Yogabreak voor Kinderen | 25 lessen

Kinderyoga Houten · 13 Oktober 2023

Dagelijkse Yogabreak: 7-minuten yoga voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Verbeter concentratie en ontspanning tijdens school, NSO of thuis. Activeert de geest en biedt hernieuwde focus. Geef jezelf een 'break' en ervaar de voordelen. Start nu!

 • Beginner
 • 26 Lessen
 • 3u 7min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Begrijpen waarom Yogabreaks voor kinderen belangrijk zijn; ze bieden een tegenwicht voor druk en bevorderen positieve effecten zoals groepsgevoel, rust, concentratie, zelfbewustzijn en zelfvertrouwen.
 • Zelfstandig leiding geven aan Yogabreaks zonder voorbereiding, dankzij begeleidende instructievideo's die geschikt zijn voor leerlingen en leerkrachten.
 • Inzicht hebben in de structuur van Yogabreaks, inclusief ademhaling, ontspanning en bewegingsoefeningen, en begrijpen dat ze afwisselend en herkenbaar zijn.
 • Toepassen van Yogabreaks in verschillende contexten, zoals in de klas, op NSO of thuis, om positieve yoga-effecten aan kinderen tussen 7 en 12 jaar over te dragen.

Waarom een Yogabreak voor Kinderen?

De kinderen van nu zijn niet alleen druk, maar ervaren ook steeds méér druk. Yoga op school biedt daarom een mooi tegenwicht voor de inspanning en prestatie die kinderen leveren. De positieve effecten van yoga zijn prettig voor leerling én de leerkracht: yoga versterkt namelijk het groepsgevoel, brengt rust bij de leerling en in de klas en vergroot concentratie, zelfbewustzijn en zelfvertrouwen. Daarnaast zijn Yogabreaks speciaal gemaakt voor gebruik op school of NSO. De combinatie van beweging en ontspanning geeft leerlingen de perfecte pauze: even ‘uit je hoofd’ om daarna met nieuwe focus weer aan de slag te gaan. Een Yogabreak is dus de perfecte ‘power pauze’!

Wat zijn Yogabreaks?

Een Yogabreak is een dagelijkse ‘yogapauze’ in de klas van ongeveer zeven minuten. Met professionele instructievideo’s op het Digibord worden de leerlingen begeleid tijdens een korte yogales. De oefeningen zijn dan ook toegankelijk en afgestemd op gebruik in de klas (rondom eigen tafel en stoel). Een yogabreak bestaat uit adem-, ontspannings- en bewegingsoefeningen. Voor elke dag in de week is er een andere yogales en voor elke schoolperiode (tussen de vakanties) is er een nieuwe yogaflow beschikbaar. Daardoor blijft het voor leerlingen afwisselend, herkenbaar en vooral fun!

Makkelijk en laagdrempelig

Yogabreaks vragen geen voorbereiding of yoga-ervaring van de leerkracht of leerlingen. De instructievideo’s begeleiden de kinderen van begin tot eind. Kinderyoga was nog nooit zo makkelijk. Er is geen actieve rol van de leerkracht nodig, maar meedoen is natuurlijk ook leuk! Yogabreaks zijn uitermate geschikt om klassikaal in te zetten als start of afsluiting van de dag, of juist als pauze tussen de lessen.

Voor wie zijn Yogabreaks?

 Kinderen van 7 – 12 jaar, op basisschool, NSO of thuis.

 Leerkrachten, begeleiders en ouders, die kinderen dagelijks positieve effecten van yoga willen meegeven.

Wat krijg je in deze cursus?

 Elke schooldag heeft een eigen Yogabreak.

 Elke schoolperiode (tussen de vakanties) heeft steeds een nieuwe yogaflow (= een andere Yogabreak serie).

 In totaal 25 verschillende Yogabreaks (+introductie), geschikt voor een volledig schooljaar.

 Elke Yogabreak bestaat uit een professionele instructievideo voor kinderen – in hoge kwaliteit en zijn ook geschikt om op het Digibord af te spelen.

Over de instructeur

Wij zijn Diana en Mariska en in 2015 gestart met Kinderyoga Houten (www.kinderyogahouten.nl). Kinderyoga Houten wil yoga voor ieder kind toegankelijk en bereikbaar maken. Al op jonge leeftijd komen kinderen in aanraking met allerlei prikkels, onzekerheden en andere ervaringen die van invloed zijn op hun groei en ontwikkeling. Kinderyoga kan hier een positieve bijdrage aan leveren. We geloven in de positieve effecten van yoga, maar we zien ook dat kinderen niet zomaar in aanraking komen met yogalessen. Onze missie is om yoga náár kinderen toe te brengen door kinderyoga aan te bieden op locaties in het dagelijks leven van kinderen. We zijn ervan overtuigd dat kinderyoga een mooie aanvulling is voor het lesaanbod in het basisonderwijs. Al lange tijd ervaren wij ook het plezier van yoga en volgen we wekelijkse lessen in diverse varianten. Yoga geeft ons kracht, energie en ontspanning. Dit is juist ook wat we kinderen en jongeren in deze hectische tijd van harte gunnen. Met yogabreaks in de klas willen we graag kinderen op jonge leeftijd de positieve effecten van yoga laten ervaren door de yoga naar de kinderen toe te brengen.

Beoordelingen

4 Gemiddelde beoordeling

1 Beoordelingen

 • 5
  0
 • 4
  1
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. De cursus wordt duidelijk uitgelegd in verstaanbare taal. Enthousiaste leraressen. Nu heb ik zelf veel zin om meteen te gaan gebruiken de klas.

Oorspronkelijke prijs was: €49,95.Huidige prijs is: €29.Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 13 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.