Alle voordelen van thuis leren voor studenten

Het aanbod van thuisstudies en online cursussen is de afgelopen tijd aanzienlijk gestegen.

Veel studenten zien de voordelen van thuis leren en volgen online cursussen.

Het volgen van online cursussen biedt een aantal duidelijke voordelen ten opzichte van het volgen een cursus of training bij een traditionele educatie-instelling.

Altijd bereikbaar, ongeacht waar jij woont

Een groot voordeel van een online cursus is dat je niet ergens naar toe hoeft te gaan om de cursus te volgen.

Bij traditionele cursussen moet je eerst naar de locatie reizen waar de cursus gegeven wordt. Vaak zijn vervolgens niet alle cursussen die jij wilt volgen beschikbaar binnen een redelijke afstand.

Een online cursus neemt dit nadeel weg. Je kunt vanuit jouw huis gaan leren en de nieuwe stof doornemen. Ons volledige aanbod aan cursussen is dus direct tot jouw beschikking.

Als er in de buurt bijvoorbeeld geen cursus Photoshop gegeven wordt, is deze wel gewoon online te volgen.

Elk onderwerp kun je thuis leren, zonder dat je hoeft te reizen. Ongeacht waar jij woont, kun je dus cursussen volgen.

Vaak zijn online cursussen goedkoper of zelfs gratis

Het volgen van een klassikale cursus is vaak veel duurder dan een online cursus. Dit komt door een aantal extra kosten die ontstaan bij een klassikale cursus.

Bij een online cursus is geen ruimte nodig, zijn er geen vervoerskosten en kunnen meer studenten tegelijk de cursus volgen. Zo is het mogelijk om de kosten van een online cursus lager te houden.

Er zijn zelfs een aantal gratis online cursussen te vinden op Soofos.

De lesstof kan meer aangepast worden op jouw niveau en tempo

De modules en lesstof zijn al klaar om te gebruiken. Doordat je individueel kunt studeren is het mogelijk om de onderdelen die nog niet helemaal duidelijk zijn te herhalen.

Hierbij is het niet nodig om het tempo van de rest van de cursisten te volgen. Het is dus ook niet nodig om te wachten op andere cursisten, wanneer jij een bepaalt onderwerp al beheerst.

Je kunt daarnaast ook vaak kiezen op welk niveau je een cursus wil volgen. Het brede aanbod maakt het mogelijk om een cursus te vinden die aansluit op jouw niveau.

Thuis leren maakt het voor jou dus mogelijk om echt op jouw eigen tempo en niveau door de cursus heen te gaan.

Thuis leren kan 24 uur per dag, online cursussen zijn overal ter wereld beschikbaar

Het volgen van een online cursus is 24 uur per dag mogelijk, overal ter wereld.

Door thuis een cursus te leren neem je een aantal beperkingen voor studenten weg. Sommige cursisten kunnen moeite hebben bij het vasthouden van hun aandacht in een klaslokaal. Zo zijn er verschillende afleidingen, en kunnen ze vermoeid of verveeld raken.

Doordat een online cursus altijd beschikbaar is, wordt het mogelijk voor de student om thuis te leren. Ze kunnen in de rust van hun eigen huis leren en krijgen daardoor de mogelijkheid om de materialen beter te begrijpen.

Flexibiliteit van het online leren

Thuis leren betekent niet dat je alleen maar vanuit huis kunt gaan leren. Dit is mogelijk op elke locatie die voor jou uitkomt, op elk moment dat het jou uitkomt.

Voor het volgen van een online cursus heb je alleen een computer en een internetverbinding nodig. Dit maakt het een stuk makkelijker om lessen in te plannen en om de cursus te volgen.

Als je dus een fulltime baan hebt, veel van huis bent of andere verplichtingen hebt kan je als cursist de cursus makkelijk inplannen op het moment dat jou uitkomt.

Ben jij overtuigd van de voordelen van een thuisstudie? Hier vind je alle online cursussen die je op Soofos direct kunt volgen. Je kunt direct starten met alle online trainingen!

Artikel uit de categorie:

Relevante onderwerpen:

Stimuleer talent in jouw organisatie

Benieuwd wat Soofos kan betekenen voor jouw organisatie? Ontdek de mogelijkheden van online leren.
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

Liever een live gesprek? Plan een demo in →