Online Cursus Werken met InDesign

Jildou · 28 Februari 2024
Adobe InDesign is hét professionele paginaopmaakpakket voor grafisch ontwerpers en DTP-ers. Vanuit deze software kun je documenten aanleveren voor print, digitale publicaties en drukwerk. In deze online cursus leer je hoe je zelf aan de slag kunt gaan met InDesign.
 • Beginner
 • 37 Lessen
 • 2u 39min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Alles over het werken met InDesign.
 • De geheimen van DTP kennen.
 • Leer InDesign kennen en gebruiken.
 • Aan de hand van videolessen en opdrachten.

Cursus inhoud

Vouw uit
Hoofdstuk Inhoud
0% Voltooid 0/1 Stappen

Leer in deze cursus werken met InDesign

InDesign biedt hoge creatieve vrijheid en productiviteit als het gaat om het ontwerpen van diverse pagina’s. Het programma werkt naadloos samen met Adobe Photoshop en Illustrator, want dit zijn de programma’s waarin je je logo’s, illustraties en afbeeldingen in voorbereid. Met Adobe InDesign kun je elk ontwerp realiseren, of het nu gaat om een flyer, visitekaartje, poster, folder of een compleet boekwerk. Hoog tijd dus dat jij leert werken met InDesign!

Heb je nog geen Creative Cloud abonnement of Adobe InDesign? Bekijk dan hier de website van Adobe!

Wat leer je in deze online cursus werken met InDesign?

In deze cursus leer je onder meer hoe je een document moet opzetten in verschillende formaten. Je leert hoe je tekst importeert en opmaakt in een lay-out. Er wordt ook aandacht besteed aan het correct opmaken van tekst en alinea’s. Maar natuurlijk hoort ook het plaatsen, vormgeven en positioneren van illustraties, afbeeldingen en decoratieve vormen bij de benodigde basiskennis. Aan het einde van deze cursus beheers je de basistechnieken van dit veelzijdige opmaakpakket en kun je direct aan de slag gaan.

De cursus bestaat uit totaal 37 lessen. Je krijgt les van Jildou Oost, zij heeft al ruim tien jaar ervaring in het lesgeven in DTP en werkt al jaren met Adobe InDesign. Zij kent het programma van binnen en van buiten. In deze online cursus leert zij jou aan de hand van video’s en opdrachten stap voor stap hoe jij mooie documenten kunt maken met Adobe InDesign. Ben jij benieuwd hoe een les eruit ziet? Bekijk dan de gratis proefles bovenaan deze pagina of bekijk één van de gratis lessen in het cursusoverzicht.

Wat biedt deze online cursus?

Leer documenten te maken voor drukwerk.

Meer dan 35+ overzichtelijke videolessen.

Volledig Nederlandstalig gesproken.

24/7 toegang tot al het cursusmateriaal.

Inclusief handige oefenbestanden.

Disclaimer: Deze pagina bevat een affiliate link, dat wil zeggen dat als jij je aanmeldt via deze link, Soofos hier een kleine bijdrage voor ontvangt!

Over de instructeur

Jildou

23 Cursussen

Mijn naam is Jildou Oost en ik ben al ruim 15 jaar werkzaam bij House of Media als docent DTP. Naast voor de klas staan, houd ik me ook bezig met het ontwikkelen van lesmateriaal en het vervaardigen van videocursussen voor House of Training. Mijn grote liefde binnen het vak is het maken van (digitale) boeken en daarom is het programma InDesign ook mijn torenhoge favoriet! Met de cursus Starten met InDesign wil ik mensen die net beginnen met dit prachtige programma snel op weg te helpen door in een korte serie een aantal veelgebruikte Tools en werkwijzen te laten zien. En ik hoop stiekem dat ze daarna zo besmet zijn met het InDesign virus, dat ze doorgaan met het ontdekken van dit geweldige stuk software en de meest prachtige publicaties zullen gaan maken!

Beoordelingen

4.6 Gemiddelde beoordeling

11 Beoordelingen

 • 5
  7
 • 4
  4
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Zeer helder en met fijne stem uitgelegd, niet te langdradig, na het volgen van deze cursus heb ik een goede basiskennis van InDesign gekregen!
  1 mini tip: De uitleg over de links (waar je je afbeeldingen opslaat) zou denk ik beter vooraan verteld kunnen worden, zodat je al meteen kunt beslissen waar je ze opslaat.

 2. Ik ben erg blij met deze cursus van Jildou! Ze heeft een erg rustige en prettige stem om naar te luisteren wat zorgt voor meer concentratie. Daarnaast legt ze de stof goed uit en neemt de tijd per onderdeel. Zelfs het gelijktijdig oefenen is prima bij te houden, zonder dat het langdradig of verwarrend wordt. Alle -voor een beginner- relevante aspecten komen aan bod. Dankjewel Jildou!

 3. Lekker duidelijke cursus! Alles wordt goed uitgelegd door Jildou!

 4. Prima cursus, duidelijke uitleg over de vele functies van InDesign. Fijn dat de shortcuts die worden gebruikt in beeld worden getoond. Goed te volgen en een prettige en duidelijke stem om naar te luisteren.

 5. Leerzaam, goed uitgelegd, ideaal om de basis onder de knie te krijgen. alles wordt goed en rustig uitgelegd.

 6. Rustige en stap voor stap uitleg. Helpt je erg snel op weg.

 7. Jildou laat de cursist in korte tijd heel duidelijk zien welke vele mogelijkheden en gereedschappen InDesign heeft.

 8. Duidelijke en heldere startcursus. Heel informatief en voldoende om mee te starten.

 9. Heldere en goede uitleg.
  Ook met een nieuwere versie van In Design goed te volgen.

 10. Superleuke cursus! Ik wat niet zo handig met indesign dus gezocht naar een training waarmee ik snel verder kon. Voor mij was deze echt perfect. Zeker een aanrader als je snel op weg wil met indesign.

 11. Erg leuke en duidelijke cursus. Alle belangrijke functies worden besproken. Ik kan nu zelf aan de slag met indesign, heel fijn! Dankjewel!

75Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 137 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.