Instructeur Interview: Oscar Bulthuis

De online cursussen op Soofos worden gegeven door verschillende instructeurs. De online cursussen ‘Succesvol je eigen bedrijf starten‘ en ‘Verder groeien als ondernemer‘ worden gegeven door Oscar Bulthuis. Hij is een van de eerste instructeurs geweest die zich heeft aangesloten bij Soofos.

In de online cursussen behandeld Oscar aan de hand van inspirerende video’s, oefeningen en teksten de kunst van het ondernemen. Het zijn twee hoogwaardige cursussen die je als starter van A tot Z helpen met de start en groei van je bedrijf.

Maak kennis met Oscar

Oscar Bulthuis is oprichter van de Starters Academie en een mentor voor startende ondernemers.

Hij heeft economie gestudeerd en een achtergrond in het marktonderzoek. Bij marktonderzoek draait het vooral om het begrip ‘toegevoegde waarde’: welk bestaansrecht heeft een bedrijf, hoe kom je dat te weten en als je het weet, hoe komen jouw klanten dat te weten.

Na jarenlang in het bedrijfsleven werkzaam te zijn geweest, ben ik in 2011 voor mijzelf gestart op dit gebied. Het bleek dat vooral startende ondernemers veel worstelen met dit soort vragen.Ik gun het alle starters succesvol te zijn met waar hun passie ligt. Alleen worden er zoveel beginnersfouten gemaakt die niet nodig zijn. Dat is de reden dat de Starters Academie en deze twee online trainingen zijn ontstaan

Regelmatig geeft Oscar trainingen aan studenten, eigen trainingen en trainingen in opdracht an het bedrijfsleven of overheidsgerelateerde organisaties, zoals de KvK en het UWV. Daarbij vindt hij vooral de interactie met de deelnemers erg leuk.

Ook begeleid hij soms startende ondernemers een-op-een vanuit de rol van een mentor.

De keuze om ondernemers het ‘vak’ te leren

Het onderwerp voor de cursus is dat je als starter je zaken goed voorbereidt. Concrete ‘output’ is een ijzersterk businessplan.

Begin niet zonder dat je goed hebt nagedacht over je eigen mindset (wat voor ondernemer ben jij?), je markt, je toegevoegde waarde en de financiën.

Het onderwerp van de cursus “Verder groeien” is dat je – zodra je ondernemersreis begonnen is – voor allerlei uitdagingen komt te staan. Hoe ga je daarmee om en hoe groei je verder?

Oscar Bulthuis wil daarmee bereiken dat jij op een laagdrempelige manier veel kennis over jezelf en het ondernemen krijgt. Daarmee kun je vele, vaak dure, beginnersfouten voorkomen. Dit scheelt je een hoop tijd, geld en moeite.

De cursussen op Soofos zijn twee hoogwaardige online cursussen, die je als starter van A tot Z helpen met de start van je bedrijf. “Sterk Starten” helpt je bij het maken van een krachtig ondernemingsplan, zodat je klaar voor de start bent, en “Verder groeien” reikt je de strategieën aan zodat ook jij met je bedrijf verder groeit.

De keuze om de kennis via een online cursus over te dragen was vooral financieel.

Niet zo zeer financieel voor Oscar, maar voor de cursist! Een online cursus kan stukken goedkoper worden aangeboden. Als je naar een klassikale of privé training gaat kost je dit al gauw duizenden euro’s.

De online cursussen maken het toegankelijk voor meer mensen om te starten met het ondernemen. Bovendien kan je op deze manier de cursus in je eigen tijd en tempo volgen.

Het proces van het maken van jouw online cursussen

De online cursussen van Oscar Bulthuis zijn zeer uitgebreid en professioneel. Het verbaast dan ook niets dat het proces dat Oscar heeft doorlopen misschien wel het meest uitgebreide proces is.

Schrik niet, Oscar is 18 maanden bezig geweest met het maken van de online cursus! De video’s zijn op verschillende plekken op de wereld opgenomen, in verschillende situaties.

Voor elk onderwerp is een passende locatie gezocht, én gevonden. Oscar: “Het was geen kwestie van ‘dat viel me mee’: het was een kwestie van goed voorbereiden en de juiste mensen om ons heen verzamelen. En ja, dan valt het mee“.

Het was heel leuk en heel veel werk. Vooral omdat ze er iets bijzonders van wilden maken. En daarin zijn ze absoluut geslaagd!

De volgende keer zou hij het precies weer op dezelfde manier doen. Toch heeft hij ook een wijs advies voor toekomstige instructeurs. Oscar: “Bezint eer ge begint… er bestaat niet zoiets als even snel een cursus maken. Maak het goed en denk na over je doelgroep en  de marketing”.

De keuze voor het gebruiken van Soofos

Oscar verkoopt zijn cursus zowel via zijn eigen website als via Soofos. Hij hoopt daarmee een breder publiek aan te spreken dan dat hij zelf kan bereiken.

Ook heeft Soofos een aantal technische mogelijkheden die erg handig zijn bij het verkopen van de cursus. Als hij diezelfde mogelijkheden via zijn website zou willen aanbieden gaat daar een hoop tijd, geld en energie in zitten.

Wij kunnen iedereen het aanraden om de online cursussen van Oscar te volgen. Oscar: “Probeer het. Doe het. Als het je niet bevalt, krijg je je geld terug. Maar kom in beweging!“.

Daar sluiten we ons helemaal bij aan! Begin, je kunt veel leren van de cursussen.

Artikel uit de categorie:

Relevante onderwerpen:

Maak van jouw cursus een succes

Wil jij een echt goede online cursus maken? In onze 2 uur durende gratis cursus delen we al onze tips en tricks om jouw eigen online cursus te lanceren.
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.