7 gratis online cursussen om te volgen op Soofos

Een online cursus volgen is een leuke en effectieve manier om iets nieuws te leren.

Door gebruik te maken van video’s, opdrachten en teksten kun je snel iets nieuws leren. Op je eigen tempo kun je nieuwe skills leren die je kunt gebruiken in het dagelijks leven.

Op Soofos zijn er zelfs een aantal cursussen gratis beschikbaar. Jij kunt dus op Soofos gratis een online cursus volgen, ideaal als je thuis wilt leren en werken aan je persoonlijke ontwikkeling!

Mocht je interesse hebben in een bepaalde studie op een “echte” school, dan is een gratis online cursus de ideale manier om te ontdekken of het bij je past.

We hebben er meerdere beschikbaar die je kunt terug vinden op deze overzichtspagina met gratis online cursussen.

Gratis een online cursus volgen is een goede eerste stap

Wil jij graag iets nieuws leren? Een gratis online cursus is een goede eerste stap om kennis te maken met het onderwerp. Ze zijn natuurlijk minder uitgebreid dan onze betaalde cursussen. Toch is het een goed begin.

Je krijgt een duidelijk beeld over de uitgebreide cursussen en kunt rustig besluiten of je die wilt volgen. Een gratis cursus op Soofos is echt gratis, je zit nergens aan vast en hoeft nooit iets te betalen!

In principe krijg je een gratis mini opleiding, maar dan online. Een ideale kans voor jou om online leren te ontdekken!

Meer leren voor minder? Neem eens een kijkje bij Soofos Plus!

1. De “Hoe maak ik een cursus?”-cursus

Gratis cursus hoe maak ik een cursus

Deze cursus is ontwikkeld door onszelf en hebben we gratis beschikbaar gemaakt voor iedereen. In deze cursus leer je in ruim 3 uur hoe je zelf een cursus kunt maken. Je leert de eerste stappen zetten in het bedenken van het onderwerp, hoe je vervolgens video’s opneemt, en hoe je uiteindelijk de cursus kunt verkopen. Leren hoe je zelf een cursus maakt? Bekijk dan de gratis cursus: “Hoe maak ik een cursus?“. Je krijgt ook een certificaat voor deze gratis cursus, waarmee je kan aantonen dat je weet hoe je een cursus kan maken.

2. Gratis Cursus Kennismaken met Excel

Volg een gratis cursus Excel op Soofos

Leer in deze gratis cursus meer over het werken met het spreadsheetprogramma van Microsoft. Excel wordt vrijwel overal gebruikt en daarom is kennis over dit uitgebreide programma erg handig. Na deze cursus heb je een basis om op te bouwen en kan je zelfs de uitgebreide cursus gaan volgen. Maar volg dus eerst even de gratis cursus Excel. Ook krijg je voor deze gratis cursus een certificaat van deelname.

3. Gratis Cursus Lightroom-technieken

Ontdek 5 essentiële fotobewerkingstechnieken in deze gratis cursus Lightroom

In deze gratis cursus leer je vijf waardevolle technieken kennen die je kan toepassen in fotobewerkingsprogramma Lightroom. Wil je meer halen uit je zelfgemaakte foto’s of ben je benieuwd naar het programma Lightroom? Dan is deze korte introductie de ideale cursus om te volgen. Je bereid je op een leuke manier voor op de volledige cursus Lightroom. Bekijk de gratis cursus Lightroom technieken.

4. Selecties maken in Photoshop

In Photoshop heb je vele mogelijkheden. Selecties maken is een van de basisonderdelen van Photoshop. Je krijgt een duidelijk voorproefje van de volledige Photoshop CC cursus die beschikbaar is. In ruim een uur tijd leer je verschillende tools gebruiken die erg handig zijn. Direct starten met de gratis cursus Photoshop.

5. Gratis Sollicitatietraining

Een nieuwe baan vinden is altijd een uitdaging. Wil jij meer structuur in je zoektocht naar jouw perfecte baan? Dan is deze snelle gratis online cursus een uitkomst, omdat je een aantal zeer praktische tips die gegeven worden door ervaren recruiters. Toch nog op zoek naar een carrière switch? Kijk dan de gratis sollicatiecursus.

6. Gratis Cursus SEO

In deze gratis SEO-cursus leer je de basisvaardigheden om je website beter vindbaar te maken. Wil je hoog in Google komen, meer succes met je website, en precies weten hoe SEO (zoekmachineoptimalisatie) werkt? Schrijf je dan in voor de gratis cursus SEO!

7. Gratis Cursus Digitale Nieuwsbrief Maken

gratis cursus nieuwsbrief

Een eigen nieuwsbrief maken kan erg lastig zijn. Het vinden van inspiratie voor jouw nieuwsbrief kan erg lastig zijn. In vier lessen leer je hoe je inspiratie kunt opdoen voor je nieuwsbrief en binnen no-time kan je gemakkelijk met MailChimp je eigen campagnes opzetten! Direct starten met de gratis cursus over MailChimp.

Ga aan de slag met een van deze gratis cursussen

Dit zijn slechts een paar van de vele online cursussen die je op Soofos gratis kunt volgen.

Het mooie aan deze gratis cursussen? Je krijgt er vaak een certificaat bij, dus kan je delen met je netwerk dat je een nieuwe skill hebt!

Wil je meer gratis cursussen bekijken? Hier vind je alle gratis online cursussen in één overzicht.

Ga aan de slag met een gratis cursus, of begin direct met onbeperkt leren!

Artikel uit de categorie:

Relevante onderwerpen:

Ontdek onze cursussen, gratis.

Ben je nog niet uitgeleerd? Maak kennis met onze instructeurs. Echte mensen die hun passies met jou delen. Maak een gratis account en begin direct.

Blijf op de hoogte​

We willen je graag inspireren om nog meer uit jezelf te halen. Kom op onze e-mail lijst om op de hoogte te blijven over online leren, nieuwe cursussen en toffe acties.
Krijg de beste Learning & Development tips in jouw inbox
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.