Ontmoet de instructeurs op Soofos: Jelske Talstra

De cursussen op Soofos worden gegeven door verschillende instructeurs. Elk instructeur heeft zijn eigen verhaal en reden om de cursus te geven. Wij laten jullie graag zien wie onze instructeurs zijn.

Dit keer is het de beurt aan Jelske Talstra. Jelske geeft op Soofos de cursus “Leren ontspannen met Meditatie“. In de uitgebreide online cursus meditatie leert ze jou op een toegankelijke manier mediteren en ontspannen.

Maak kennis met Jelske Talstra

Jelske Talstra is 51 jaar en woont in Tijnje, Friesland.

Van oorsprong is ze Sociaal Cultureel Werker, maar heeft haar sporen verdient in de gehandicaptenzorg als begeleider van visueel gehandicapte jongeren en jongvolwassenen, en later in de ouderenzorg op dagcentra voor ouderen met dementie en mantelzorgondersteuning bij ouderen thuis.

Al 17 jaar lang houdt ze zich al bezig met meditatie. Ze weet welke positieve invloed dit kan hebben op je leven en gezondheid. Ze gelooft dat iedereen meditatie kan leren.

Daarnaast is ze gek op tuinieren, alles wat te maken heeft met video, film en fotografie.

Waarom ben jij je gaan verdiepen in meditatie?

In de huidige maatschappij, waarin we steeds drukker en drukker zijn, worden onze hersenen en ons fysieke en energielichaam (aura) onophoudelijk gebombardeerd met prikkels. Jelske kreeg daardoor een steeds grotere behoefte aan ontspanning, stilte en rust.

Jelske: “Aangezien ik ook nog hoog gevoelig ben (HSP) en snel overprikkeld kan raken, was het voor mij zelfs een noodzaak om regelmatig tot rust en ontspanning te komen. Ook heb ik jaren geleden een burn-out gehad. Ik ben toen ook meditatie gaan onderzoeken en gaan kijken wat voor mij werkt”.

In haar zoektocht van de laatste 17 jaar kwam ze eerst in aanraking met Yoga. Later kwam ze via opleidingen op het gebied van therapie en persoonlijke ontwikkeling in aanraking met meditatie.

Ze is een autodidact die alles zelf doet, uitprobeert en ervaart. Op het gebied van meditatie heeft ze dan ook alles uitgeprobeerd. Van in de lotushouding zittend, geleide meditaties, wandelmeditaties tot de dynamische/actieve meditaties van Osho waar ze al schreeuwend, dansend bewegend aan het mediteren was. En veel werkte op het moment dat het bij haar paste.

“Meditatie kan je helpen met ontspannen, ontstressen en tot rust te komen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat een trend is geworden om te mediteren of bezig te zijn met mindfulness!”

Waarom heb je besloten om een online cursus Ontspannen met meditatie te maken?

Jelske: “Ik leerde gaandeweg wat goed voor mij voelde en wanneer ik het kon inzetten voor mezelf als ik het nodig heb. En het werkt!”.

Uit passie is ze begonnen met het maken van een online cursus meditatie op Soofos. Ze wil deze passie, ervaring en kennis graag met anderen delen.

Een online cursus is daarbij een uitstekende manier om mensen op een flexibele en toegankelijke wijze kennis te laten maken met meditatie.

Wat zijn je ervaringen als instructeur / docent?

Jelske: “Ik heb in het verleden de cursus Leren Ontspannen met Meditatie op locatie gegeven. En ook workshops op het gebied van dans en zelfheling.

Maar ook heb ik computerles gegeven aan ouderen en spel- en sportactiviteiten begeleid. Het is altijd mooi om kennis over te dragen.

Vooral nu wil ik graag bewustwording brengen in deze wereld. Bewustwording van je eigen denken, handelen en je eigen lijf. En dat kan nu veel makkelijker door internet en online cursussen!”.

Voor wie heb is deze training ontwikkeld?

De online cursus meditatie is gericht op mensen die graag willen starten met meditatie. Als je nog geen eerdere ervaring hebt is dit de ideale cursus om mee te starten. Hij is geschikt voor iedereen, jong en oud.

Het is een echte basiscursus en je wordt dus van begin tot eind begeleid. Je komt in aanraking met meerdere vormen van meditatie, zodat je zelf een keuze kunt maken waar je mee aan de slag wilt. Zelf vindt ze de geleide meditaties het leukste onderdeel van de cursus.

