De cursus in het kort:

Alles over de MaxaM snelleesmethode
De geheimen van snellezen kennen
Sneller complex leeswerk lezen én begrijpen
Leer snellezen in ene relatief korte tijd

Leer effectief snellezen met deze online cursus

Moet jij veel complexe stukken lezen en begrijpen? En wil je hier twee tot drie keer zo snel doorheen kunnen lezen? Dan is deze online cursus snellezen perfect voor jou! In deze cursus laat ik (Frans Duijts, van De Hoofdzaken) jou kennis maken met de MaxaM-methode. Dankzij deze methode en de vele praktische tips kun jij veel sneller complex leeswerk lezen én begrijpen. Het is zowel geschikt voor studenten, het bedrijfsleven en overheden, omdat de techniek van snellezen universeel ingezet kan worden, zowel voor simpele als complexe stukken.

 

Leer sneller lezen in een relatief korte tijd

In deze cursus snellezen leer ik jou aan de hand van vijf simpele stappen een nieuwe manier om razendsnel informatie te absorberen. In deze online training ga je met verschillende informatie aan de slag om in korte tijd te leren snellezen. Je leert onder andere:

Jouw eigen geheugen en brein te begrijpen.

Snel en grondig doorlezen van complexe materialen.

De MaxaM methode, waarbij begrijpen en onthouden centraal staat.

Technieken die je kunt toepassen op meer dan alleen lezen.

Na het volgen van deze cursus snellezen kun jij sneller en beter informatie analyseren. Je leest daardoor sneller en onthoud de informatie die je gelezen hebt ook beter.

 

Voor wie is deze cursus snellezen bedoeld?

Deze online cursus snellezen is bedoeld voor iedereen die sneller en beter wilt leren lezen. Daarbij is de methode uitermate geschikt voor studenten, managers, rechters, advocaten en nog veel meer soorten beroepen of activiteiten. Eigenlijk voor iedereen dus die complexe teksten snel en goed willen lezen. Heb je nog nooit iets gedaan met je leesvaardigheid, maar denk je dat het nu toch wel tijd is? Dan kan je zelfs als volwassenen aan de slag met sneller leren lezen. Nog niet helemaal overtuigd? Lees dan de ervaringen van andere cursisten die de cursus met succes gevolgd hebben.

 

Leer vandaag nog snellezen met deze praktische online cursus!

Leer onbeperkt met Soofos Plus

Deze cursus is gratis te volgen door abonnees van Soofos Plus.
 • Toegang tot deze én alle andere online cursussen
 • Blijf jezelf ontwikkelen en leer nieuwe vaardigheden
 • Leer onbeperkt vanaf €8,25 p/m
Direct aanmelden
soofos plus cursussen op laptop

Over de Instructeur

Profielfoto

Frans Duijts

Ik wil er graag voor zorgen dat jij je productiviteit op een leuke makkelijke wijze weet te verhogen. Met verschillende technieken help ik je jouw geheugen te verbeteren, breinvriendelijk te werken en leren en bijvoorbeeld sneller te lezen. Sinds juli 2019 is mijn boek Breinvriendelijk Werken verkrijgbaar en je kunt hier diverse trainingen over breinvriendelijk werken verwachten. Graag deel ik deze kennis met je!

Bekijk meer cursussen van Frans Duijts →

Cursusoverzicht

1. Inleiding
1.1 – Inleiding & uitleg 00:03:00
1.2 – Starttest leessnelheid 00:00:03
Vragen bij aanvangstest 00:01:00
1.3 – Totaaloverzicht MaxaM Methode 00:05:00
2. Breinkennis
2.1 – R.A.S. 00:04:00
2.2 – Opbouw brein 00:05:00
2.3 – Processen brein 00:04:00
2.4 – Oefening multitasken 00:05:00
2.5 – Geheugen 00:07:00
3. MaxaM Methode
3.1 – Helderheid 00:11:00
3.2 – Verzamelen Markeren & Skimmen 00:08:00
3.3 – Verzamelen Scannen 00:05:00
3.4 – Verzamelen Lezen 00:13:00
3.5 – Verzamelen Metronoom 00:08:00
3.6 – Verzamelen Tikkend lezen 00:07:00
3.7 – Verzamelen Instellingen beeldscherm 00:03:00
3.8 – Verzamelen Analyse 00:05:00
3.9 – Verzamelen Organiseren 00:03:00
3.10 – Verlevendigen & Verbinden 00:08:00
3.11 – Geheugenroute 00:07:00
3.12 – Activeren 00:03:00
3.13 – Vervolgtrainingen 00:02:00

Reviews

4.3

4.3
19 beoordelingen
 • 5 Sterren8
 • 4 Sterren10
 • 3 Sterren0
 • 2 Sterren0
 • 1 Sterren1
 1. Goede, bruikbare cursus

  4

  Een goede cursus waar je veel tijd mee kunt winnen. Het betekent wel even flink trainen in het snellezen.

 2. 5

  Handige cursus, het tempo is soms net te langzaam, de oefeningen zijn goed, de uitleg is kort en krachtig, wel bijzonder dat je een review moet invullen voor een certificaat.

 3. handige en nuttige cursus

  4

  Leerzame cursus en ook nuttig. Wel langzaam gesproken, zou wat vlotter mogen (zelf maar de snelheid op 1.5x a 2x gezet).
  En ben wel benieuwd naar de mogelijkheden voor mensen met dyslexie.

 4. super snel!

  5

  Door de Maxam methode is mijn leessnelheid echt omhoog geschoten. Ik ben er erg blij mee en vind het fijn op een relatief makkelijke manier toch zo”n grote sprong te hebben gemaakt.

