Online Cursus Snellezen

Frans Duijts · 20 Juli 2023
Wil jij jouw leesnelheid verhogen? Tegelijkertijd óók de teksten beter begrijpen? In deze Online Cursus Snellezen leer je in 22 lessen snellezen. Vergroot je leessnelheid makkelijk en direct via deze handige online cursus.
 • 21 Lessen
 • 1 Toets
 • 2u 0min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Alles over de MaxaM snelleesmethode
 • De geheimen van snellezen kennen
 • Sneller complex leeswerk lezen én begrijpen
 • Leer snellezen in ene relatief korte tijd

Leer effectief snellezen met deze online cursus

Moet jij veel complexe stukken lezen en begrijpen? En wil je hier twee tot drie keer zo snel doorheen kunnen lezen? Dan is deze online cursus snellezen perfect voor jou! In deze cursus laat ik (Frans Duijts, van De Hoofdzaken) jou kennis maken met de MaxaM-methode. Dankzij deze methode en de vele praktische tips kun jij veel sneller complex leeswerk lezen én begrijpen. Het is zowel geschikt voor studenten, het bedrijfsleven en overheden, omdat de techniek van snellezen universeel ingezet kan worden, zowel voor simpele als complexe stukken.

 

Leer sneller lezen in een relatief korte tijd

In deze cursus snellezen leer ik jou aan de hand van vijf simpele stappen een nieuwe manier om razendsnel informatie te absorberen. In deze online training ga je met verschillende informatie aan de slag om in korte tijd te leren snellezen. Je leert onder andere:

Jouw eigen geheugen en brein te begrijpen.

Snel en grondig doorlezen van complexe materialen.

De MaxaM methode, waarbij begrijpen en onthouden centraal staat.

Technieken die je kunt toepassen op meer dan alleen lezen.

Na het volgen van deze cursus snellezen kun jij sneller en beter informatie analyseren. Je leest daardoor sneller en onthoud de informatie die je gelezen hebt ook beter.

 

Voor wie is deze cursus snellezen bedoeld?

Deze online cursus snellezen is bedoeld voor iedereen die sneller en beter wilt leren lezen. Daarbij is de methode uitermate geschikt voor studenten, managers, rechters, advocaten en nog veel meer soorten beroepen of activiteiten. Eigenlijk voor iedereen dus die complexe teksten snel en goed willen lezen. Heb je nog nooit iets gedaan met je leesvaardigheid, maar denk je dat het nu toch wel tijd is? Dan kan je zelfs als volwassenen aan de slag met sneller leren lezen. Nog niet helemaal overtuigd? Lees dan de ervaringen van andere cursisten die de cursus met succes gevolgd hebben.

 

Leer vandaag nog snellezen met deze praktische online cursus!

Over de instructeur

Frans Duijts

3 Cursussen

Ik wil er graag voor zorgen dat jij je productiviteit op een leuke makkelijke wijze weet te verhogen. Met verschillende technieken help ik je jouw geheugen te verbeteren, breinvriendelijk te werken en leren en bijvoorbeeld sneller te lezen. Sinds juli 2019 is mijn boek Breinvriendelijk Werken verkrijgbaar en je kunt hier diverse trainingen over breinvriendelijk werken verwachten. Graag deel ik deze kennis met je!

Beoordelingen

4.1 Gemiddelde beoordeling

22 Beoordelingen

 • 5
  9
 • 4
  10
 • 3
  1
 • 2
  1
 • 1
  1
 1. goede videos met illustraties alleen ben niks opgeschoten met het effectieve snellezen… ikmheb meer gewoon uitleg gekregen hoe een menselijk brein werkt maar dat kan ik net zo goed op school volgen. Jammer dit

 2. Een goede cursus waar je veel tijd mee kunt winnen. Het betekent wel even flink trainen in het snellezen.

 3. Handige cursus, het tempo is soms net te langzaam, de oefeningen zijn goed, de uitleg is kort en krachtig, wel bijzonder dat je een review moet invullen voor een certificaat.

 4. Leerzame cursus en ook nuttig. Wel langzaam gesproken, zou wat vlotter mogen (zelf maar de snelheid op 1.5x a 2x gezet).
  En ben wel benieuwd naar de mogelijkheden voor mensen met dyslexie.

 5. Door de Maxam methode is mijn leessnelheid echt omhoog geschoten. Ik ben er erg blij mee en vind het fijn op een relatief makkelijke manier toch zo”n grote sprong te hebben gemaakt.

 6. De uitleg is helder en er is genoeg informatie om aan de slag te gaan

 7. Een hele leerzame cursus, met veel informatie en oefeningen. Mijn leestempo is tijdens het volgen van de training naar 170% gestegen en ik ga dan ook zeker door met oefenen. Ook fijn dat er veel aandacht besteed wordt aan het onthouden van teksten.

 8. Frans legt duidelijk uit, maar helaas veel hinder van achtergrond geluiden, ook staat het stemvolume erg hard.

  Zelf vind ik de opdrachten tussendoor leuk om te doen, maar herken mezelf niet in wat Frans als resultaat beschrijft. Ook vraag ik me af wat Frans onder termen als ‘ groot verschil’ en ‘flinke stijging’ bedoeld. Een groot verschil in secondes is bijvoorbeeld voor de een meer dan 10 seconde terwijl een ander dit pas op 30 of al bij 5 vind. Ook met het aantal woorden lezen, bij hoeveel woorden verschil moet ik denken ‘ja dit is echt een groot verschil’?

  In mijn optiek word er veel verwezen naar dingen die men misschien al eigen heeft gemaakt zoals bijv. het gebruik van een boekenlegger (of vinger).

  Iets wat erg belangrijk is om in de beschrijving te vermelden is iets wat pas vrij aan het eind van de cursus (en pas in praktijk) komt is dat mensen met oogproblemen of epilepsie deze cursus pas kunnen doen na overleg met huisarts. Dat deze waarschuwing pas in H3.5 van de 3.12 komt vind ik kwalijk. Zelf heb ik autisme en epilepsie en kwam ik hier dus pas tijdens de cursus achter, niet slim! Zeker gezien de cursus normaal 100 euro kost.
  Ook word in de beschrijving vermeld dat deze cursus voor iedereen is (hoe zit dit dan met epilepsie en oogklachten?), maar ik merk vooral dat het gericht is op studenten en mensen die overal op kunnen kladden/aantekeningen maken. Zelf houd ik er niet van om in mijn boeken te kliederen, dus is deze cursus niet passend voor mij.
  Ook word er niet duidelijk vermeld wat voor spullen je nodig hebt voor deze cursus, dat komt pas bij de les zelf (op het moment dat je het nodig hebt). Dit is niet handig voor mensen die de cursus elders volgen dan in een thuissituatie (bijv in een buurthuis of op een kantoor).

  Ook word er niet binnen 7 dagen gereageerd op een vraag, wat erg jammer is.

 9. Interresante cursus waar ik zeker wat mee kan.

 10. Duidelijke cursus met goede oefeningen en uitleg over hoe het brein werkt, heel herkenbaar.
  Ik heb er echt iets aan gehad. Wel even wennen, maar het gaat mij zeker helpen.

Oorspronkelijke prijs was: €99.Huidige prijs is: €35.Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 294 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.