Jelske: “Omdat deze meditaties je snel in een diepe ontspanning kunnen brengen. Daarnaast vind ik The Swing dansmeditatie erg leuk, omdat ik het zelf zo lekker vind om te dansen!”.

Neem vooral de tijd om de cursus te volgen. Doe het echt in je eigen tempo. Doe een meditatie een paar keer om te ervaren wat voor een effect ze hebben en of ze bij je passen.

Geef het niet gelijk na één keer op, maar voer ze een paar keer uit. Dan zul ook jij het effect van meditatie ervaren!

Wat is je ervaring met Soofos?

Jelske: “Soofos is de enige aanbieder op internet waar ik een goed gevoel bij had. Het is een jonge organisatie die volop in ontwikkeling is, met creatieve en enthousiaste mensen. Verder biedt Soofos een instructiecursus en een goede omgeving om zelf een online cursus te maken. Als de cursus klaar is, volgt een mooie follow-up van mails met dingen die je kunt doen om zelf de cursus te promoten. Heel fijn! Ook zijn de medewerkers bereid om mee te denken over zaken en komen met tips. Daarnaast doet Soofos een stuk van de marketing, wat ook erg prettig is! Het maken van de cursus was een mooi en creatief proces.”

Het was heel leuk om daardoor ook zelf iets nieuws te leren en te ontwikkelen. Door de interesse in video, film en fotografie viel het maken van een cursus helemaal binnen haar straatje. Uiteindelijk viel het haar allemaal mee met het maken van een cursus. Het vraagt wel veel tijd om het te ontwikkelen en op Soofos te zetten, maar het is het proces waard! In totaal is ze een half jaar bezig geweest met het ontwikkelen van de cursus. Van die zes maanden heeft het er twee stil gelegen. Jelske: “Volgende keer zal het sneller gaan, omdat ik het programma van Soofos nu goed ken en ook technisch gegroeid ben op het het gebied van audio’s opnemen en video’s maken.”

Op welke manier ga je de cursus bekend maken?

Het plan is om alle mogelijke manieren de marketing voor de cursus op te pakken. Via bijvoorbeeld social media (Facebook, LinkedIn), e-mailmarketing, netwerken, haar eigen bedrijf, website en het verspreiden van offline promotiemateriaal.

Laatst heeft ze twee mini-workshops gegeven van een half uur, om mensen kennis te laten maken met meditatie. Vervolgens deelt ze speciale codes van Soofos uit, zodat haar deelnemers een korting krijgen.

Daarnaast vertelt ze natuurlijk iedereen zoveel mogelijk over de cursus. Soofos helpt daarbij ook bij de promotie. Dankzij het bereik dat ze al hebben komen er automatisch meer mensen naar de cursus toe.

Heb je nog tips voor toekomstige instructeurs?

Ik heb veel geleerd tijdens het maken van de online cursus. De volgende keer gebruik ik nog betere opname- en beeldapparatuur, zodat de kwaliteit van de video’s nog beter is.

Ook wil ik inhoudelijk meer gaan spelen en experimenteren. Hoe kun je de online cursus presenteren om deze aantrekkelijk te maken én houden voor de doelgroepen.

Voor toekomstige instructeurs raad ik je aan om vooral de tijd te nemen om een goede cursus te maken. Ga voor kwaliteit, en gebruik vooral video’s. Vergeet niet om hieronder je tekst uit te schrijven voor mensen die het snel willen lezen.

Tenslotte, heb je nog toevoegingen of opmerkingen?

Jelske: “Ja, heel fijn dat Soofos bestaat en een platform biedt voor het volgen en maken van online cursussen!!”

Artikel uit de categorie:

Maak van jouw cursus een succes

Wil jij een echt goede online cursus maken? In onze 2 uur durende gratis cursus delen we al onze tips en tricks om jouw eigen online cursus te lanceren.

10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🚀Maak jouw gratis Soofos account aan

Ontdek Soofos met 40 gratis cursussen en kickstart jouw ontwikkeling.

Vul je gegevens in en ga direct aan de slag

Heb je al een account?

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

👋Welkom terug

Ga verder waar je gebleven was.

Login op jouw account

Heb je nog geen account?

👨‍🏫Word instructeur

Geef online les  in een handomdraai, vind direct cursisten en verdien geld met jouw kennis

Vul je gegevens in en start met online lesgeven

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden, de instructeur policy en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.