Hoe maak je een goede promotievideo voor je online cursus?

Je hebt bloed, zweet en tranen gestoken in het maken van je online cursus. Je bent er trots op en wilt dat zoveel mogelijk mensen hem gaan volgen. Maar hoe krijg je ze zo ver?

Een landingspagina is een goed begin, en met social media kom je ook al een heel eind, maar wat echt effectief is (en op allerlei kanalen te gebruiken)? Een promotievideo!

Geen zorgen, na al die uren filmen voor je cursusmateriaal hoef je niet nog een hele productie op te zetten voor je promovideo. In dit artikel duiken we in een aantal tips voor het maken van een sterke promotievideo voor je online cursus, zonder dat het je uren hoeft te kosten.

Waarom heb je een promotievideo nodig?

Zeg nou zelf: kijk je liever een korte video of lees je een lange salespagina als je overweegt iets te kopen? 

Ik ga er even vanuit dat je video kiest.

Met jou miljoenen anderen. Dat komt omdat mensen informatie visueel beter verwerken. Onze hersenen verwerken afbeeldingen namelijk 60.000 keer sneller dan tekst! En je hebt geen tijd te verliezen als je de aandacht van een potentiële cursist hebt.

Dus als je wilt dat mensen je cursus kopen, is een promovideo essentieel. Het geeft potentiële cursisten niet alleen een voorproefje van wat ze gaan leren, maar het stelt je ook in staat om te pronken met je persoonlijkheid, wat voor veel mensen een beslissende factor kan zijn. Vinden ze je stem prettig, je stijl? 

Het maken van een geweldige promovideo is niet zo moeilijk (of duur) als je misschien denkt. Lees verder voor ons stappenplan.

Een goede promotievideo maken hoeft niet moeilijk te zijn

Er zijn verschillende manieren waarop je een promovideo voor uw online cursus kunt maken. De eerste optie is om een korte en leuke video te filmen in dezelfde setting waarin je je cursus gaat filmen. Dit is een geweldige manier om potentiële cursisten een idee te geven van wat ze van je cursus kunnen verwachten.

 De tweede optie is om iets te creëren dat zich onderscheidt van de rest en echt je persoonlijkheid laat zien. Een bijzondere setting, geanimeerd, met reviews van cursisten: alles kan!

Als je al een bestaande online cursus hebt, dan kun je daar ook beeldmateriaal van gebruiken. Dit is een geweldige manier om bestaande content opnieuw te gebruiken en jezelf tijd te besparen. Zorg er wel voor dat je het beeldmateriaal bewerkt zodat het soepel verloopt en een samenhangend verhaal vertelt, en dat er een goede intro en call to action in komt te zitten. Zomaar een minuut uit je cursus knippen, is net wat te makkelijk gedacht.

Tips voor het maken van je promovideo 

  • Laat de Oscars voor wat het is en houd het kort en krachtig: niemand wil een commercial van 30 minuten zien vermomd als promovideo. Houd je video het liefst onder de 2 minuten. Op die manier kunnen mensen de informatie gemakkelijk verwerken, onthouden en enthousiast worden over het volgen van je cursus zonder het gevoel te hebben dat het langdradig is. Je wilt duidelijk maken dat je to the point kunt komen.
  • Film in dezelfde setting als je cursus: film je promovideo indien mogelijk in dezelfde ruimte waar je je online cursus geeft. Dit helpt een element van authenticiteit toe te voegen en helpt kijkers zich voor te stellen dat ze de cursus volgen.
  • Laat niet alleen je cursus zien, maar ook wat cursisten met het eindresultaat kunnen. Laat zien wat andere cursisten hebben kunnen creëren of doen na het volgen van je cursus. 
  • Ondertitel je promotievideo. Daarmee maak je hem toegankelijker. Ook kijken veel mensen content op hun telefoon, vaak met het geluid uit. Zo missen ze een heleboel informatie, tenzij jij ondertiteling gebruikt!
  • Pas je promotievideo aan aan verschillende formaten. Neem de moeite om het juiste formaat voor LinkedIn, je website, Instagram, story’s en andere platformen te maken. 

Dan is het tijd om je promovideo te delen! Neem hem mee in al je marketingmateriaal, van je e-mails tot je social media. Je mag gezien worden!

Klaar voor de camera?

Wij zijn alvast superbenieuwd naar je promovideo. Ben je op zoek naar meer tips? Check onze gratis cursus over het maken van een online cursus, of andere blogs over het verkopen van je cursus!

Artikel uit de categorie:

Relevante onderwerpen:

Maak van jouw cursus een succes

Wil jij een echt goede online cursus maken? In onze 2 uur durende gratis cursus delen we al onze tips en tricks om jouw eigen online cursus te lanceren.

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.