Waarom je InDesign moet leren gebruiken

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Wat is Adobe InDesign eigenlijk?

Deze populaire applicatie van Softwareontwikkelaar Adobe is een uitgebreide bewerker van lay-out- en paginaontwerp. Deze applicatie is geschikt om documenten te creëren voor publicaties, drukwerk en digitale media. Deze applicatie maakt het mogelijk onder andere posters, boeken, tijdschriften, e-books en meer te creëren. Op het gebied van kleur, lettertypes en andere belangrijke factoren voor design zijn de mogelijkheden eindeloos.

Vergelijkbare applicaties

Adobe is echt niet de enigste die een applicatie gemaakt heeft voor het maken van publicaties, drukwerk en digitale media. Er zijn er nog wel meer te vinden. De ene iets simpeler en gangbaarder dan de ander. Enkele vergelijkbare tools voor InDesign zullen we even op een rijtje zetten. Dit zijn Word, QuarkXPress en Scribus.

Word

Hoe je het ook wendt of keert, Word ken je. De tekstbewerker van Microsoft is gemakkelijk in gebruik, uitgebreid in functionaliteiten op het gebied van schrijven en kan met vrijwel alle bestandsformaten overweg. Microsoft Word is op het gebied van bestandsdesign echter niet even uitgebreid als InDesign. Dat maakt InDesign nog steeds de favoriet voor menig Grafisch Ontwerper. Word is voor de persoon met minder grafische kennis wel een zeer goede tweede.

QuarkXPress

Een alternatief voor InDesign dat zich al lange tijd staande houdt, is QuarkXPress. Ze hebben zichzelf tegenwoordig in de markt gezet als Omni-Channel Content Automation applicatie. Wat ze daar in feite mee bedoelen is: dat je met QuarkXPress content kan creëren en verdelen over alle kanalen die je maar kan bedenken. Klinkt goed toch? Klinkt als een alternatief voor InDesign, dat namelijk hetzelfde kan. QuarkXPress heeft als voordeel dat ze enorm veel content hebben over het werken met hun applicatie, wat er voor zorgt dat goede resultaten relatief dichtbij zijn.

Scribus

Uiteraard hebben we ook een gratis alternatief voor je, omdat we je waarderen! Scribus is dát alternatief. Met deze DTP-applicatie heb je een groot aantal mogelijkheden om pagina’s en lay-outs te verzorgen. De belangrijkste vormen van desktoppublishing zijn mogelijk, hieronder vallen onder andere PDF’s, formulieren en interactieve bestanden. Voor een gratis alternatief is er relatief veel over te vinden. Dit maakt Scribus een goede optie voor beginners die eerst willen kijken of DTP iets voor ze is.

Waarom InDesign binnen de vormgeving op één staat

InDesign blijft onze favoriet en is ook in de DTP markt een torenhoge favoriet van veel ontwerpers. Je kan veel met Adobe InDesign. Zeker wanneer er meer nodig is dan alleen het maken van afbeeldingen (zoals met Photoshop) of het maken van tekeningen (Illustrator) biedt InDesign de mogelijkheden die veel grafisch ontwerpers zoeken. InDesign werkt het beste in combinatie met de andere Creative Cloud applicaties. Dus mensen die veel met Adobe werken genieten nóg meer voordelen dan iemand die alleen met InDesign werkt. Daarom denken we dat je dan ook zeker InDesign moet leren, bij ons of bij een ander Adobe Certified bureau. Martijn van Weeghel, instructeur bij Soofos is gecertificeerd en brengt enorm veel ervaring met zich mee.

De belangrijkste redenen om InDesign te leren

InDesign is in het werkveld de meest gebruikte DTP-applicatie. Dat maakt het enorm waardevol als onderdeel van jouw CV. In elk bedrijf waar het nodig is om bijvoorbeeld publicaties, tijdschriften, advertenties of PDF’s te maken, is InDesign iets dat je moet kunnen. Leer daarom met onze online cursus InDesign meer over DTP.

Ga aan de slag met een ontwerp cursus en leer InDesign!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Artikel uit de categorie:

Ontdek onze cursussen, gratis.

Ben je nog niet uitgeleerd? Maak kennis met onze instructeurs. Echte mensen die hun passies met jou delen. Maak een gratis account en begin direct.

🚀Maak jouw gratis Soofos account aan

Ontdek Soofos met 30 gratis cursussen en kickstart jouw ontwikkeling.

Vul je gegevens in en ga direct aan de slag


Heb je al een account?

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

👋Welkom terug

Ga verder waar je gebleven was.

Login op jouw account


Heb je nog geen account?

👨‍🏫Word instructeur

Geef online les  in een handomdraai, vind direct cursisten en verdien geld met jouw kennis

Vul je gegevens in en start met online lesgeven

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden, de instructeur policy en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.