Cursus Blij leven met een lactose intolerantie

Kun je zorgeloos leven met een lactose intolerantie? Jazeker! In deze uitgebreide en praktische lactose intolerantiecursus leer je van A tot Z alles over een lactose intolerantie en ontdek je hoe eenvoudig je je dagelijkse leven optimaal lactosevrij inricht!
 • Beginner
 • 11 Lessen
 • 2u 54min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Ontdek hoe je zorgeloos lactosevrij kunt leven!
 • Leer van A tot Z alles over lactose intolerantie.
 • Super veel voorbeelden en praktische tips.
 • Méést praktische lactose intolerantiecursus ooit!

Heb jij een lactose intolerantie? Je bent niet de enige…

Wist je dat in Nederland en België 1 op de 7 mensen een lactose intolerantie heeft? Dat zijn dus miljoenen mensen! Velen komen er pas na jaren achter dat het hebben van diarree, winderigheid, misselijkheid en opgezette buik door melk en melkproducten wordt veroorzaakt. Zo is dat ook bij mij gegaan en misschien ook bij jou?

Hoe dan ook, als je eenmaal weet dat je een lactose intolerantie hebt, dan staat je leven even op z’n kop, want er ontstaan veel vaak vragen en onduidelijkheden.

 

 

En als je een lactose intolerantie hebt, hoe dan verder?

Als je eenmaal weet dat je een lactose intolerantie hebt, hoe richt je je leven dan in? Waar moet je bijvoorbeeld op letten met boodschappen doen en met eten bereiden? Welke lactosevrije producten zijn er allemaal? Hoe kun je zorgeloos lactosevrij op vakantie gaan? Waar moet je op letten als je uit eten gaat en kunnen lactasepillen je klachten verminderen?

En last but not least, wat gebeurt er eigenlijk in je lichaam, waardoor je je regelmatig beroerd voelt en veel (vieze) winden moet laten of vaak op het toilet zit met diarree? Op al deze vragen, en nog veel meer vragen, ga ik jou hele fijne en praktische antwoorden geven die je meteen kunt toepassen. Ik ga je er in deze cursus allemaal mee helpen!

 

 

Waarom is deze lactose intolerantie cursus interessant voor jou?

Ik kan mij nog goed herinneren wat ik als eerste dacht toen ik in 2016 mijn lactose intolerantie ontdekte, namelijk: “Hoe ga ik nu in hemelsnaam mijn nieuwe lactosevrije leven inrichten? Waar moet ik allemaal aan denken, ik weet niet waar ik moet beginnen!”

Ik miste een cursus waarin ik alles kon leren over praktische zaken van het leven met een lactose intolerantie. Als het ware, iemand die mij aan het handje mee zou nemen. En om te voorkomen dat het voor jou ook een zoekplaatje is, heb ik deze uitgebreide en zeer praktische lactose intolerantie cursus ontwikkeld.

Deze cursus vertelt je écht hoe het is om te leven met een lactose intolerantie. Alles komt aan bod, dus hoe je je dagelijkse leven goed kunt inrichten en hoe je je lichaam kunt helpen om klachtenvrij te blijven. Maar ook komen de mindere kanten aan bod, zoals vervelende symptomen, gênante momenten en praktische zaken waar je tegenaan kunt lopen met een lactose intolerantie.

 

 

Voor wie is deze lactose intolerantie cursus uitermate geschikt?

Voor als je sinds kort weet dat je een lactose intolerantie hebt en je eigenlijk geen idee hebt waar je allemaal aan moet denken. Dan is deze cursus echt een aanrader!

Voor als je al even een lactose intolerantie hebt, maar je merkt dat je vastloopt en je zoekt daarom goede tips en houvast. Deze cursus biedt jou dit allemaal!

Voor als je al een tijd een lactose intolerantie hebt, en het op zich best goed gaat, maar je wilt graag nog meer tips en je wilt ook weten of je niets over het hoofd ziet. Dan is deze cursus echt wat voor jou!

 

 

In deze cursus ‘Blij Leven Met Een Lactose Intolerantie’ leer je:

Hoe je thuis alles goed regelt, zoals handige tips met lactosevrij koken en het inrichten van je lactosevrije keuken

Hoe je goed de etiketten van producten leest, zodat je niet per ongeluk een product koopt met lactose erin

Welke benamingen er zijn voor melk (dat zijn er ruim 50!)

