Online cursussen voor tijdens en na je zwangerschap

Zwanger zijn is een prachtige, maar ook een uitdagende tijd. Je lichaam verandert, je emoties kunnen alle kanten op schieten, en er lijkt een eindeloze stroom aan dingen te zijn die je moet weten en voorbereiden. 

Wat belangrijk is in deze periode, is dat je voor jezelf bepaalt waar je je op wilt focussen, en hoe. 

Met Soofos en online cursussen kan dat. Een groeiende groep instructeurs ontwikkelt cursussen ontwikkeld speciaal voor aanstaande moeders en vaders. 

Of je nu meer wilt leren over vruchtbaarheid na de bevalling, de kunst van babymassage wilt beheersen of je voorbereidt op de veranderingen die het ouderschap met zich meebrengt, bij Soofos vind je de kennis die je nodig hebt. 

🎁 Tip: deze cursussen zijn ook mooi om cadeau te doen aan aanstaande ouders!

🫄 Online cursussen voor zwangere vrouwen

👣 Vruchtbaarheid na je bevalling – FEMM methode

Begrijp de unieke veranderingen in je lichaam na de geboorte van je kind met onze ‘Vruchtbaarheid na je bevalling’ cursus. Deze cursus is een must-have voor nieuwe moeders die meer willen weten over hun cyclus en vruchtbaarheid na de bevalling. Vooral als je nog geen regelmatige cyclussen hebt gehad, biedt deze cursus je praktische kennis en inzichten. 

Je leert over de impact van borstvoeding op vruchtbaarheid en krijgt nuttige tips voor gezinsplanning.

Prijs: €225

💆 Cursus Babymassage – Een ontspannen kindje met minder buikkrampjes

Babymassage is niet alleen ontspannend, maar helpt ook bij het verminderen van buikkrampjes en versterkt de band tussen jou en je kindje. Vanaf 6 weken oud kun je samen met je baby genieten van deze mooie momenten. Deze cursus leidt je door veilige en effectieve massagetechnieken en babygym oefeningen. Ideaal voor ouders en ook leuk om te leren voor grootouders!

Prijs: €65

👶 Shantala Babymassage

Leer in deze cursus hoe je de traditionele Shantala babymassage toepast. Deze massage bevordert niet alleen een rustige slaap, maar ondersteunt ook de emotionele en fysieke ontwikkeling van je baby. De cursus behandelt verschillende technieken, inclusief massages voor buikkrampen en yoga-oefeningen, waardoor je een reeks aan mogelijkheden hebt om je baby te kalmeren en te verzorgen.

Prijs: €50

🧘 Online Cursus Yoga voor Beginners

Of je nu zwanger bent of net bevallen, een cursus yoga voor beginners is de perfecte manier om voor jezelf te zorgen en in beweging te blijven. De cursus is ontworpen om je een solide basis in yoga te geven die je kan aanpassen aan je eigen behoeften en levensstijl. Yoga is een geweldige manier om lichaam en geest in balans te brengen, iets wat bijzonder waardevol is in deze periode van verandering. In yoga leer je ook je ademhaling beheersen, wat goed van pas kan komen tijdens de bevalling.

Prijs: €65

💕 Hechting tijdens de zwangerschap

Begin al tijdens de zwangerschap met het opbouwen van een band met je baby. Deze cursus geeft je inzicht in het belang van vroege hechting en hoe je hieraan kunt werken, zelfs voordat je baby geboren is. Je leert over de ontwikkeling van je kind en krijgt praktische tips voor communicatie en interactie tijdens de zwangerschap, wat bijdraagt aan een sterke emotionele basis voor je baby (en voor jullie als ouders!).

Prijs: €10

💚 Vegan zwanger 

In deze cursus leer je als aanstaande veganistische moeder alles over gezonde voeding tijdens je zwangerschap. Jantine helpt je van voedingsonzekerheden naar een voedingsrijk, vegan dieet dat bijdraagt aan de gezondheid van jou en je kindje. Ontdek hoe je lekker en verantwoord vegan kunt blijven eten terwijl je zwanger bent, met tips voor het omgaan met zwangerschapskwaaltjes en het behouden van je normen en waarden. 

Prijs: €47

🧸 Alles over baby’s en huilen

Begrijp en reageer effectief op het huilen van je baby met onze uitgebreide gids. Deze cursus helpt je om de verschillende redenen achter het huilen te herkennen en hoe je hier als ouder het beste op kunt reageren. Versterk je zelfvertrouwen en bouw een hechte en liefdevolle relatie op met je kind.

