Met welk programma kun je zelf een professioneel logo maken?

Het is zover: je gaat je business eindelijk lanceren! Of je nou een fysieke zaak start of online aan de slag gaat, een logo is en blijft ontzettend belangrijk. 

Misschien loop je zelf al met een geweldig idee rond. Of heb je nog niet genoeg budget om een ontwerper in te schakelen die jouw bedrijfslogo gaat maken. Dan hoef je heus niet een logo uit zo’n standaard logomaker te gebruiken. Je kunt ook zelf aan de slag!

Er zijn namelijk talloze designtools op de markt, zowel gratis als betaald, die jou helpen om je ideeën vorm te geven. Wij zetten de belangrijkste voor je op een rijtje met de bijbehorende cursussen om het programma onder de knie te krijgen. Niet alleen voor het maken van een logo: kennis van designprogramma’s komt vast nog vaker van pas bij het maken van marketingmaterialen.

Software en websites om logo’s in te ontwerpen 

Wat betreft software zijn er twee soorten programma’s waarin je een logo in kunt maken, namelijk de fotobewerkingsprogramma’s en de vectortekenprogramma’s. Hou hier rekening mee in je keuze: verwacht je ook nog met fotobewerking aan de slag te gaan, kies dan voor een programma dat dat ook biedt. Zo sla je twee vliegen in één klap.

Wil je geen programma aanschaffen, dan kun je ook online aan de slag. Er zijn talloze websites die je beloven dat je in enkele seconden een prachtig logo kunt krijgen, gebaseerd op je bedrijfsnaam en je werkzaamheden. Daar kun je echter niet echt je creatieve ei in kwijt. Gelukkig zijn er ook websites waarin je zelf een logo kunt designen. 

Wil je voordat je aan de slag gaat sowieso meer leren over ontwerpen? Check dan eens deze cursus Grafische Vormgeving

Adobe Illustrator

Prijs: vanaf € 24,19/maand

Een van de populairste professionele programma’s om logo’s en andere dingen in te ontwerpen, is Adobe Illustrator. We schreven zelfs al een complete blog over Illustrator voor het maken van logo’s. Het is dan ook een van de bekendste vectortekenprogramma’s ter wereld. Met Illustrator creëer je tekeningen of afbeeldingen die je oneindig kan uitrekken, zonder dat ze scherpte verliezen. 

Illustrator staat bekend als betrouwbaar en is het favoriete programma van veel ontwerpers en illustratoren. Het programma is niet gratis, en is onderdeel van de Creative Cloud van Adobe. Je kunt er echter veel meer mee dan alleen logo’s maken, dus ook voor de toekomst zit je goed. Check daarom deze razend populaire online cursus Adobe Illustrator.

Affinity Designer

Prijs: €27.99 voor Windows en Mac of €10.99 voor iPad 

Wil je niet alleen logo’s, maar ook complete infographics of vector illustraties maken? Maak dan kennis met Affinity Designer. Het is bijna zo uitgebreid als Adobe Illustrator, alleen dan stukken goedkoper: je schaft Affinity eenmalig aan voor wat één maand Adobe Illustrator kost. Werken met Affinity Designer is vooral analytisch en praktisch. Een ijzersterk programma om vector artwork mee te maken. In deze cursus Affinity Designer leer je er alles over!

Inkscape

Prijs: GRATIS

Inkscape is een gratis alternatief voor Adobe Illustrator. Met Inkscape kan je namelijk ook vectortekeningen maken, zoals je met Illustrator ook kan doen. Het is op eerste gezicht wel een minder complete concurrent van Illustrator, maar het is gratis en daardoor meer dan de moeite waard om te proberen. Perfect voor als je je idee eerst wilt uitwerken in een gratis tool!

Adobe Photoshop 

Prijs: vanaf € 24,19/maand

Wie Adobe zegt, zegt Photoshop. Het programma kan veel meer dan foto’s mooier maken: je kunt er namelijk ook grafisch ontwerp mee maken en dus ook jouw bedrijfslogo in maken. Photoshop is vrij uitgebreid maar is slim ontworpen: je kunt er makkelijk in leren werken. 

Wie kan werken met Photoshop, haalt daar altijd meer voordeel uit dan alleen het kunnen retoucheren van vakantiekiekjes. Ontdek wat dit programma je allemaal te bieden heeft in deze online cursus Photoshop van een echte expert! 

GIMP

Prijs: GRATIS

Nog even wachten met het aanschaffen van Photoshop, maar wil je wel al experimenteren met je ideeën, of heb je simpelweg niet veel technische snufjes nodig? Dan is Gimp the way to go!

Gimp is een gratis alternatief voor Photoshop waarin het bovendien enorm simpel werken is. Je kunt het programma aanvullen met filters en plug-ins, die je ook gratis kunt downloaden. Wil je alle ins en outs leren, check dan deze basiscursus Werken met Gimp.

Canva 

Prijs: Gratis

Mega populair, en niet alleen voor het maken van logo’s: Canva! Deze website biedt je in principe alles wat je nodig hebt om een complete huisstijl te ontwikkelen plus content voor je social media kanalen. En dat gratis. Bovendien werkt het enorm makkelijk. Leer alles over werken met Canva in deze online cursus Canva.

Duik in de designwereld

Ben je helemaal enthousiast en wil je nog meer leren over design of ben je benieuwd hoe grafisch ontwerp werkt? Bekijk dan onze designcategorie van cursussen!

Artikel uit de categorie:

Relevante onderwerpen:

Ontdek onze cursussen, gratis.

Ben je nog niet uitgeleerd? Maak kennis met onze instructeurs. Echte mensen die hun passies met jou delen. Maak een gratis account en begin direct.

Blijf op de hoogte​

We willen je graag inspireren om nog meer uit jezelf te halen. Kom op onze e-mail lijst om op de hoogte te blijven over online leren, nieuwe cursussen en toffe acties.
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

Liever een live gesprek? Plan een demo in →