Na het maken van een online cursus begint de zoektocht naar cursisten. Om potentiële cursisten enthousiast te maken voor jouw online cursus is communicatie essentieel. Een online cursus is een virtueel product, dit maakt het lastig voor mensen om te bepalen wat ze kunnen verwachten en wat de cursus eigenlijk waard is. Een van de meest efficiënte manieren om potentiële cursisten een goede indruk te geven van jouw cursus is het inzetten van een promotievideo. In dit artikel laat ik je zien hoe je een goede promotievideo maakt.

 

Waarom een promotie video?

Het koopproces van een online cursus gaat anders te werk dan bij de meeste producten. Dit komt omdat een online cursus niets iets tastbaars is en de kwaliteit ervan voor de aankoop lastig te beoordelen is. Voordat iemand besluit jouw online cursus te kopen wordt er gezocht naar signalen die aangeven wat de waarde van de cursus is. Er zijn niet veel middelen waaraan de waarde van een online cursus kan worden opgemaakt. De meest voornaamste zijn de prijs, de beschrijving, de cursus afbeelding, reviews en gratis content. Om duidelijker de waarde van jouw online cursus over te brengen naar het publiek is het dus raadzaam deze middelen goed in te zetten. Een promotievideo biedt hier uitkomst in.

 

Het meest effectieve middel is het maken van een promotievideo, en wel om de volgende redenen:

Video kan snel aanzetten tot actie en enthousiasme oproepen

Het geeft de mogelijkheid kort de belangrijkste onderwerpen toe te lichten

Mensen zijn meer bereid een korte video te kijken dan een tekst te lezen

Schep duidelijkheid over jouw cursus in een korte en overzichtelijke boodschap

Je geeft een duidelijke indicatie van de kwaliteit van de rest van de cursus

Maak het persoonlijker door je stem en of gezicht te laten zien

Promotie film kun je overal delen

 

Kortom, een promotie film heeft de mogelijkheid om gemakkelijk snel en effectief een potentiële cursist de informatie te geven die hij/zij nodig heeft. Maar let op! Een goede promotie film kan wonderen doen voor de verkoop van je cursus, net zoals een slechte promotiefilm jouw online cursus kan afprijzen. Het is dus essentieel dat je een goede, duidelijk en zeker ook professioneel verzorgde promotievideo hebt.

 

Hoe ziet een goede promotie video eruit?

De sleutel tot succes ligt bij het maken van een korte en duidelijke video. Met de hypersnelle communicatie van tegenwoordig ben je de aandacht van iemand zo verloren. Wees daarom concreet, direct en hou het simpel. Het is niet nodig om de stof inhoudelijk te behandelen. Wij adviseren daarom jouw promotievideo tussen 1 tot 2 minuten te houden.

Daarnaast is het belangrijk dat je enthousiast en persoonlijk bent in jouw promotievideo. Hierdoor wek je ook enthousiasme en motivatie op bij de kijker om met de cursus te gaan starten. Tenslotte is het belangrijk dat je video er mooi en verzorgd uitziet. De kijkers van jouw promotievideo zullen de kwaliteit van de beelden gebruiken als referentiekader voor de rest van de cursus. Is de kwaliteit van de promotievideo matig? Dan zullen we denken dat de rest van de cursus (ten onrechte of niet) niet veel anders zou zijn.

Do’s

1 tot 2 minuten

Enthousiaste toon

Duidelijk doel van de cursus

Professionele / verzorgde uitstraling

Mooie animaties

Achtergrond muziekje (vrolijk)

Toon beelden uit de cursus

Toon aan dat jij de expert bent die het onderwerp gaat uitleggen

Dont’s

Te grappig proberen te zijn

Lage kwaliteit video

Onduidelijkheid

Onverzorgd voor de camera staan

Zelf aan de slag?

Wil jij meer leren over het maken van een goede promotievideo voor jou online cursus? Volg dan de gratis cursus “Hoe maak ik een cursus” op Soofos. In hoofdstuk 8 van deze cursus leggen we je stap voor stap uit hoe je een goede promotievideo maakt. Wil je starten met het maken van een cursus op Soofos? Klik dan hier om je te registeren als instructeur en direct aan de slag te gaan!

27 november 2018

0 Reacties op "Hoe maak je een goede promotie video voor een online cursus?"

Geef een reactie op dit artikel

  © 2019 Soofos B.V.