De instructeur voor intermittent fasting: maak kennis met Erica!

Bonjour! In dit interview maak je kennis met ​​Erica Cacciuolo. Ze is een Française, in België geboren en op haar 20ste naar Nederland geëmigreerd. Zij heeft een cursus over vasten en intermittent fasting. Aangezien veel mensen dit jaar willen aftrappen met gezondere gewoontes, was het hoog tijd om haar te spreken. 

Geen fan van groente

Een cursus maken over vasten en intermittent fasting, waar komt dat vandaan? Voor Erica was het een zoektocht naar vitaliteit. Ze staat ook wel bekend als de Menu Coach, met een Instagram vol lekkere gerechten. Want laat duidelijk zijn: vasten en lekker eten, dat doet ze allebei!

“Thuis aten we veel en ongezond, mijn moeder hield niet van groenten en dus aten we die bijna niet. Dus al vrij jong voelde ik me niet 100% fit. Ik sportte wel veel maar dat was blijkbaar niet genoeg om me fit te voelen. En zo is rond mijn 30ste mijn zoektocht naar vitaliteit begonnen.”

In die zoektocht stuitte ze op vasten, en dat heeft niet alleen haarzelf, maar ook haar cursisten ontzettend veel opgeleverd.

‘Het was toen nog niet zo bekend als nu maar ik zag direct de voordelen ervan in en na wat experimenteren voelde het voor mij ook heel natuurlijk. Uiteindelijk heb ik daar opleidingen en cursussen over gevolgd en heb ik er alles over gelezen wat ik erover kon vinden.” 

En vasten gaat echt niet alleen maar om afvallen! Waar het om draait, is vitaliteit: je goed voelen, en je lijf fit houden. 

“Toen ik jonger was vond ik het interessant om te kijken hoe lang ik kon vasten. Maar nu ik wat ouder ben, vast ik alleen nog maar kortere periodes, op dit moment is het één van mijn wapens tegen de ongemakken van de overgang.”

Vasten in een cursus gieten

Over de jaren heb ik veel geleerd, opleidingen en cursussen gevolgd en veel over het onderwerp gelezen. Nu 20 jaar later, voel ik me fit, maar vooral: ik weet precies wat ik wel en niet moet doen. 

Omstandigheden in het leven kunnen je soms van je gezondheidspad af sturen. Maar op zich is dat niet erg, als je maar weet dat het gebeurt, maar vooral wat je moet doen om weer terug te gaan naar gezond. “

Coach en cursusmaker

 Als voedingscoach en sportvastencoach zet Erica vasten vaak in om gezondheidswinst te behalen. Maar het viel haar op dat misinformatie is over vasten. Vaak wordt het als een quick fix gezien om af te vallen. Erica benadrukt dat het dat juist niet is. “In mijn beleving is het vooral een routine die je in kunt zetten om je gezondheid duurzaam te verbeteren.”

Erica op Soofos

Het is voor Erica niet de eerste keer dat ze een cursus maakte, en als coach heeft ze uiteraard de nodige ervaring met lesgeven. Haar tip? Verplaats je in de kijker, en hou het kort

‘’Ik heb bij mijn eerste cursus heel veel geleerd over hoe je het onderwerp op een zo prettig mogelijke manier voor iedereen over kunt brengen. Dat maakt dat deze cursus veel beter is en ik ben behoorlijk trots op het eindresultaat.”

Daar zijn wij het helemaal mee eens!

Artikel uit de categorie:

Relevante onderwerpen:

Maak van jouw cursus een succes

Wil jij een echt goede online cursus maken? In onze 2 uur durende gratis cursus delen we al onze tips en tricks om jouw eigen online cursus te lanceren.
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.