Yogabreak voor Kinderen | Introductieserie

Kinderyoga Houten · 25 Januari 2024
Ontdek Yogabreak voor Kinderen, de ideale 7-minuten pauze voor school of thuis! Speciaal voor basisschoolkids. Deze korte yoga oefeningen frissen de geest op. Klaar voor hernieuwde focus en ontspanning? Zet je apparaat aan en start de break!
 • Beginner
 • 7 Lessen
 • 41min
 • Incl. Certificaat

Cursus inhoud

Vouw uit

Maak kennis met yogabreaks

De kinderen van nu zijn niet alleen druk, maar ervaren ook steeds méér druk. Yoga op school biedt daarom een mooi tegenwicht voor de inspanning en prestatie die kinderen leveren. De positieve effecten van yoga zijn prettig voor leerling én de leerkracht: yoga versterkt namelijk het groepsgevoel, brengt rust bij de leerling en in de klas en vergroot concentratie, zelfbewustzijn en zelfvertrouwen. Daarnaast zijn Yogabreaks speciaal gemaakt voor gebruik op school of NSO. De combinatie van beweging en ontspanning geeft leerlingen de perfecte pauze: even ‘uit je hoofd’ om daarna met nieuwe focus weer aan de slag te gaan. Een Yogabreak is dus de perfecte ‘power pauze’!

Wat zijn Yogabreaks?

Een Yogabreak is een dagelijkse ‘yogapauze’ in de klas van ongeveer zeven minuten. Met professionele instructievideo’s op het Digibord worden de leerlingen begeleid tijdens een korte yogales. De oefeningen zijn dan ook toegankelijk en afgestemd op gebruik in de klas (rondom eigen tafel en stoel). Een yogabreak bestaat uit adem-, ontspannings- en bewegingsoefeningen. Voor elke dag in de week is er een andere yogales en voor elke schoolperiode (tussen de vakanties) is er een nieuwe yogaflow beschikbaar. Daardoor blijft het voor leerlingen afwisselend, herkenbaar en vooral fun!

Makkelijk en laagdrempelig

Yogabreaks vragen geen voorbereiding of yoga-ervaring van de leerkracht of leerlingen. De instructievideo’s begeleiden de kinderen van begin tot eind. Kinderyoga was nog nooit zo makkelijk. Er is geen actieve rol van de leerkracht nodig, maar meedoen is natuurlijk ook leuk! Yogabreaks zijn uitermate geschikt om klassikaal in te zetten als start of afsluiting van de dag, of juist als pauze tussen de lessen.

Voor wie zijn Yogabreaks?

 Kinderen van 7 – 12 jaar, op basisschool, NSO of thuis.

 Leerkrachten, begeleiders en ouders, die kinderen dagelijks positieve effecten van yoga willen meegeven.

 Deze cursus (één serie van 5 Yogabreaks  is bedoeld als kennismaking – er is ook een cursus beschikbaar met aanbod voor een volledig schooljaar.

Wat krijg je in deze cursus?

 Vijf verschillende Yogabreaks: elke weekdag heeft een eigen versie.

 Professionele instructievideo’s (in hoge kwaliteit) voor begeleiding van kinderen via Digibord of beamer.

 Introductievideo met uitleg voor leerkracht en leerlingen.

 Wil je nog meer afwisseling? Er is ook een lespakket beschikbaar voor een volledig schooljaar!

Over de instructeur

Wij zijn Diana en Mariska en in 2015 gestart met Kinderyoga Houten (www.kinderyogahouten.nl). Kinderyoga Houten wil yoga voor ieder kind toegankelijk en bereikbaar maken. Al op jonge leeftijd komen kinderen in aanraking met allerlei prikkels, onzekerheden en andere ervaringen die van invloed zijn op hun groei en ontwikkeling. Kinderyoga kan hier een positieve bijdrage aan leveren. We geloven in de positieve effecten van yoga, maar we zien ook dat kinderen niet zomaar in aanraking komen met yogalessen. Onze missie is om yoga náár kinderen toe te brengen door kinderyoga aan te bieden op locaties in het dagelijks leven van kinderen. We zijn ervan overtuigd dat kinderyoga een mooie aanvulling is voor het lesaanbod in het basisonderwijs. Al lange tijd ervaren wij ook het plezier van yoga en volgen we wekelijkse lessen in diverse varianten. Yoga geeft ons kracht, energie en ontspanning. Dit is juist ook wat we kinderen en jongeren in deze hectische tijd van harte gunnen. Met yogabreaks in de klas willen we graag kinderen op jonge leeftijd de positieve effecten van yoga laten ervaren door de yoga naar de kinderen toe te brengen.

Beoordelingen

4.4 Gemiddelde beoordeling

22 Beoordelingen

 • 5
  10
 • 4
  11
 • 3
  1
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Het is een leuke cursus met duidelijk tips voor het uitvoeren in de praktijk. Erg korte cursus, maar leuke is een leuke intro voor yogapauzes met kinderen. Ik ga het zeker proberen.

 2. Heel leuke break !
  Ook met de tweeling van 2,5 een paar oefeningen gedaan !
  Dat Zoem vinden ze ook superleuk.
  Ik doe mee met de kleinkinderen

 3. Super leuk om dit met de kinderen te doen!

 4. Duidelijke, korte, effectieve yogaserietjes om weer aan te komen in je lichaam en bij jezelf. Top!

 5. Goede korte cursus en ook wel leuk gebracht!

 6. Gemakkelijk en leuk om even te pauzeren.

 7. De introductie cursus is duidelijk verteld en voorgedaan. Makkelijk te volgen en leuk om in de klas met kinderen te doen.

 8. Het was een duidelijke cursus, goed uitgelegd in het niveau van de kinderen.
  Hierdoor is het gemakkelijk toe te passen.

 9. Wat fijn om zomaar even tussendoor te doen.

 10. Goed en fijn voor tussendoor. Is er even geen moment voor een complete yogales dan is dit een mooie break! En natuurlijk doen wij als pedagogisch medewerkers mee. Hierdoor worden de kinderen enthousiast: we zijn immers een voorbeeld voor ze.

GratisLevenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 103 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.