deze documentbewerker. In principe is Word een DTP-programma. Je kan er dus bestanden in schrijven en opmaken voor publicaties. Hierin gaat het natuurlijk minder ver dan programma’s zoals InDesign, maar de opties reiken dermate ver, dat het nuttig er meer over te leren. Neem ook eens een kijkje naar de verschillende templates en sjablonen.

Leeradvies: Leer meer over dit programma met de Word-trainingen van Microsoft zelf.

Outlook

E-mail is nog steeds een van de belangrijkste communicatiemiddelen. Zeker binnen de educatie en in organisaties is het eigenlijk onmisbaar. Met Outlook kan je veel meer dan alleen e-mails versturen, maar veel mensen zullen dit niet weten. Wanneer je het op de juiste manier gebruikt, kan je met Outlook heel makkelijk jouw dag stroomlijnen en zorgen dat alles goed gepland wordt. Hier zijn bepaalde slimmigheidjes voor, maar die moet je natuurlijk wel kennen.

Leesadvies: Ga eens aan de slag met de tips die je in het programma krijgt om het goed in te stellen.

Excel

Misschien wel de belangrijkste van alle programma’s die Microsoft heeft. Zoveel mensen en bedrijven hebben vertrouwen in dit spreadsheet-programma en dat is terecht. Het werkt goed, het werkt snel en is ongelofelijk overzichtelijk. Het gaat echter verder dan de simpele formules en opmaak waar de meesten van ons genoegen mee nemen. Hoog tijd dus om er meer over te leren, want het is zeker de moeite waard. Weet je nog niet zeker of je Excel wil leren? Lees dan hier waarom het nuttig is om Excel te leren kennen.

Leeradvies: Neem eens een kijkje in onze gratis Excel cursus en laat je overtuigen van het programma.

PowerPoint

De vierde en laatste van de programma’s die je moet leren, is PowerPoint. Velen van ons hebben ooit wel eens een presentatie gemaakt en gegeven met PowerPoint. Hierin draaide het eigenlijk altijd om de overgangen en de overdreven effecten. Toch is PowerPoint ook uitermate geschikt om zakelijke en professionele presentaties te geven. Belangrijk is het niet, maar als je vaak presenteert, dan is het de tijd waard om er meer over te leren.

Leeradvies: Ga aan de slag met onze complete cursus PowerPoint om te leren hoe je mooiere presentaties maakt.

Ga aan de slag en leer over deze Microsoftprogramma’s!

Artikel uit de categorie:

Relevante onderwerpen:

Ontdek onze cursussen, gratis.

Ben je nog niet uitgeleerd? Maak kennis met onze instructeurs. Echte mensen die hun passies met jou delen. Maak een gratis account en begin direct.

Blijf op de hoogte​

We willen je graag inspireren om nog meer uit jezelf te halen. Kom op onze e-mail lijst om op de hoogte te blijven over online leren, nieuwe cursussen en toffe acties.
Krijg de beste Learning & Development tips in jouw inbox
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.