Welke goede alternatieven er voor melk en melkproducten zijn

Hoe je kunt testen of je een lactose intolerantie hebt

Wat een lactose intolerantie is, of het gevaarlijk is en welke symptomen vaak voorkomen

Wat er in jouw lichaam gebeurt met een lactose intolerantie

Wat het verschil tussen lactose en lactase is

Dingen die je juist wél en juist niet moet doen met een lactose intolerantie

Waarom je vaak zoveel (vieze) winden moet laten

Welke gênante momenten je met een lactose intolerantie kunt hebben en hoe je ze voorkomt

Hoe je een calciumtekort voorkomt

Praktische tips voor als je uit eten gaat, gaat reizen of op vakantie gaat met een lactose intolerantie (inclusief handige allergiekaartjes in verschillende talen die je kunt meenemen op reis!)

Bij welke Nederlandse, Belgische en overige Europese supermarkten je lactosevrije producten kunt kopen

Wat lactasepillen zijn, welke sterktes en soorten lactasepillen er zijn en hoe zij jou kunnen helpen

Hoe je je omgeving, zoals je partner en/of kinderen, vrienden, familie, collega’s en anderen informeert over je lactose intolerantie zonder een ‘zeur’ te zijn

Welke kosten je met je lactose intolerantie eventueel kunt aftrekken van de Belasting

En nog veel meer!

 

 

Deze cursus bestaat in totaal uit:

11 duidelijke en praktische video’s

GRATIS: De Zelfhulpgids voor een blij lactosevrij leven (ruim 100 pagina’s!)

GRATIS: Happie Lactosevrij Dagboek, waarin je maar liefst 1 jaar ál je bevindingen kunt schrijven

GRATIS: Boodschappengidsje met lactosevrije en plantaardige melkvervangers (ruim 50 pagina’s!)

 

 

Stop met jezelf te kwellen met je lactose intolerantie en te piekeren en te peinzen over hoe je je lactosevrije leven goed inricht!

Start vandaag nog met deze zeer complete lactose intolerantie cursus die ik met veel plezier voor je heb ontwikkeld. Je kunt starten wanneer je wilt. Heb je vragen? Stuur me gerust een e-mail. Je kunt mijn e-mailadres vinden in (gratis) videoles 2.

Veel succes met de cursus en hartelijke groeten, Muriel ten Haken

 

 

Meer over mij:

Mijn naam is Muriel en ik ben met plezier jouw trainer tijdens deze cursus ‘Blij Leven Met Een Lactose Intolerantie’. Sinds 2016 weet ik dat ik een lactose intolerantie heb en daarmee begon mijn enorme interesse in het verzamelen van informatie over dit onderwerp en het schrijven van artikelen over lactose intolerantie. Misschien ken je mij al van mijn blog Blij Lactosevrij en mijn blog Veertigplus mus, die maandelijks worden bezocht door tienduizenden mensen? Zo niet, leuk om met je kennis te maken!

Met vallen en opstaan, maar ook met ontdekken, leren en nieuwsgierig zijn, ben ik inmiddels ervaringsdeskundige op het gebied van lactose intolerantie. Al mijn jarenlange ervaringen en opgedane kennis heb ik gebundeld in deze praktische en complete lactose intolerantie cursus.

Hoe fijn is het als je binnen handbereik kunt beschikken over heel veel praktische tips, zodat je goed en zorgeloos kunt leven met jouw lactose intolerantie? Dat zorgeloze lactosevrije leven, dat gun ik jou ook. En ik weet dat dat met de juiste lactosevrije levensstijl én met deze cursus heel goed mogelijk is. Ik ga het je in deze cursus in ieder geval allemaal leren. Dus, ga je mee en zullen we samen jouw lactosevrije leven goed gaan inrichten?

Ik heb er zin in. Let’s go!

Over de instructeur

Mijn naam is Muriel en in het dagelijkse leven ben ik fulltime blogger bij Veertigplus mus en bij Blij Lactosevrij. Ik blog over alles wat ik leuk en interessant vind. Hiermee inspireer ik maandelijks ruim 50.000 mensen van jong tot oud. Daarnaast deel ik met plezier mijn kennis in de vorm van online cursussen. Dus erg leuk dat je interesse hebt! Ik wens je veel plezier en heel veel nieuwe wijsheid! Met blije groet, Muriel ten Haken.

Beoordelingen

5 Gemiddelde beoordeling

2 Beoordelingen

 • 5
  2
 • 4
  0
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Hele goede curcus! Zeker om als leek er in te komen

Oorspronkelijke prijs was: €47.Huidige prijs is: €17.Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 42 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.