Instructeur Interview: Jildou Oost

In de reeks met instructeur interviews kom je meer te weten over de instructeurs op Soofos. House of Training is een van de aanbieders van online cursussen op Soofos.

Eerder heb je al meer kunnen lezen over de achtergrond van Belinda Kampf, oprichter van House of Training. Jildou Oost heeft daar de training Starten met InDesign ontwikkeld en gemaakt.

In dit artikel kom je meer te weten over Jildou en waarom zij de cursus gemaakt heeft!

Maak kennis met Jildou

Jildou is al ruim 10 jaar werkzaam bij House of Media en is daar docent DTP (Desktoppublishing). Naast dat ze voor de klas staat bij House of Media houdt ze zich ook bezig met het ontwikkelen van lesmateriaal en het maken van videocursussen voor House of Training.

Vooral InDesign vindt ze een leuk programma om mee te werken. Jildou heeft Nederlandse Taal- en Letterkunde gestudeerd. Na haar studie is ze in de antiquarische boekhandel terechtgekomen, waar veel catalogi gemaakt moesten worden.

Nadat ze dit al een aantal jaar deed zonder écht tevreden te zijn over het resultaat besloot ze zelf een DTP-opleiding te volgen. Jildou: “DTP en grafisch vormgeven was voor mij liefde op het eerste gezicht: ik heb al mijn oude professies achter me gelaten en ben doorgegaan in dit prachtige vak.

Nu geeft ze al jaren trainingen en les in DTP en weet alles van InDesign!

De achtergrond van Jildou Oost

Jildou Oost had vroeger nooit gedacht dat ze in de grafische industrie terecht kwam. Na het volgen van een DTP-opleiding is ze een aantal jaar als freelance DTP-er/vormgever aan de slag gegaan.

In het begin wist ze alleen de basis van alles. Vanuit tijdgebrek en het continue moeten herhalen van bepaalde handelingen, is ze zich verder gaan verdiepen in InDesign.

Ze wilde graag haar processen optimaliseren en door slim gebruik te maken van het programma een tijdswinst behalen.

Wat ze toen ontdekte met InDesign maakte haar enorm blij! Jildou: “InDesign is een monster wat betreft stroomlijnen van workflow en automatiseren van handelingen. Ik heb er een sport van gemaakt om altijd te kijken of het nog sneller, makkelijker en efficiënter kan!”.

Door slim gebruik te maken van het programma InDesign is ze er steeds meer fan van geworden.

Na haar freelance periode is ze in dienst gegaan bij House of Media, ondertussen al meer dan 10 jaar geleden. Een droombaan voor Jildou!

Dagelijks kreeg ze de mogelijkheid om met haar specialisme en passie bezig te zijn. Daarnaast mocht ze ook nog eens de kennis en kunst doorgeven aan anderen!

“Ik geef al meer dan 10 jaar cursussen en opleidingen. De beloning die ik krijg van het lesgeven, is dat mijn cursisten net zo blij van dit vak worden als ikzelf. Als dochter en kleindochter van docenten is het me met de paplepel ingegeven dat kennis overgedragen hoort te worden aan een volgende generatie. Kennis is niet iets wat je voor jezelf houdt, maar iets wat je doorgeeft. Daar wordt de wereld mooier van!”

De keuze voor de cursus Starten met InDesign

Studeren en leren is onontbeerlijk verbonden aan het creatieve vakgebied. Of je nu fotograaf, grafisch vormgever, illustrator, webdesigner bent, of anderszins werkzaam bent in een creatief vak. Al deze disciplines zijn continu in beweging en ontwikkeling.

Om kennis en kunde meer bereikbaar te maken voor de creatieve sector zijn we vanuit House of Media begonnen met House of Training. Dit doen we met een heleboel docenten waarmee we al jaren samenwerken en die net als wij van House of Media, een enorme passie en plezier beleven in hun vak. En die dan ook nog eens graag hun kennis en expertise door willen geven aan anderen.

Jildou: “Mijn grote liefde binnen het vak is het maken van (digitale) boeken en daarom is het programma InDesign ook mijn torenhoge favoriet!“.

Aangezien Jildou Oost expert is in InDesign was de beslissing snel genomen. Jildou is dé perfecte instructeur voor de cursus InDesign. Jildou wil met de cursus Starten met InDesign mensen die net beginnen met dit prachtige programma snel op weg te helpen door in een korte serie een aantal veelgebruikte tools en werkwijzes te laten zien.

En ze hoopt stiekem dat ze daarna zo besmet zijn met het InDesign virus, dat ze doorgaan met het ontdekken van dit geweldige stuk software en de mooiste publicaties zullen gaan maken!

Het maken van de online cursus

Het maken van de online cursus is een uitgebreid proces geweest. Jildou Oost vond vooral het maken van videocursussen erg leuk en zinvol. Ze mist daarbij wel de interactie die je met studenten hebt, maar die heeft ze gelukkig weer met haar klassikale trainingen.

Daarnaast is een online cursus in haar zoektocht naar efficiëntie een ultieme uitkomst. Waarom zou je 100 keer hetzelfde uitleggen aan een klas, terwijl je met een videocursus dit maar één keer hoeft te doen.

We waren ook benieuwd naar haar favoriete onderdeel van de cursus. Jildou: “Dat is een lastige vraag: alles is leuk aan InDesign. Het is een programma waarin je zeer uiteenlopende handelingen kunt en moet verrichten om tot een mooi eindresultaat te komen. Je kunt het één niet los van het ander zien. Het is een totaalpakket!

Op de studiewebsite van House of Training worden de cursussen via een lidmaatschap aangeboden.

Daarmee wordt een doelgroep uitgesloten van mensen die alleen maar in één of twee cursussen geïnteresseerd zijn. Vanuit daar zijn ze op zoek gegaan naar een alternatief platform, en daarmee bij Soofos uitgekomen. Jildou: “Jullie concept spreekt ons aan en vult precies het gat op wat in ons product zit.

Het doel voor cursisten aan deze cursus is snel “hands-on” bezig te kunnen gaan met het paginaopmaakprogramma InDesign.

Het is dan ook geschikt voor iedereen die wil beginnen met het programma InDesign. Je kunt direct beginnen met de cursus en hij is 24/7 beschikbaar.

Artikel uit de categorie:

Relevante onderwerpen:

Maak van jouw cursus een succes

Wil jij een echt goede online cursus maken? In onze 2 uur durende gratis cursus delen we al onze tips en tricks om jouw eigen online cursus te lanceren.
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.