Leuke online cursussen voor kinderen

Dat kinderen online alles kunnen leren, hebben we de afgelopen maanden noodgedwongen wel gemerkt. Maar nu de scholen dicht zijn en ook het verenigingsleven en buitenspelen even tot een halt is geroepen, moeten er ook andere leuke activiteiten zijn waarmee kids even kunnen afschakelen. 

Er zijn genoeg online cursussen die een aanvulling vormen op het lesmateriaal van scholen, maar gelukkig is er ook genoeg online te leren dat even heel wat anders is dan biologie, wiskunde of Engels!

Enkele instructeurs van Soofos hebben speciaal cursussen ontwikkeld gericht op kinderen, waarin ze leuke en handige skills leren. Doe hier je inspiratie op!

Yoga voor kinderen

Bewegen is belangrijk op elke leeftijd. Misschien is het niet handig als de kids binnen gaan apenkooien of voetballen, maar gelukkig is er een top alternatief: yoga voor kinderen!

Op jonge leeftijd een goede houding aanleren, helpt je in je volwassen leven enorm. Met yoga kunnen kinderen toch even bewegen zonder dat er veel materiaal of ruimte nodig is. Ook leuk om samen te doen!

Yoga is niet alleen goed voor kinderen die de hele dag in een stoel zitten of op de bank hangen, maar het doet ook wonderen voor het kinderbrein. Zo stimuleert het creativiteit, concentratievermogen en geeft het je zelfvertrouwen een boost. 

Check deze cursussen:

Vlogcursus voor kinderen

We kunnen er niet meer omheen: vloggen is niet langer alleen voor de leuk in de camera kijken, het is een belangrijke vaardigheid geworden. Hoeveel bedrijven vragen hun medewerkers tegenwoordig wel niet om te vloggen voor hun marketing?

Zover zijn jouw kids misschien nog niet, maar als ze groot fan zijn van YouTube kan het wel leuk zijn om ze een vlogcursus te laten volgen. In deze workshop leren ze niet alleen leuke tips over vloggen, maar ook hoe ze in filmpjes kunnen knippen en plakken en hoe ze zich online moeten gedragen. 

Cursus verhalen schrijven voor kinderen

Schuilt er een schrijver in jouw kind? Met deze online cursus verhalen schrijven voor kinderen leert je kind hoe ze hun creativiteit en fantasie kunnen omzetten naar verhalen op papier. Wij zijn benieuwd naar hun bestsellers.

Natuurlijk kunnen kinderen van verschillende leeftijden ook gewoon andere cursussen op Soofos volgen. Ook is het leuk om samen een cursus te volgen, bijvoorbeeld Spaans of koken! Veel leerplezier!

Een verhalende cursus over de Tweede Wereldoorlog

Geen fan van je geschiedenisdocent en wil je meer weten over hoe het was om tijdens de Tweede Wereldoorlog te leven? In deze online cursus over de Tweede Wereldoorlog vertelt Andries zijn verhaal. Hij maakte de oorlog van dichtbij mee, toen hij 7 jaar oud was. De cursus is bedoeld voor kinderen en hun ouders in de bovenbouw van de basisschool en eerste klas voortgezet onderwijs. Een aanrader voor iedereen die wil dat kinderen van nu, blijven leren, van de ervaringen van toen.

Cursus bloemen tekenen voor kinderen

Is jouw kind een echte creatieveling? Dan is deze online cursus bloemen tekenen voor kinderen een leuke bezigheid! Bloemen tekenen kunnen we natuurlijk allemaal, maar hoe breng je ze nou echt tot leven op papier? Ook leuk om samen met vriendjes en vriendinnetjes te doen!

Artikel uit de categorie:

Relevante onderwerpen:

Ontdek onze cursussen, gratis.

Ben je nog niet uitgeleerd? Maak kennis met onze instructeurs. Echte mensen die hun passies met jou delen. Maak een gratis account en begin direct.

Blijf op de hoogte​

We willen je graag inspireren om nog meer uit jezelf te halen. Kom op onze e-mail lijst om op de hoogte te blijven over online leren, nieuwe cursussen en toffe acties.
Krijg de beste Learning & Development tips in jouw inbox
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.