Yin yoga, meditatie en restorative yoga

Hanneke · 22 April 2024
In deze cursus beoefenen we ruim 4 uur Yin Yoga en meditatie, en sluiten we af met een uur lang rustende Restorative houdingen. Want juist door het te beoefenen leren we het meest.
 • Alle niveaus
 • 10 Lessen
 • 7u 29min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • 22 yin yogahoudingen, 7 restorative houdingen
 • Wat yin yoga en restorative yoga inhoudt en hoe ze zijn ontstaan
 • Wat yin/yang zijn, de functionele benadering van yoga, leer over fascia en het verschil tussen stress en strekking
 • Wat meditatie is, hoe te ademen tijdens yin yoga, over de rebound, en een stukje yogageschiedenis

Cursus inhoud

Vouw uit
Hoofdstuk Inhoud
0% Voltooid 0/1 Stappen
Hoofdstuk Inhoud
0% Voltooid 0/1 Stappen
Hoofdstuk Inhoud
0% Voltooid 0/1 Stappen
Hoofdstuk Inhoud
0% Voltooid 0/1 Stappen
Hoofdstuk Inhoud
0% Voltooid 0/1 Stappen

Online Cursus: Yin Yoga, Meditatie & Restorative Yoga met Hanneke Norbruis

Deze cursus combineert Yin Yoga, meditatie en Restorative Yoga om je een grondige introductie en verdieping te bieden in deze rustgevende en herstellende beoefeningen. Aan de hand van videolessen en twee e-books, ontdek je niet alleen diverse yogahoudingen maar duik je ook diep in de theorie achter deze vormen van yoga en meditatie.

Waarover gaat deze yogacursus?

Yin Yoga richt zich met name op bindweefsel in plaats van spierweefsel en kenmerkt zich onder andere door het langer aanhouden van houdingen. Meditatie helpt bij het ontwikkelen van een heldere en rustige geest, terwijl Restorative Yoga zich focust op diepe ontspanning met behulp van ondersteunende hulpmiddelen. Deze cursus biedt een antwoord op de behoefte aan stressreductie en persoonlijke groei, door praktische en theoretische inzichten te geven in:

 • De basis en voordelen van Yin Yoga, meditatie en Restorative Yoga.
 • 22 Yin en 7 Restorative yogahoudingen.
 • De historische en filosofische context van deze praktijken.
 • Over ademhaling en het belang van de rebound in Yin Yoga.

Wat krijg je bij deze cursus?

De cursus is opgebouwd uit diverse lessen die variëren van een korte introductie tot diepgaande sessies van ongeveer een uur, waarin verschillende aspecten van Yin Yoga, meditatie en Restorative Yoga worden verkend. Aanvullend zijn er twee e-books beschikbaar voor deelnemers die meer diepgang zoeken in de theorie.

De lessen omvatten onder andere:

 • Een inleidende sessie over wat je kunt verwachten van de cursus.
 • Videolessen over specifieke thema’s binnen Yin Yoga en meditatie.
 • Een les gewijd aan Restorative Yoga.
 • Theoretische verdieping in twee e-books.

Voor wie is deze cursus geschikt?

De cursus is ontworpen voor zowel beginners als gevorderden die hun kennis en beoefening willen verdiepen in Yin Yoga, meditatie en Restorative Yoga. Ongeacht je ervaringsniveau, biedt deze cursus waardevolle inzichten en technieken.

Wat maakt deze cursus uniek?

De combinatie van drie complementaire yogabeoefeningen onder leiding van een ervaren docent als Hanneke Norbruis maakt deze cursus bijzonder. De integratie van videolessen en e-books zorgt voor een rijke leerervaring die zowel praktisch als theoretisch goed onderbouwd is.

Wil jij meer leren over Yin Yoga, meditatie, en Restorative Yoga? Dan biedt deze cursus een solide basis en verdieping. Schrijf je nu snel in om er van te profiteren!

Over de instructeur

Hanneke

2 Cursussen

Mijn naam is Hanneke Norbruis (1962),

Zo’n dertig jaar geleden al begon ik te mediteren, intuïtief en autodidactisch, pas later kwam daar de beoefening van asana’s bij.
Veel gestudeerd en ook zelf beoefend uiteraard tijdens opleidingen, retreats en verblijven in ashrams.

Bovendien jarenlang vol liefde yoga- en meditatieles gegeven, tijdens workshops en retreats, bij anderen en in mijn eigen yogastudio.

In 2020 ben ik aan het volgende traject van mijn pad (dharma) begonnen en inmiddels ben ik in de gezegende positie dat ik de tijd en mogelijkheden heb gevonden om te verdiepen en inwaarts te keren.

Ik heb een luisterboek gemaakt over de Yamas & Niyamas. Bovendien heb ik een non-fictie boek geschreven met als basis autobiografische vertellingen en waarin veel kennis van yoga verweven is. Toch heb ik besloten het niet te publiceren, maar delen ervan gratis te delen op social media en in de blog op mijn website.

Tijdens het schrijfproces realiseerde ik mij dat ik in een flow raak als ik iets creëer waarvan ik hoop dat anderen er blij van worden en dat dit altijd al zo geweest is. Een mooie indicator om te begrijpen wat je dharma is, dus jouw bijdrage op deze aarde.

Ik wens je metta:
Dat je vol mag zijn van liefdevolle vriendelijkheid
Dat je vrij mag zijn van innerlijke en uiterlijke gevaren
Dat je gezond mag zijn in lichaam en geest
Dat je ontspannen en gelukkig mag leven.

Liefde, Hanneke

Beoordelingen

5 Gemiddelde beoordeling

5 Beoordelingen

 • 5
  5
 • 4
  0
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Hanneke heeft een hele fijne stem om naar te luisteren. Ik sluit mij volledig aan bij de andere reviews, fijn om de les te starten met een meditatie. Heel blij met deze aankoop tot nu toe.

 2. Ik kan het iedereen aanraden. Ik ken Hanneke al heel lang en heb lessen bij haar gevolgd toen ze nog een yogastudio had. Ik ben blij nu ze verder weg woont dat ik haar lessen online kan volgen. Hanneke leert je voelen en bewust worden van je geest en lichaam, maar ook vertrouwen hebben in je lichaam en los kunnen laten als het nodig is waardoor de oefeningen meer effect kunnen hebben. Ik ben heel blij met deze serie, dank je wel Hanneke!

 3. Wat een heerlijke les. Fijn om je stem weer te horen en de les te volgen. Bedankt en een mooie dag nog.
  Namaste Hanneke

 4. Aanrader! Ik heb al vaker yin yoga gevolgd, maar dit is wel van een ander niveau.
  De meditaties vond ik aanvankelijk lastig want daar ben ik niet zo aan gewend maar ze helpen mij enorm door de dingen die Hanneke zegt. Ze raakt daardoor iets waar ik geen weet van had. Ik heb de lessen zonder muziek gedaan en dat was eigenlijk heel erg fijn en rustig.

 5. Hele mooie lessen. Hanneke heeft een erg fijne stem en je kunt merken dat ze erg ervaren en professioneel is. Vaak beginnen yinlessen meteen met een oefening, maar door te beginnen met deze meditaties ben je al in een andere staat als je naar de yinoefeningen gaat. De lessen zijn dus niet oppervlakkig en zal ik nog vaak herhalen. Dank je wel!

35,95Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 19 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.