Hoe maak ik een promotievideo?

Arnoud · 20 Juli 2023
Wil jij ook leren hoe je een goede promovideo maakt? In deze online cursus leer je op een praktische en toegankelijke manier van begin tot eind hoe je het maken van een video voorbereidt, maakt en tenslotte bewerkt. Alles wat je moet weten, komt in deze cursus aan bod!
 • 13 Lessen
 • 5u 5min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Alles over het maken van een video
 • Slimme tips en tricks om je video er professioneel uit te laten zien
 • Een pakkend script maken en tips voor het filmen met je smartphone
 • Leer monteren op de computer in gratis montage software

Wat leer je in deze online cursus zelf een Promovideo maken?

In deze cursus gaan we het hebben over hoe je het maken van een video voorbereidt, hoe je het filmt en hoe je het monteert. Het monteren doen we in het gratis  softwareprogramma OpenShot. Dit prettig werkende programma werkt op Windows, Apple en Linux en biedt veel mogelijkheden om van jouw video een succes te maken.

We beginnen met hoe je een pakkend script maakt voor je promotievideo en staan stil bij hoe je moet filmen met je smartphone en wat je bij het filmen nodig hebt. Vervolgens leer je hoe je moet monteren, zodat je jouw beelden helemaal zelf bewerkt tot een mooie video!

Wat levert deze cursus je op?

Als je deze cursus hebt afgerond, dan heb jij een mooie promovideo voor jouw bedrijf, dienst of product! En omdat je deze zelf hebt gemaakt, heb je veel geld bespaart op een videomaker. En met de geleerde kennis en skills maak je een volgende video nog sneller, wederom zonder tussenkomst van een videomaker. Door deze cursus heb je het snel onder de knie en ga je het ook nog leuk vinden!

Wat komt er allemaal aan bod ?

Aan bod komt o.a.:

 Welke instellingen je moet gebruiken bij het filmen met je smartphone

 Het voorbereiden van een video maken met je smartphone

 Welke instellingen je moet gebruiken

 Welke accessoires je nodig hebt

 Hoe je een script maakt

 Hoe je moet filmen

 Hoe je moet monteren op een computer (je kunt de voorbeeldvideo stap voor stap na doen)

 Het nut van ondersteunende beelden en waar je ze vindt

 Wat de regels zijn over muziek in je video

 Waar je gratis rechtenvrije muziek vindt voor je video

 Hoe je een vierkante video kan maken

 Hoe je je video upload naar social media

Wat komt er aan bod tijdens het monteren?

Een heleboel! Eigenlijk alles wat nodig is om een mooie video te maken, zoals:

Uitleg van het montageprogramma

Video’s importeren

Muziek en beelden (bijv. logo) toevoegen

Overgangen tussen beelden/scenes maken

Snijden in beelden

Titels toevoegen

Kleurcorrectie

Toevoegen van ondertiteling

Voor wie is deze cursus?

Deze cursus is met name interessant voor ondernemers die een promovideo willen maken van een bedrijf, product of dienst.

Openshot

In deze training vindt je diverse downloads die je helpen bij het hele proces. Het monteren ga je doen in een gratis montageprogramma OpenShot (beschikbaar voor Apple, Windows en Linux).

Voordat je aan de training begint, is het raadzaam om eerst te checken of je computer voldoende snel is en ruimte heeft om de montagesoftware goed te laten werken. Openshot geeft aan dat je minimaal nodig hebt:

Systeem eisen

 • 64-bit Operating System (Linux, OS X, Windows 7/8/10)
 • Multi-core processor with 64-bit support
 • 4GB of RAM (16GB recommended)
 • 500 MB of hard-disk space for installation
 • Optional: Solid-state drive (SSD), if utilizing disk-caching (and an additional 10GB of hard-disk space)

Wil je weten of jouw systeem hier aan voldoet? Voor Windows en Apple klik op deze link om te zien hoe je dit kunt checken. Voor Linux gebruikers ben ik helaas de goede webpagina nog niet tegengekomen om dit te checken.

