Dit leer je in de cursus:
- Versterk de capaciteit van je kind om persoonlijke grenzen te stellen en te respecteren in sociale situaties.
- Leer effectief gebruik te maken van de 'Ik-boodschap' voor assertieve maar respectvolle communicatie.
- Ontwikkel de vaardigheden bij je kind om zelfstandig conflicten op te lossen en positieve feedback te geven en ontvangen.
- Leer je kind om te gaan met groepsdruk en de invloeden van social media op een gezonde en veilige manier.
Weerbaarheid en sociale vaardigheden van je kind vergroten
Sociale weerbaarheid is het vermogen van je kind om zich staande te houden in sociale situaties, zowel positief als negatief. Dit gaat over het kunnen aangeven van grenzen, maar ook over zelfvertrouwen hebben, zelfrespect ontwikkelen en assertief zijn op een gezonde manier. Deze vaardigheden helpen je kind om op een constructieve wijze met anderen om te gaan, conflicten op te lossen en zichzelf te uiten zonder anderen of zichzelf te kwetsen.
Beter omgaan met pesten, groepsdruk en sociale situaties
Als ouder wil je het beste voor je kind, inclusief een sterke basis voor een gelukkig en succesvol leven. Door de weerbaarheid en sociale vaardigheden van je kind te vergroten, help je hen om beter om te gaan met uitdagingen, zoals pesten, groepsdruk en de complexiteiten van menselijke relaties. Dit is geen luxe maar een noodzaak in hun ontwikkeling naar zelfstandigheid.
Je kind ondersteunen bij het ontwikkelen van sociale weerbaarheid
Deze cursus biedt praktische tools en technieken waarmee je als ouder je kind kunt ondersteunen in het ontwikkelen van sociale weerbaarheid. Van het aangeven van persoonlijke grenzen tot effectief communiceren via de “Ik-boodschap”, en van omgaan met groepsdruk tot het veilig navigeren van social media – deze cursus dekt alle essentiële aspecten die je kind helpen zich vol vertrouwen in de wereld te bewegen.
Voor wie is deze cursus bedoeld?
Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor ouders en opvoeders met kinderen vanaf 7 jaar die hun kinderen willen begeleiden naar een zelfverzekerde en sociale persoonlijkheid. Het is ideaal voor jou als je merkt dat je kind moeite heeft met het vormen van vriendschappen, vaak in conflicten verwikkeld raakt, of zich niet op zijn gemak voelt in groepssituaties.
Mis deze kans niet om een verschil te maken in het leven van je kind. Schrijf je nu in voor deze cursus en zet de eerste stap naar een zelfverzekerd en sociaal vaardig kind.
Over de instructeur
Mijn naam is Jay van Oosten en ik ben ruim 20 jaar werkzaam in de jeugdhulpverlening.
Ik ben een SKJ geregistreerde jeugdprofessional. De Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ) is het beroepsregister voor professionals in de jeugdsector. SKJ ziet toe op kwaliteit, toetsing en scholing. Als je op hbo- of wo-niveau werkt in de jeugdhulpverlening en je hebt direct contact met kinderen en jeugd, dan heb je vrijwel altijd een SKJ-registratie nodig.
Ik voer dagelijks gesprekken met zowel ouders als kinderen. Ik ben begonnen als begeleider op een woongroep voor mensen met een verstandelijke beperking en ik heb daarna een aantal functies vervuld als jeugdhulpverlener binnen gezinnen. Inmiddels werk ik ruim 10 jaar als maatschappelijk werker op de basisschool. De hulpvragen die ik dagelijks krijg zijn heel divers. Denk hierbij aan het bieden van (opvoedings)ondersteuning aan ouders maar vooral ook het voeren van gesprekken met kinderen; faalangstbegeleiding, kinderen die moeten leren om voor zichzelf op te komen, kinderen die niet lekker in hun vel zitten, kinderen die externaliserend gedrag vertonen...you name it.
Erg uitdagend en boeiend werk. In het dagelijks leven zie ik veel ouders worstelen met allerlei (opvoed) vraagstukken. Vanuit deze gedachte heb ik mijn cursussen ontwikkeld.