Prijs: €10

🤱 Cursus Zwangerschap, Babytijd en Ouderschap

Bereid je voor op het ouderschap met deze uitgebreide cursus die zwangerschap, babytijd en de vroege stadia van ouderschap omvat. Je leert over de fysieke en emotionele veranderingen die je als ouder doormaakt, en krijgt praktische tips om effectief te communiceren met je baby. Deze cursus is een essentiële gids voor ontspannen ouderschap en biedt je de tools om een evenwichtige en liefdevolle omgeving voor je gezin te creëren.

Prijs: €49

Wil je meerdere cursussen volgen? Check dan Soofos Plus en bespaar. Daarmee krijg je direct toegang tot ALLE cursussen op Soofos voor maar €19 per maand.

🧑‍🍼 Waarom online cursussen zo waardevol zijn voor aanstaande ouders

  • Leer wanneer het jou uitkomt: Je dagen zijn al vol genoeg met voorbereidingen en persoonlijke zorg. Online cursussen bieden de vrijheid om te leren op momenten die voor jou het beste werken, zonder stress of tijdsdruk.
  • Comfortabel leren: Geen gedoe met reizen naar een cursuslocatie. Je kunt in je favoriete stoel of met je voeten omhoog op de bank leren, omringd door je eigen vertrouwde omgeving.
  • Persoonlijk afgestemd leren: Of je nu meer wilt weten over gezonde voeding tijdens de zwangerschap, effectieve ontspanningstechnieken, of de eerste stappen in ouderschap, er is een schat aan cursussen die aansluiten bij jouw unieke zwangerschapsreis. Jij bepaalt welke cursus je wilt volgen en in welk tempo.
  • Informatie altijd bij de hand: Je kunt de cursusinhoud op elk gewenst moment herhalen. Dit is vooral handig als je bepaalde informatie nog eens wilt opfrissen na de geboorte van je baby. Je krijgt levenslang toegang tot de cursussen.
  • Ontspanning en persoonlijke groei: Deze periode is niet alleen voor fysieke, maar ook voor emotionele en mentale groei. Online cursussen bieden je een kans om te ontspannen en jezelf verder te ontwikkelen.

Veelgestelde vragen over online cursussen voor zwangerschap en ouderschap

Wat kan ik leren in een online zwangerschapscursus?

In een online zwangerschapscursus kun je leren je over diverse aspecten van zwangerschap, zoals prenatale zorg, voeding, lichaamsbeweging en emotionele voorbereiding. Afhankelijk van de cursus kun je ook specifieke onderwerpen leren zoals zwangerschapsyoga, babymassage of bevallingsvoorbereiding.

Zijn deze cursussen alleen bedoeld voor vrouwen die voor het eerst moeder worden?

Nee, onze cursussen zijn geschikt voor alle moeders, ongeacht of het je eerste, tweede of een volgende zwangerschap is. Elke zwangerschap is uniek en onze cursussen bieden waardevolle inzichten en kennis voor elke fase van moederschap. Deze cursussen zijn ook waardevol voor vaders, grootouders en andere zorgdragers.

Hoeveel tijd moet ik investeren in een online zwangerschapscursus?

De tijd die je besteedt aan een online cursus kan variëren. De meeste cursussen zijn ontworpen om flexibel en zelfstandig te volgen, zodat je ze in je eigen tempo kunt doorlopen. 

Zijn de cursussen wetenschappelijk onderbouwd?

Onze cursussen worden vaak ontwikkeld door professionals en experts in het veld, zoals verloskundigen, voedingsdeskundigen en ervaren moeders, en zijn gebaseerd op actuele kennis en best practices. 

Wat als ik vragen heb over mijn specifieke situatie?

Hoewel online cursussen algemene informatie en begeleiding bieden, raden we je altijd aan om persoonlijke vragen en zorgen te bespreken met je zorgverlener, zoals je huisarts of verloskundige.

Kan ik deze cursussen met mijn partner volgen?

Absoluut! Veel van onze zwangerschapscursussen zijn ontworpen om samen met je partner te volgen. Dit kan jullie beiden helpen om beter voorbereid te zijn op de komst van jullie baby en kan de onderlinge band versterken. Je kunt deze cursussen ook met andere gezins- en familieleden volgen.

Artikel uit de categorie:

Relevante onderwerpen:

Ontdek onze cursussen, gratis.

Ben je nog niet uitgeleerd? Maak kennis met onze instructeurs. Echte mensen die hun passies met jou delen. Maak een gratis account en begin direct.

Blijf op de hoogte​

We willen je graag inspireren om nog meer uit jezelf te halen. Kom op onze e-mail lijst om op de hoogte te blijven over online leren, nieuwe cursussen en toffe acties.
Krijg de beste Learning & Development tips in jouw inbox
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.