Hechting tijdens de zwangerschap

Kleine Zaken · 19 April 2024

Ben je zwanger? Gefeliciteerd! Ook nu al kun je contact maken met je kind. De hechting tussen jullie en je baby start zelfs al tijdens de zwangerschap. Ontdek wat er nu al gaande is.

 • Alle niveaus
 • 8 Lessen
 • 57min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Leer wat hechting eigenlijk is
 • Ontdek welke rol hechting al speelt tijdens de zwangerschap
 • Krijg inspiratie over het contact maken met je kind tijdens de zwangerschap
 • Blik alvast vooruit naar hechting tijdens de babytijd

Hechting tijdens de zwangerschap

Gefeliciteerd met je zwangerschap! Deze bijzondere periode is het perfecte moment om een diepe band met je baby te ontwikkelen. In deze cursus ontdek je de fascinerende processen die nu al plaatsvinden en hoe jij hieraan kunt bijdragen. Deze training voor aanstaande ouders tijdens de zwangerschap, geeft een beeld van wat jouw baby in de buik al beleeft op het gebied van hechting.

Het belang van vroege bandvorming

Je hoort steeds meer over hoe fijne hechting een belangrijke basis kan geven tijdens de vroege kindertijd. Maar wist je dat hechting zelfs al tijdens de zwangerschap begint? Hier tijdens de zwangerschap al aandacht aan besteden, geeft je een voorsprong. Bovendien is het natuurlijk heel leuk om al bewust bezig te zijn met wat je baby beleeft in de buik.

Hechting vanuit het perspectief van je baby

Tijdens deze cursus ontdek je de basis over wat hechting eigenlijk is. Vervolgens gaan we in op welke ervaringen je baby al maakt en welke hiervan bijdragen aan hechting tussen ouder en kind. En hechting is natuurlijk geen eenrichtingsverkeer. Tijdens deze training krijg je daarom inspiratie over hoe je contact kan maken met je kind, al tijdens de zwangerschap. We geven ook alvast een inkijkje in hechting na de geboorte. Dit is een thema dat veel ouders belangrijk vinden. Wat is een betere tijd dan er al tijdens de zwangerschap over na te denken?

Praktische tips voor betere hechting

Na deze korte training heb je een beter beeld van wat je kind meemaakt in de buik. Je hebt een gevoel bij wat het nodig heeft op het gebied van hechting. Bovendien heb je concrete tips gekregen om alvast contact te maken. Ook is er besproken wat het betekent op het gebied van hechting als het even niet zo lekker gaat, bijvoorbeeld als je niet goed in je vel zit of stress hebt.

Wil je een complete voorbereiding op de babytijd?

Let op! Deze korte training gaat over het specifieke onderwerp hechting tijdens de zwangerschap. Wil je de meest complete voorbereiding op de babytijd, kijk dan eens bij de ‘Cursus over de babytijd‘. Daarin gaan we ook in op hechting, maar komen ook de belangrijkste onderwerpen rondom jouw, je baby en het (nieuwe) ouderschap aan bod. Ook deze cursus is bedoeld voor aanstaande ouders, tijdens de zwangerschap of tijdens de babytijd.

Over de instructeur

Kleine Zaken

3 Cursussen

Kleine Zaken geeft cursussen aan ouders en aanstaand ouders. Met brede ervaring en expertise stippen we juist die zaken aan, die helpen om op een fijne manier aan het ouderschap te beginnen. Wij putten uit onze jarenlange ervaring als arts en IC neonatologie verpleegkundige, en ook uit onder andere de (kinder-) psychologie. Daarnaast hebben we zelf ook beide kinderen en hebben we met veel verschillende nieuwe gezinnen gewerkt. Veel van onze cursussen zijn dus ook erg geschikt om al tijdens de zwangerschap te volgen.

Het is onze missie om ouders en kinderen een stevige basis te geven, vol zelfvertrouwen en vertrouwen in elkaar. Daarbij is ieder gezinslid belangrijk, zowel kind als ouders.

Ook voor ouders die bewust vanuit gelijkwaardig ouderschap aan de babytijd willen beginnen, is de 'Cursus over de babytijd' uitermate geschikt. Ieder vult dit op een eigen manier in, maar vooraf bespreken hoe je het aan wil pakken, heeft al vele gezinnen geholpen.

Ga er ook samen voor zitten en leer over je kind, jezelf en wat er gaat veranderen als je (samen) ouders wordt!

 

Beoordelingen

5 Gemiddelde beoordeling

2 Beoordelingen

 • 5
  2
 • 4
  0
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0

19Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 8 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.