Over de instructeur

Arnoud

1 Cursus

Oké, ik geef het toe, ik ben een videofiel (is dit een woord?). Ik ben altijd heel actief met video. Naast wat ik mijzelf allemaal heb geleerd, heb ik diverse cursussen gevolgd om video's te leren maken. Nu maak ik video’s voor bedrijven en vind het heel leuk om met allerlei camera’s (drone, actioncamera, telefoon of een systeemcamera) opnames te maken en deze mooi te monteren.

Nu video’s zo belangrijk zijn geworden en je met een smartphone mooie opnames kunt maken, is het mijn missie geworden om mooie video’s voor iedereen toegankelijk te maken. Omdat aan een professionele videomaker een aardig prijskaartje hangt, heb ik een online cursus gemaakt waarin je als ondernemer leert hoe je dit ook zelf kunt doen, van het maken van een script en het filmen met je smartphone tot het monteren op je pc met een gratis montageprogramma. Hiermee maak je zelf die mooie video voor jouw bedrijf om meer klanten aan te trekken en bespaar je honderden euro's!

Wil jij ook zelf die gave video maken waar je meer klanten mee gaat trekken? Volg dan mijn cursus!

Beoordelingen

4.2 Gemiddelde beoordeling

6 Beoordelingen

 • 5
  3
 • 4
  1
 • 3
  2
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. OP zich is de cursus wel zeer interessant vooral omdat hij veel download sites meegeeft en veel teksten die ook kan kopieren of downloaden. Spijtig vindt ik dat Arnoud de video’s zo lang heeft gemaakt en dat maakt de cursus soms saai om naar te kijken

 2. Fijne cursus, veel geleerd en Arnoud reageert snel en op vragen.

 3. Helaas ben ik wat minder positief dan de beide andere reviews. Het is zeker een cursus waar ik veel van geleerd heb, maar ik vind het jammer dat met name Deel 2 Monteren en Deel 3 Monteren wel erg lang duren. Dit volgens mij, omdat veel dingen eigenlijk niet voldoende zijn voorbereid, want na steeds het niet juist doen door/ vinden van de cursusleider wordt pas na meerdere keren proberen het goede gevonden. Natuurlijk kun je daarmee aangeven dat de cursist daardoor het beter zal leren, maar zelf vind ik dat didactisch niet heel sterk. In mijn geval werkte de link voor audio naar You Tube niet en kon ik de link naar de ondertitels niet vinden. Ondanks dat dit misschien wat negatief klinkt is mijn algemene oordeel over deze cursus positief, maar zou hij nog wat beter kunnen door wat onderdelen te reviewen. Daarom een beoordeling van 4 sterren wat zeker goed is en het advies aan Arnoud om door te gaan met dit soort korte cursussen.

 4. Ik was eerlijk gezegd een beetje sceptisch, want bezig zijn met techniek is niet bepaald mijn talent en hobby. Maar door het stap-voor-stap doen, van het maken van het script, het filmen tot aan het monteren, lukte het mij gewoon een mooie video voor mijn bedrijf te maken! Ik weet zeker dat als ik alles zelf had moeten uitzoeken dit mij 10x zoveel tijd had gekost. Nu kan ik deze tijd besteden aan andere dingen. Kortom: ik ben zeer tevreden. Ik heb veel tijd én geld bespaard, want dit uitbesteden is best prijzig. En het resultaat is super: ik heb een mooie video voor op social media.

 5. Ik vond het een complete cursus waarin veel aan bod komt wat ik nodig heb om zelf een promovideo te maken. Goed leesbaar met interessante en nuttige tips. Ik ben geen computerexpert maar met de stap voor stap uitleg, lukte zelfs het monteren in het montageprogramma mij prima, waardoor ik nu een goede video heb voor mijn website en verschillende social media. Nooit gedacht dat ik zelf zo’n mooie video zou kunnen maken.
  Wat van mij nog wat aandacht mag krijgen, is hoe publiceer ik de video vervolgens op social media.

67Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 36 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.