Behind the screens bij Soofos: maak kennis met Lonne 

Tijd om kennis te maken met het team. De komende weken stellen we je voor aan iedereen die Soofos mogelijk maakt. Next up: Lonne – die kennen jullie vast wel, van die supersnelle en enthousiaste support, en haar handige tips voor instructeurs in spe. 

🤹 Cursusmaker, keuringsdienst, kwaliteit, én klantenservice

Lonne zorgt ervoor dat er alleen maar goede cursussen op Soofos staan en dat instructeurs en cursisten alles uit Soofos kunnen halen. Da’s een drukke baan, maar alles en iedereen krijgt haar volledige aandacht.

“Ik help instructeurs bij het maken en verkopen van hun cursus. Dat doe ik op individueel niveau, maar ook maak ik content voor instructeurs in het algemeen, om ze te helpen bij het opbouwen van hun cursus, of om hun cursuspagina zo goed mogelijk in te richten. Zo heb ik afgelopen jaar bijvoorbeeld een hele cursus gemaakt ‘hoe maak ik een cursus‘ en maak ik geregeld instructievideo’s, supportartikelen of hand-outs.

Als er nieuwe cursussen op Soofos komen te staan, ben ik degene die de cursus helemaal doorloopt. We willen natuurlijk wel een bepaalde kwaliteit garanderen! Als een cursus in eerste instantie niet door de controle komt, wat regelmatig gebeurt, dan probeer ik concreet uit te leggen wat er verbeterd moet worden.

Daarnaast doe ik de klantenservice van Soofos, waardoor ik goed weet wat er binnen Soofos speelt. Als daar iets opvalt of nog niet optimaal gaat, kan ik dat weer doorspelen naar Joris of Michael, die het meestal wel kunnen oplossen. Zo maken we het platform iedere dag een stukje beter!

Verder ben ik tegenwoordig ook erg druk met onze opleidingen die je ook met het STAP-budget kunt volgen. Hartstikke leuk om op deze manier een betere leerervaring voor onze cursisten te kunnen realiseren. Cursisten leren toch een stuk meer omdat ze in de opleiding daadwerkelijk met de lesstof aan de slag gaan en feedback krijgen van de instructeur. Ik ben hierbij niet alleen druk met het opzetten van de opleidingen en alles wat daar bij komt kijken, maar ook met dagelijkse taken. Zo zorg ik ervoor dat cursisten vanaf het juiste moment toegang hebben tot de lesstof, vragen worden beantwoord, eindopdrachten worden nagekeken, livesessies worden gegeven, certificaten worden uitgereikt en nog veel meer”.

🌎 Werken aan de andere kant van de wereld

Werd je wakker met Lonne al in je inbox? Dat kan best.

“Ik ben een vroege vogel, dus meestal begin ik de dag rond 07:00 uur. Toen ik in de Aziatische tijdzone woonde, betekende dat voor mij een perfect focus moment omdat ik dan als enige online was. Na de lunch, wanneer Nederland ontwaakte, werd de rest van het team ook actief en had ik gesprekken met instructeurs, of ik woonde een live-sessie bij van een van de opleidingen. Tegenwoordig blok ik dat focus moment zelf in mijn agenda, omdat ik nu weer in de Europese tijdzone zit.”

❤️Lonne’s lievelingscursus

Zij ziet elke cursus die gemaakt wordt, dus welke springt er voor haar uit?

“Ik vind eigenlijk al onze cursussen leuk, maar op dit moment vind ik deze cursus echt te gek: Vakantievideo’s maken met je mobiel 🌴📸 van Ellen Hut.

Ik vind de cursus echt heel goed gemaakt. Ellen, de instructeur, laat heel duidelijk zien wat er allemaal mogelijk is op het gebied van vakantievideo’s en hoe het resultaat er uit kan komen te zien. Dit werkt heel motiverend. De lessen zelf zien er professioneel uit, maar niet te gelikt en zijn heel persoonlijk omdat je Ellen veel in beeld ziet. Daarnaast werkt de cursus toe naar een concreet einddoel dat me heel erg aanspreekt omdat ik zelf veel op reis ben.”

🥊 Waarover zou je ooit zelf een cursus willen en kunnen maken?

En dan niet eentje over cursussen maken, Lonne.

“Ik zou het heel gaaf vinden om een cursus te maken met iemand die ergens heel goed in is. Bijvoorbeeld samen met mijn Muay Thai trainer. Dat ik dan de cameraman (-vrouw) ben, de structuur van de cursus en de inhoud van de lessen bepaal en alles regisseer, en dat mijn trainer dan iets vertelt en voordoet. Ik zou het een beetje cinema-achtig maken. Eerst een recap van zijn carrière als muay thai vechter, en daarna de diepte in rondom het onderwerp en hoe je het zelf kunt gaan doen. Een beetje zoals de cursus ‘Portugees koken – De basis‘ van Liz.

Heb je vragen, opmerkingen of gewoon complimenten voor Lonne? Laat een comment achter! 👇

Artikel uit de categorie:

Relevante onderwerpen:

Maak van jouw cursus een succes

Wil jij een echt goede online cursus maken? In onze 2 uur durende gratis cursus delen we al onze tips en tricks om jouw eigen online cursus te lanceren.

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.