Waarom een Yogabreak voor Kinderen?

De kinderen van nu zijn niet alleen druk, maar ervaren ook steeds méér druk. Yoga op school biedt daarom een mooi tegenwicht voor de inspanning en prestatie die kinderen leveren. De positieve effecten van yoga zijn prettig voor leerling én de leerkracht: yoga versterkt namelijk het groepsgevoel, brengt rust bij de leerling en in de klas en vergroot concentratie, zelfbewustzijn en zelfvertrouwen. Daarnaast zijn Yogabreaks speciaal gemaakt voor gebruik op school of NSO. De combinatie van beweging en ontspanning geeft leerlingen de perfecte pauze: even ‘uit je hoofd’ om daarna met nieuwe focus weer aan de slag te gaan. Een Yogabreak is dus de perfecte ‘power pauze’!

 

Wat zijn Yogabreaks?

Een Yogabreak is een dagelijkse ‘yogapauze’ in de klas van ongeveer zeven minuten. Met professionele instructievideo’s op het Digibord worden de leerlingen begeleid tijdens een korte yogales. De oefeningen zijn dan ook toegankelijk en afgestemd op gebruik in de klas (rondom eigen tafel en stoel). Een yogabreak bestaat uit adem-, ontspannings- en bewegingsoefeningen. Voor elke dag in de week is er een andere yogales en voor elke schoolperiode (tussen de vakanties) is er een nieuwe yogaflow beschikbaar. Daardoor blijft het voor leerlingen afwisselend, herkenbaar en vooral fun!

 

Makkelijk en laagdrempelig

Yogabreaks vragen geen voorbereiding of yoga-ervaring van de leerkracht of leerlingen. De instructievideo’s begeleiden de kinderen van begin tot eind. Kinderyoga was nog nooit zo makkelijk. Er is geen actieve rol van de leerkracht nodig, maar meedoen is natuurlijk ook leuk! Yogabreaks zijn uitermate geschikt om klassikaal in te zetten als start of afsluiting van de dag, of juist als pauze tussen de lessen.

 

Voor wie zijn Yogabreaks?

Kinderen van 7 – 12 jaar, op basisschool, NSO of thuis.

 Leerkrachten, begeleiders en ouders, die kinderen dagelijks positieve effecten van yoga willen meegeven.

 

Wat krijg je in deze cursus?

Elke schooldag heeft een eigen Yogabreak.

Elke schoolperiode (tussen de vakanties) heeft steeds een nieuwe yogaflow (= een andere Yogabreak serie).

 In totaal 25 verschillende Yogabreaks (+introductie), geschikt voor een volledig schooljaar.

 Elke Yogabreak bestaat uit een professionele instructievideo voor kinderen – in hoge kwaliteit en zijn ook geschikt om op het Digibord af te spelen.

Leer onbeperkt met Soofos Plus

Deze cursus is gratis te volgen door abonnees van Soofos Plus.
 • Toegang tot deze én alle andere online cursussen
 • Blijf jezelf ontwikkelen en leer nieuwe vaardigheden
 • Leer onbeperkt vanaf €8,25 p/m
Direct aanmelden
soofos plus cursussen op laptop

Over de Instructeur

Profielfoto

Kinderyoga Houten

Wij zijn Diana en Mariska en in 2015 gestart met Kinderyoga Houten (www.kinderyogahouten.nl). Kinderyoga Houten wil yoga voor ieder kind toegankelijk en bereikbaar maken. Al op jonge leeftijd komen kinderen in aanraking met allerlei prikkels, onzekerheden en andere ervaringen die van invloed zijn op hun groei en ontwikkeling. Kinderyoga kan hier een positieve bijdrage aan leveren. We geloven in de positieve effecten van yoga, maar we zien ook dat kinderen niet zomaar in aanraking komen met yogalessen. Onze missie is om yoga náár kinderen toe te brengen door kinderyoga aan te bieden op locaties in het dagelijks leven van kinderen. We zijn ervan overtuigd dat kinderyoga een mooie aanvulling is voor het lesaanbod in het basisonderwijs. Al lange tijd ervaren wij ook het plezier van yoga en volgen we wekelijkse lessen in diverse varianten. Yoga geeft ons kracht, energie en ontspanning. Dit is juist ook wat we kinderen en jongeren in deze hectische tijd van harte gunnen. Met yogabreaks in de klas willen we graag kinderen op jonge leeftijd de positieve effecten van yoga laten ervaren door de yoga naar de kinderen toe te brengen.

Bekijk meer cursussen van Kinderyoga Houten →

Cursusoverzicht

Introductiefilm
Get Started!PROEFLES 00:01:04
Periode 1: tussen zomer- & herfstvakantie
MaandagPROEFLES 00:07:40
Dinsdag 00:07:14
Woensdag 00:06:36
Donderdag 00:06:57
Vrijdag 00:06:49
Periode 2: tussen herfst- & kerstvakantie
Maandag 00:07:10
Dinsdag 00:07:20
Woensdag 00:07:24
Donderdag 00:07:40
Vrijdag 00:07:38
Periode 3: tussen kerst- & voorjaarsvakantie
Maandag 00:07:39
Dinsdag 00:08:03
Woensdag 00:07:47
Donderdag 00:08:05
Vrijdag 00:08:38
Periode 4: tussen voorjaaars- & meivakantie
Maandag 00:08:41
Dinsdag 00:07:29
Woensdag 00:08:03
Donderdag 00:08:10
Vrijdag 00:08:15
Periode 5: tussen mei- & zomervakantie
Maandag 00:06:12
Dinsdag 00:06:12
Woensdag 00:06:12
Donderdag 00:06:26
Vrijdag 00:06:35

Reviews

4

4
1 beoordelingen
 • 5 Sterren0
 • 4 Sterren1
 • 3 Sterren0
 • 2 Sterren0
 • 1 Sterren0
 1. Leuke bruikbare cursus

  4

  De cursus wordt duidelijk uitgelegd in verstaanbare taal. Enthousiaste leraressen. Nu heb ik zelf veel zin om meteen te gaan gebruiken de klas.

Gemaakt met in NL © 2021 - Soofos B.V.