 5. Goede introductie op snellezen

  4

  De uitleg is helder en er is genoeg informatie om aan de slag te gaan

 6. veel informatie

  5

  Een hele leerzame cursus, met veel informatie en oefeningen. Mijn leestempo is tijdens het volgen van de training naar 170% gestegen en ik ga dan ook zeker door met oefenen. Ook fijn dat er veel aandacht besteed wordt aan het onthouden van teksten.

 7. beschrijving komt niet overeen met cursus

  1

  Frans legt duidelijk uit, maar helaas veel hinder van achtergrond geluiden, ook staat het stemvolume erg hard.

  Zelf vind ik de opdrachten tussendoor leuk om te doen, maar herken mezelf niet in wat Frans als resultaat beschrijft. Ook vraag ik me af wat Frans onder termen als ‘ groot verschil’ en ‘flinke stijging’ bedoeld. Een groot verschil in secondes is bijvoorbeeld voor de een meer dan 10 seconde terwijl een ander dit pas op 30 of al bij 5 vind. Ook met het aantal woorden lezen, bij hoeveel woorden verschil moet ik denken ‘ja dit is echt een groot verschil’?

  In mijn optiek word er veel verwezen naar dingen die men misschien al eigen heeft gemaakt zoals bijv. het gebruik van een boekenlegger (of vinger).

  Iets wat erg belangrijk is om in de beschrijving te vermelden is iets wat pas vrij aan het eind van de cursus (en pas in praktijk) komt is dat mensen met oogproblemen of epilepsie deze cursus pas kunnen doen na overleg met huisarts. Dat deze waarschuwing pas in H3.5 van de 3.12 komt vind ik kwalijk. Zelf heb ik autisme en epilepsie en kwam ik hier dus pas tijdens de cursus achter, niet slim! Zeker gezien de cursus normaal 100 euro kost.
  Ook word in de beschrijving vermeld dat deze cursus voor iedereen is (hoe zit dit dan met epilepsie en oogklachten?), maar ik merk vooral dat het gericht is op studenten en mensen die overal op kunnen kladden/aantekeningen maken. Zelf houd ik er niet van om in mijn boeken te kliederen, dus is deze cursus niet passend voor mij.
  Ook word er niet duidelijk vermeld wat voor spullen je nodig hebt voor deze cursus, dat komt pas bij de les zelf (op het moment dat je het nodig hebt). Dit is niet handig voor mensen die de cursus elders volgen dan in een thuissituatie (bijv in een buurthuis of op een kantoor).

  Ook word er niet binnen 7 dagen gereageerd op een vraag, wat erg jammer is.

 8. 4

  Interresante cursus waar ik zeker wat mee kan.

 9. Handige cursus!

  5

  Duidelijke cursus met goede oefeningen en uitleg over hoe het brein werkt, heel herkenbaar.
  Ik heb er echt iets aan gehad. Wel even wennen, maar het gaat mij zeker helpen.

 10. Een aangename verrassing!

  4

  Deze cursus was echt een aangename verrassing. Ik was al wel bekend met snellezen, maar was wel benieuwd wat ze hier over zeiden. Ik raakte meteen geboeid door de levendige filmpjes en alle achtergrondkennis over het brein. Eigenlijk was snellezen maar een klein onderdeel van deze onthoudcursus! Dat het lange termijngeheugen zo beeldend werd voorgesteld als een grote opslagruimte, zal ik waarschijnlijk nooit meer vergeten…
  Ik heb heel veel op zitten schrijven, maar had het wel fijn gevonden als er nog meer informatie op schrift had gestaan om later na te lezen.
  Hartelijk dank voor deze boeiende cursus!

 11. 4

  Duidelijke cursus en leuke boost tips

 12. goede duidelijke cursus, zeker veel geleerd

  4

  Het is een duidleijke cursus. Veel onderdelen herkende ik wel veel van andere cursussen, maar juist de manier van uitleggen en de opbouw van de cursus vond ik heel slim. De cursus was ook leuk om te doen. Jammer vond ik alleen dat ik de set oefenvragen niet zien op mijn computer dus dat ik nu de cursus niet 100% heb afgerond (maar dat doet natuurlijk niet af aan wat ik geleerd heb).

 13. online cursus snellezen

  5

  Goede uitgebreide cursus! Ik kwam er achter dat ik heel veel verbindingen en plaatjes al gebruik zonder dat ik me daarzelf bewust van was.
  Ik kan hier nu nog meer gebruik maken van maken bij het bestuderen van literatuur ect.

 14. Leuke cursus veel wist ik al

  4

  Leuke cursus veel wist ik al groet Annet

 15. goede cursus

  4

  leerzame cursus veel van opgestoken en er veel aan gehad

 16. 5

  Ik heb de cursus met veel plezier gevolgd. De lessen zijn erg interessant en ongelofelijk hoeveel snelheidswinst ik geboekt heb. Frans is erg aangenaam om naar te luisteren en helpt je er super goed doorheen.

 17. 4

  Hele nuttige cursus! Ik heb er erg veel van opgestoken. De video’s zijn duidelijk, informatief en leuk om te kijken. Voor mijn werk moet ik vaak grote lappen tekst lezen. Dat gaat nu echt stukken sneller. Zonde dat ik dit niet veel eerder heb gedaan..

 18. 5

  Frans heeft me niet alleen in korte tijd veel sneller leren lezen, maar ook op een leuke manier inzichtelijk gemaakt hoe de hersenen werken, waardoor ik gelezen teksten ook beter onthoud. Ik raad echt iedereen deze cursus aan. Het bespaart je zeeën van tijd!

Gemaakt met in NL © 2021 - Soofos B.V.