Locatieonafhankelijk leren, werken en leven: zo doen digital nomads dat

Dankzij het wereldwijde web kun jij de wereld over reizen. Met Soofos leer je waar en wanneer je wilt, maar daar hoef je het niet bij te laten. Ook remote werken wint aan populariteit (oké, daar had een pandemie ook wat mee te maken). In deze blog leggen we je meer uit over het begrip ‘digital nomad’ en hopen we je te inspireren!

Wat is een digital nomad nou eigenlijk?

Het is geen buzzword of hype meer, digital nomads zijn een steeds grotere groep aan het worden. Het zijn mensen die het internet inzetten om hun werk locatieonafhankelijk uit te voeren. Daarbij leven ze een “nomadisch” bestaan: veel reizen dus! 

Dat betekent niet dat ze continue op vakantie zijn, zoals vaak wordt gegrapt. Ook digital nomads werken de nodige uren, en als ondernemer vaak meer dan de standaard 40. Alleen op een meer inspirerende locatie dan de gemiddelde werknemer doet.

Studeren en leren op afstand

Leren onderweg is niks nieuws. Iedereen heeft vast ooit nog in de bus richting de middelbare school zitten stampen voor die overhoring die ze vergeten waren. Nu is het zelfs mogelijk om volledige opleidingen en cursussen te volgen vanuit je eigen huiskamer. En de voordelen van leren op afstand zijn eindeloos. 

Dit maakt leren allereerst veel toegankelijker voor een grotere groep mensen. Niet alleen is afstand geen probleem meer, maar ook andere beperkingen worden weggewerkt. Daarnaast kun op je eigen tempo leren. Niet iedereen is namelijk een ochtendmens, of snapt de stof even snel als de rest van de groep. Als je je leerschema hier op kunt aanpassen, haal je ook meer voordeel uit je opleiding. 

Alvast oefenen hoe dat leren op reis gaat? We geven je graag alvast tips om beter te kunnen leren in de trein

Werken waar je wilt

Het beeld van in je zwembroek in een hangmat met je laptop hangen, is niet helemaal accuraat voor digital nomads. Allereerst is dat absoluut geen ergonomische werkhouding. Bovendien werken digital nomads ook hard. Dat doet het team van Soofos zelf ook. Ons vind je niet snel samen in een kantoor op een ouderwets gezellig, grijs Nederlands bedrijventerrein: wel op wat meer tropische plaatsen. Coworking spaces en cafés met wifi bieden uitkomst.

Wij, webshopshouders, online marketeers of schrijvers kunnen werken van waar ze willen. Maar wat dacht je van een online psycholoog, honden trainen via video of belasting advies geven vanuit de Costa Brava? Nu.nl publiceerde een artikel waarin niet zo voor de hand liggende remote banen werden uitgelicht. Het bekijken waard: wie weet waar je zelf mee op de proppen komt!

Ook het verkopen van cursussen is een populaire inkomstenbron onder digital nomads. Zij kunnen daardoor geld verdienen met hun hobby met een creatieve cursus, of door een cursus te maken die een verlengstuk is van hun onderneming. 

In een eerdere blog gaven we nog meer tips om online nog meer uit je business te halen. Van affiliatelinks tot coaching: laat je inspireren en pak je koffers!

Handige cursusses voor (aanstaande) digital nomads

We helpen je alvast op weg! Onderstaande cursussen kunnen je helpen om als freelancer aan de slag te gaan of om online geld te verdienen. 

Is het leven van digital nomad wat voor jou? 

Op Soofos kun je in elk geval al kiezen uit talloze cursussen die je kunnen helpen je online business op te zetten, of je vaardigheden als freelancer uit te breiden. In welk land zie jij jezelf wel een paar maanden – of voor veel langer – werken?

Artikel uit de categorie:

Relevante onderwerpen:

Ontdek onze cursussen, gratis.

Ben je nog niet uitgeleerd? Maak kennis met onze instructeurs. Echte mensen die hun passies met jou delen. Maak een gratis account en begin direct.

Blijf op de hoogte​

We willen je graag inspireren om nog meer uit jezelf te halen. Kom op onze e-mail lijst om op de hoogte te blijven over online leren, nieuwe cursussen en toffe acties.
Krijg de beste Learning & Development tips in jouw inbox
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.