Je brein fit houden met deze online cursussen

  | 
20 november 2019

Wat doe je als je een sixpack wilt kweken? Je biceps bijhouden? Juist, je gaat dan naar de sportschool. Maar wat als het gaat over één van de belangrijkste én meest complexe organen van jouw lichaam: het brein.

Je kunt het trainen van je hersenen eigenlijk een beetje vergelijken met het trainen van de andere spieren. Hoe meer jij je spieren traint, hoe meer bindweefsel ze aanmaken en hoe sterker ze worden. Je hersenen maken ook een vorm van bindweefsel aan, dat ervoor zorgt dat jouw hersenen sneller taken kunnen uitvoeren.

 

Waarom het de moeite waard is om jouw brein fit te houden

Naarmate je hersenen ouder worden, krijgen ze vaker moeite met het langdurig focussen. Voor de hersenen is het niet gewoon meer om langere tijd op één ding te focussen. Door je brein te trainen, kan jij je beter en langduriger focussen. Daarmee heb jij een groot voordeel ten opzichte van al de anderen die dat niet doen.

Wanneer je brein soepel werkt, heeft dit ook invloed op het denkproces. Er is meer informatie waar jouw brein makkelijker toegang tot heeft. Door middel van training kan je het vertragen van je hersenen minderen. Doordat jij sneller kan nadenken, kan je dus ook accurater en sneller reageren.

Omdat jij je brein regelmatig traint, gaan ze ook beter functioneren. Denk bijvoorbeeld aan je geheugen. Hierbij gaan het korte termijn en het lange termijn geheugen beter presteren. Het auditief geheugen stelt je in staat om beter te onthouden wat je hoort en het visuele geheugen in wat je ziet. Door hier aan te werken is het onder andere eenvoudiger namen en gezichten te onthouden.

 

Snellezen

Wanneer je een behoorlijk lang document moet lezen dan kan dit nog wel eens een grote opgave zijn. Bovendien kost dit ook veel tijd. De ene persoon heeft een rapport van 500 woorden zo uitgelezen, terwijl de andere er veel langer over doet. Dit heeft te maken met het leestempo van diegene. Dit kun je gemakkelijk verhogen door te oefenen en veel verschillende soorten teksten te lezen.

Het is begrijpelijk dat je niet zit te wachten om de polisvoorwaarden van je nieuwe verzekering moet lezen. Maar als jij de kunst van het snellezen beheerst heb je dit binnen no-time voor elkaar. Een mooie manier om onder andere jouw leesvaardigheid te verbeteren. Je kunt dit ook direct toepassen in de praktijk van jouw dagelijks leven!

 

The Soul Door

Patty Harpenau is je ‘coach on the couch’ in deze online cursus door middel van verschillende video-workshops, oefeningen, visualisaties, inzichten en toetsen die je kunt volgen en maken. Niet alleen Patty komt aan het woord, want ter inspiratie heeft ze video’s toegevoegd van grote denkers zoals Deepak Chopra, Gregg Braden en Wayne Dyer. The Soul Door is een cursus die je brein (en daarmee je leven) activeert. Je gaat leren om te brainsurfen en je gaat de intelligentie achter jouw leven ontdekken. Zet je brein als een computer aan het werk om jouw realiteit te sturen.

 

Je concentratie verbeteren

Je concentratievermogen speelt een grote rol in elke situatie en bij elke bezigheid. Zonder het vermogen om te kunnen concentreren, zouden we maar weinig kunnen. Helaas laat dit vermogen het soms ook afweten. Het goede nieuws: concentratievermogen werkt net als een spier. Als je er regelmatig en consequent mee traint, gaat de werking geleidelijk vooruit. Deze cursus helpt jou om je concentratie te verbeteren. Hierbij spelen speciale oefeningen een belangrijke rol. Maar de cursus bevat bijvoorbeeld ook aanwijzingen voor geschikte voeding. Alles zodat jij je in het vervolg beter kan gaan concentreren op belangrijke zaken!

 

Til jezelf naar een hoger niveau met diverse breintraining cursussen!

Artikel uit de categorie:
Gezondheid en Bewegen

0 Reacties op "Je brein fit houden met deze online cursussen"

  Geef een reactie op dit artikel

  Leer onbeperkt met Soofos Plus

  • Onbeperkte toegang tot honderden Nederlandse cursussen
  • Probeer 7 dagen volledig gratis
  • Maandabonnement vanaf €19 per maand
  Probeer gratis Meer informatie over Soofos Plus
  soofos plus cursussen op laptop
  Gemaakt met in NL © 2021 - Soofos B.V.