Online zwangerschapscursus: Voorbereiden op je bevalling

Rozemarijn · 23 April 2024
Bevallen: een bijzonder en intens proces. Hoe meer ontspannen je bent, des te soepeler het gaat. Weet wat er komen gaat, ontdek wat je wilt en ervaar kracht en rust. Bereid je voor en je ervaring zal geheel anders zijn.
 • Alle niveaus
 • 25 Lessen
 • 1 Toets
 • 3u 5min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Je snapt wat er gebeurt in jouw lijf en met je baby tijdens de geboorte
 • Jij (en eventueel je partner) weten wat je kunt doen en hoe je kan ontspannen tijdens de bevalling
 • Je weet welke bevallingsvoorkeuren je hebt en kunt voor verschillende scenario's een geboorteplan schrijven
 • Na deze online zwangerschapscursus ga je met vertrouwen en positieve zin je bevalling in

Online zwangerschapscursus: Voorbereiden op je bevalling

Bevallen is een van de meest natuurlijke processen ter wereld.  Tegelijkertijd is het ook een van de meest uitdagende ervaringen die je kunt meemaken. De sleutel tot een soepele en ontspannen bevalling ligt o.a. in de voorbereiding. Dit is precies waar “Online zwangerschapscursus: Voorbereiden op je Bevalling” om de hoek komt kijken.

Online Zwangerschapscursus

Misschien vraag je je af: hoe effectief kan een online zwangerschapscursus zijn? Onze cursus bewijst dat het niet alleen mogelijk is om je online voor te bereiden op de bevalling, maar ook uiterst effectief. Met een combinatie van diepgaande lessen over de fysiologie van de geboorte, mentale voorbereidingstechnieken en praktische adviezen over bevallingskeuzes, biedt deze cursus een allesomvattende benadering van bevallingsvoorbereiding.

Waarom voorbereiding belangrijk is bij een bevalling

Voorbereiding op de bevalling is cruciaal omdat het je in staat stelt om met kennis, kracht, en rust dit unieke moment tegemoet te treden. Het begrijpen van de fysiologische processen, zoals de rol van hormonen en het zenuwstelsel, stelt je in staat om de signalen van je lichaam te herkennen en erop te vertrouwen. Het mentaal voorbereiden door middel van meditatie en visualisatie helpt om eventuele zorgen los te laten en je focus te behouden tijdens de bevalling. Je leert de belangrijkste tools om met ontspanning elke wee door te komen, en gaat ervaren welke voor jou het beste werken. 

Meer weten over de verschillende fases van de bevalling? 

Deze online zwangerschapscursus is ontworpen om een antwoord te geven op veelgestelde vragen en zorgen over de bevalling. Of je nu meer wilt weten over de verschillende fases van de bevalling, hoe je pijn kunt managen, of welke bevalhoudingen het beste bij jou passen; deze cursus biedt praktische kennis en oefeningen die je zelfvertrouwen geven.

Een cursus voor elke aanstaande ouder

Of je nu voor de eerste keer moeder wordt of al eerder bent bevallen, deze cursus is bedoeld voor elke aanstaande ouder die zich optimaal wil voorbereiden op de bevalling. Je kunt de cursus zowel alleen als samen met je (beval)partner doen. Tijdens de cursus duik je diep in alle aspecten die bij een bevalling komen kijken en tijdens de afsluitende online meeting kun je al je resterende vragen stellen.

Maak kennis met je instructeur, Rozemarijn

Rozemarijn is een ervaren expert op het gebied van zwangerschapsyoga, bevallingsvoorbereiding en geboortezorg. Na de geboorte van haar eerste kindje ontdekte zij de waarde van voorbereiding en ontspanning, en sindsdien is zij gepassioneerd over het delen van haar kennis en ervaringen om anderen te helpen.

Bonus: Inclusief gratis videocall

Na het voltooien van alle lessen kun je een gratis videocall met Rozemarijn inplannen. Dit is jouw uitgelezen kans om samen de laatste stappen naar je bevalling door te nemen.

Tijdens deze call gaan we in op jouw of jullie specifieke situatie en behandelen we eventuele vragen. Deze persoonlijke call blijkt steeds weer van grote waarde – veelal op manieren die de zwangere (en evt. partner) niet konden voorzien! 

Ook gaan we hier nog in op dingen die kunnen gebeuren tijdens de bevalling en hoe je hier mee om kunt gaan.

In de online wereld resulteren gratis calls en webinars regelmatig in het krijgen van ‘unieke deals’ en ‘geweldige kansen’ aan het einde van het gesprek, maar daar hoef je in dit geval niet bang voor te zijn. Rozemarijn biedt deze gratis call aan omdat zij zwangeren (en hun bevalpartners) zo goed mogelijk wil voorbereiden op de aanstaande bevalling – er is geen ‘upsell’ naar een ander product.

Neem de regie in handen

Met onderdelen die variëren van de fysiologie van de geboorte tot praktische bevallingskeuzes, geeft deze cursus je de tools in handen om je bevalling met vertrouwen tegemoet te zien. Ontdek hoe je jezelf en eventueel je partner kunt voorbereiden op een positieve bevallingservaring en hoe je een geboorteplan opstelt dat bij jouw wensen aansluit.

Als je klaar bent om je kracht en rust te vinden in voorbereiding op een van de meest bijzondere momenten in je leven, wacht dan niet langer. Schrijf je vandaag nog in voor onze online zwangerschapscursus “Voorbereiden op je Bevalling” en zet de eerste stap naar een bewuste en bevredigende bevalling!

