Hoe kunnen infographics helpen bij online cursussen?

Joris van den Berg
  | 
22 september 2020

Gastblog: CoolerMedia

Je verwacht natuurlijk veel van je cursus, zeker dat je er veel van leert. Dus dan is het belangrijk dat je alles goed onthoudt. Je leert dan ook goed voor je cursus, maar wat als er een manier is dat je naast de cursus alles overzichtelijk hebt? Dit kan met een infographic. Maar wat is precies het nut van de infographics en hoe beïnvloeden ze hoe jij leert?

 

Online cursussen zijn de nieuwe standaard geworden

Online cursussen worden over heel de wereld gegeven. Allemaal mensen die hun expertise en kennis delen met de rest van de wereld. Online cursussen worden ook wel e-learning genoemd. De cursussen worden op verschillende websites en platforms gegeven. Soofos is bijvoorbeeld een van die grote spelers in de Nederlandse markt. Zij bieden alleen Nederlandstalige cursussen aan.

 

Infographics: Steeds meer cursussen wereldwijd.

 

In de Verenigde Staten van Amerika is e-learning een echte opmars aan het maken. Er werd 10 jaar geleden voor 100 miljoen dollar geïnvesteerd in online cursussen. Anno 2011 was dat al gegroeid naar 429 miljoen dollar. In Amerika heb je daarom veel grote spelers. Deze bedrijven bieden IOS-cursussen en bijvoorbeeld hoe je Excel moet gebruiken. Soofos biedt premium cursussen aan en je kan je eigen cursussen plaatsen. Je ziet dus dat het echt een opmars maakt.

 

Experts maken nu ook zelf cursussen

Ook worden eigen cursussen geproduceerd. Deze kunnen via partijen zoals Soofos, die een online leeromgeving biedt, aangeboden worden. Sociale media speelt hier ook een steeds grotere rol in. Facebook word daarin het meeste gebruikt. Mensen kunnen direct vragen stellen aan degene die de video-cursus erop heeft gezet. Mensen zijn dan alsnog bezig met het sociale aspect, zoals je dat op een echte cursus ook hebt. Soofos is alsnog flexibeler omdat alle cursussen op een site staan. Dit is makkelijk omdat je dan in een overzicht kan zien wat je wilt leren.

 

Hoe kan visualisering hierbij helpen?

Met een online cursus heb je natuurlijk veel tijd gestoken in het leren en begrijpen van het onderwerp van je cursus. Dan is het handig als je alle informatie bij de hand hebt die je geleerd hebt. Dit kan door middel van een infographic. Infographics zijn beelden waar alles wordt verteld, zonder er veel tekst bij te zetten. Want met een infographic kan je in één opslag alle informatie zien.

 

Infographics: Het begrijpen van informatie door visualisatie.

 

Hier wat feitjes over infographics. Het kost één tiende van een seconde om een beeld te begrijpen en je brein slaat 50 procent meer op van wat je ziet, dan wat je leest. Ook als je kleuren gebruikt dan stijgt de wil om te lezen met 80 procent.  En mensen snappen de stappen met visuele onderbouwing vele malen beter dan mensen die de stappen alleen zouden lezen. Tot slot onthouden mensen tien procent van wat ze horen, twintig procent van wat ze lezen en 80 procent van wat ze zien!

 

De toegevoegde waarde van infographics

We zien dus veel liever afbeeldingen en illustraties dan dat we tekst zien en moeten lezen om iets te begrijpen. Daarom hebben online cursussen en infographics met elkaar te maken. De cursus die je volgt ga je veel beter snappen door de infographic die naast het filmpje weergegeven worden. Want door infographics te gebruiken sla je meer op en dus heb je meer aan de cursussen.

Ook een gastblog schrijven? Stuur dan een e-mailtje naar [email protected]!

Facebook groep

Word lid van de Online Instructeurs Nederland groep. Leer alles over het maken en verkopen van online cursussen en kom in contact met andere online instructeurs.

Artikel uit de categorie:
Cursus maken

0 Reacties op "Hoe kunnen infographics helpen bij online cursussen?"

  Geef een reactie op dit artikel

  Leer onbeperkt met Soofos Plus

  • Onbeperkte toegang tot honderden Nederlandse cursussen
  • Probeer 7 dagen volledig gratis
  • Maandabonnement vanaf €19 per maand
  Probeer gratis Meer informatie over Soofos Plus
  soofos plus cursussen op laptop
  Gemaakt met in NL © 2021 - Soofos B.V.