“Taste life, it’s delicious”. Dat is het levensmotto van Muriel, die 45 jaar jong is en samen met haar man en hun kat fijn samenwoont. Ze blogt fulltime voor haar blog Veertigplus Mus.
Ooit is ze begonnen in het reiswezen en heeft ze secretaressebanen gehad om uiteindelijk tot de conclusie te komen dat werken voor een baas niets voor haar is. Sinds 2005 is ze ondernemer en dat bevalt haar uitstekend! Laten we ontdekken wat ze zoal doet – op Soofos.
Van buikpijn tot cursus
Maak een praktische cursus, in een niche, over iets waar je expert in bent en wat een gerichte doelgroep heeft. Muriel heeft het begrepen. Zij werd expert door zelf met lactose intolerantie te leven, en deelt nu haar kennis.
“Vanaf mijn puberteit kreeg ik steeds vaker last van buikpijn als ik iets gegeten of gedronken had. En ik maar denken dat het lag aan het eten van de vele dropjes! Want, als echte zoetekauw en snoepkous verdween er regelmatig een zak snoep in mijn maag. Maar dat bleek niet de veroorzaker te zijn. In 2016 – ik was toen inmiddels al 40 jaar – kwam ik tot de ontdekking dat ik een lactose intolerantie heb. Dat verklaarde een boel! Mijn buik en darmen waren dus niet blij met melk. Maar hiermee begon ook mijn zoektocht naar hoe je goed kunt leven met een lactose intolerantie. Dat was het begin van het verzamelen van heel veel informatie en het allemaal samenbrengen in de cursus ‘Blij leven met een lactose intolerantie’.”
Kun je zorgeloos leven met een lactose intolerantie?
Ja, volgens Muriel kan dat heel goed, maar dan moet je wel weten hoe. Toen zij in 2016 haar lactose intolerantie ontdekte, miste ze een stap-voor-staphandleiding die haar op weg zou helpen. Er komt namelijk heel wat bij kijken, zoals waar moet je op letten als je boodschappen gaat doen, hoe je het regelt je het met je gezin of huisgenoten als er bijvoorbeeld gekookt wordt, hoe het werkt met reizen, uit eten gaan, en ga zo maar door.
Ook miste ze een uitleg in Jip en Janneketaal wat er nou eigenlijk aan de hand is als je niet tegen zuivel kunt. Waardoor ontstaat een lactose intolerantie, waarom zijn er vervelende symptomen zoals diarree en opgezette buik en hoe kunnen lactase pillen helpen om klachten te verminderen?
“Denk niet dat jij het niet kunt. Iedereen heeft kennis en wijsheid in zich die gedeeld mag worden. Denk ook niet dat je niet iets unieks aanbiedt. Iedereen brengt een cursus weer op een andere manier. Elke cursus is uniek, ook al bestaan er misschien tientallen van. Gewoon doen!”
Een kleine, maar dankbare doelgroep
Muriel is het perfecte voorbeeld van aantonen dat je geen gigantische doelgroep nodig hebt om een cursus te kunnen ontwikkelen.
“Bij het ontwikkelen van deze cursus realiseerde ik mij dat het natuurlijk geen alledaags thema is en dat het ook niet voor iedereen is. Ongeveer 1 op de 7 mensen heeft een lactose intolerantie, dus 6 op de 7 mensen niet. Van de groep mensen die een lactose intolerantie heeft, ontdekt een groot deel het pas op latere leeftijd (of soms komt men er helemaal niet achter!). Deze cursus is dan ook bedoeld voor volwassenen die sinds kort weten dat zij een lactose intolerantie hebben. Maar de cursus is ook uitermate geschikt voor mensen die het al een tijd weten dat zij een lactose intolerantie hebben, maar bijvoorbeeld vastlopen en/of meer inspiratie willen hebben hoe zij er goed mee kunnen leven.”
Werken met Soofos: dit vindt Muriel
“Ik zocht een platform waar ik mijn cursus fijn kan laten draaien en die verder alles uit handen nemen, zoals de facturatie. Bij Soofos heb ik dat gevonden en dat bevalt mij supergoed.
Ik vond het superleuk om te doen! Het was best veel werk, waarmee ik 4 maanden bezig ben geweest, maar ik ben supertevreden over het resultaat.” Wij ook, Muriel!