Dit zeiden anderen over de begeleiding van Rozemarijn en de zwangerschapscursus

“Ik vond het heel fijn! Tijdens de bevalling heb ik heel veel gehad aan de ademhalingsoefeningen en de visualisatie. Ik kon goed ontspannen en Hugo kon me supergoed ondersteunen. Het was echt fijn om dit samen te doen. We voelden na de cursus echt als een team. Nogmaals dankjewel 😊” (Hugo & Lisanne)

“Ik heb onwijs veel gehad aan de kennis over wat er gaat komen, het samen stil staan bij angsten en dit een plekje geven, en weten welke mogelijkheden er tijdens de bevalling zijn. Ik heb enorm genoten van de ontspanning en rust tijdens de cursus. Ik vind je een fijne docent met een warme, rustige uitstraling die oog heeft voor de cursisten.” (Sanne & Tim)

“Ik heb de cursus in mijn eentje gedaan. Ik vond het erg prettig. Echt voorbereiden kun je niet op een bevalling, maar wel fijn om te weten hoe het in je lichaam gaat en hoe je mee kan werken en wat tegenwerkt.” (Stephanie)

“Ron en ik vonden de zwangerschapscursus verrassend leuk om te doen. Veel informatie, maar daardoor snapten we wat eraan zat te komen en kon ik (meestal) goed blijven ontspannen. Het werd een thuisbevalling, wat ik van te voren helemaal niet in mijn hoofd had. Roos, je bent een geweldige docent, dus blijf vooral doen wat je doet en blijf jezelf!” (Kim & Ron)

“Alles ging uiteindelijk anders dan verwacht of gepland, maar ik snapte wat er gebeurde en wat ik kon doen. Daardoor kon ik blijven ontspannen. Ook voor mijn partner hielp het om niet in paniek te raken. Ons kindje is met een spoedkeizersnede geboren, maar ik kijk goed terug op het proces en kon bij alle stappen voelen dat het goed was. Dank Roos! ” (Natalie)

“De bevalling ging natuurlijk iets anders dan gepland – maar in dit geval op een positieve manier! Van een voorkeur voor een ziekenhuisbevalling naar een supersnelle thuisbevalling (4 uur!). Je tips, ademhalingsoefeningen en geoefende houdingen hebben me echt super door de bevalling heen geholpen, dus nogmaals super bedankt! We hebben er veel aan gehad :)” (Koen & Roos)

Over de instructeur

Hi! Ik ben Roos
Via een aantal omwegen ben ik na de geboorte van mijn eerste kindje de zwangerschapsyoga, bevallingsvoorbereiding en geboortezorg ingedoken. Wat een interessante wereld en wat valt er ook nog veel te doen en te ontdekken!

Ik geloof dat als je tijd en energie in de voorbereiding van je bevalling steekt, je een radicaal andere bevalling kan hebben.

Tijdens mijn eerste zwangerschap nam ik zelf zwangerschapsyogales en volgde ik een cursus hypnobirthing. Dit beviel zo goed dat ik besloot om zelf zwangerschapsyoga te gaan geven. Ook bij de geboorte van mijn tweede kindje heb ik gemerkt hoe waardevol het is om je hoofd en lijf rustig voor te bereiden op de bevalling.

Vanuit de zwangerschapsyoga is het balletje verder gaan rollen en ben ik me gaan verdiepen in hypnobirthing, een doula-opleiding en verschillende manieren om samen met je partner de bevalling voor te bereiden. Deze kennis heb ik gebundeld in mijn online zwangerschapscursus.

Naast dat ik cursussen geef heb ik ook recentelijk een kaartenset ontwikkeld samen met de maker van Hamvragen: Hamvragen Zwanger, Bevallen & Kraamtijd. De vragen uit dit card deck bieden je de kans om op een ontspannen en gezellige manier na te gaan waar je voorkeuren liggen en wat je nog verder wilt uitzoeken of bedenken. Je kunt nooit precies voorspellen wat er komen gaat, maar je voorbereiden geeft vertrouwen en houvast. Leuke bonus is dat je met het Hamvragen card deck 10% korting krijgt op de online zwangerschapscursus.

Hamvragen Zwanger, bevallen en kraamtijd is een samenwerking van studio-rozemarijn.nl en www.thomasvandeloo.com 

Beoordelingen

5 Gemiddelde beoordeling

2 Beoordelingen

 • 5
  2
 • 4
  0
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Ontzettend bedankt nog voor de filmpjes en de fijne sessie met de zoomcall.
  De filmpjes vond ik ontzettend fijn. De informatie was duidelijk en rustig uitgelegd.

  Ook de sessie met de zoomcall heb ik als erg prettig ervaren. Het was erg fijn om over persoonlijke angsten, gedachtes en eventuele twijfels te kunnen praten. Mark heeft het ook als erg fijn en ontspannen ervaren!

  Ontzettend bedankt!!

 2. De cursus heeft me superveel gebracht. De video’s zijn duidelijk en interessant, ik heb er veel van geleerd! De oefeningen hielpen me om samen met m’n man echt even goed na te denken over hoe we eigenlijk tegen een bevalling aankijken. In de eindcall met Rozemarijn kwam alles samen en we voelen ons er helemaal klaar voor. Ik ben nu 38 weken zwanger en zie de bevalling positief tegemoet (al blijft het ook een beetje spannend natuurlijk…). Dank je Rozemarijn!

Oorspronkelijke prijs was: €159.Huidige prijs is: €59.Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 4 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.