Stress management – Introductie tot zelfzorgtechnieken

Tanja · 18 April 2024
Zelf afrekenen met stress? Leer hoe je zelfzorgtechnieken kunt toepassen en ervaar innerlijke rust en meer energie. Grijp deze kans om jezelf te herontdekken en te genieten van een leven met minder stress en meer voldoening!
 • Alle niveaus
 • 10 Lessen
 • 1u 38min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Ontdek wetenschappelijk bewezen zelfzorgtechnieken om te kunnen ontladen van ongezonde stress.
 • Leer zelfzorgtechnieken toepassen voor innerlijke rust en meer energie.
 • Ontwikkel betere gewoontes en zit lekkerder in je vel.
 • Meet stress levels in je lichaam.

Stress management – Introductie tot zelfzorgtechnieken

Deze cursus geeft je de sleutels in handen om je eigen welzijn te beheren. Je zult leren hoe zelfzorgtechnieken, onderbouwd door wetenschap, je kunnen helpen ontladen en opladen. Verwacht een merkbare toename van je energie, een diepere innerlijke rust, en een sterkere mentale veerkracht. Dit alles door dagelijkse praktijken die gemakkelijk in te passen zijn in je routine.

Stressmanagement: Jouw geheime wapen

Ontdek hoe je stress kan ombuigen van een negatieve kracht naar een bron van kracht. Ik leer je niet alleen hoe je stress herkent en vermindert, maar ook hoe je dit omzet in een tool voor persoonlijke groei. Het resultaat? Meer focus, betere beslissingen en een gezonder leven.

Wat zijn zelfzorgtechnieken?

Zelfzorgtechnieken zijn methoden en praktijken die je helpen om je fysieke, mentale en emotionele welzijn te onderhouden en te verbeteren. Ze zijn gericht op het bevorderen van gezondheid, het voorkomen van stress, en het vergroten van je algehele levenskwaliteit. Deze technieken omvatten een breed scala aan activiteiten en gewoonten die je bewust inzet om voor jezelf te zorgen.

Wat win jij hierbij?

Deze cursus is meer dan alleen informatie; het is een verandering in levensstijl. Je leert praktische, dagelijkse oefeningen die stress verminderen, je immuniteit boosten, en je energieniveau verhogen. Zeg vaarwel tegen slapeloze nachten, constante vermoeidheid en die onverklaarbare hoofdpijn. Dit is jouw kans op een leven waarin je floreert, niet alleen overleeft.

Een oplossing die blijft

Verwacht geen tijdelijke fixes. Deze cursus biedt een diepgaande verandering. Door bewezen strategieën en technieken leer je een nieuwe manier van leven, één die stress duurzaam beheert en voorkomt.

De negatieve spiraal van stress doorbreken

Deze cursus is met de grootste zorg en aandacht samengesteld voor iedereen die vastberaden is om de negatieve spiraal van stress achter zich te laten. Of je nu dagelijks te maken hebt met hoge druk in je werk, studie of persoonlijk leven, of als je de fysieke en mentale symptomen van stress zoals slapeloosheid, hoofdpijn, en een constant gevoel van onrust ervaart, deze cursus biedt uitkomst. Je krijgt toegang tot een breed scala aan technieken, van mindfulness en meditatie tot ademhalingsoefeningen en zelfreflectie, die zijn ontworpen om niet alleen tijdelijke verlichting te bieden, maar een duurzame verbetering in je leven te realiseren. Deze praktijken zijn toegespitst op het individu, waardoor je leert hoe je ze kunt aanpassen aan jouw unieke situatie en behoeften. Zo wordt je niet alleen uitgerust met de middelen om stress te beheersen, maar ook om een dieper niveau van welzijn en tevredenheid in je leven te integreren.

Dit is jouw moment. Grijp de kans om jezelf te herontdekken en te genieten van een leven met minder stress en meer voldoening. Jouw reis naar welzijn begint hier en nu, bij deze cursus!

Over de instructeur

Tanja

2 Cursussen

Ik ben Tanja Noteborn Nikolic. In 2007 kreeg ik een burn-out. Letterlijk opgebrand was ik. Maar dat weerhield me er niet van om in de gejaagdheid en in m'n hoofd te blijven. Dus na 'hersteld' te zijn, kon ik weer door. Op hetzelfde toerental, maar dan met een paar technieken om slimmer met dat toerental om te gaan.

Keerpunt

Een zwaar auto-ongeluk was de ommekeer. Ik kon niets meer. Nu kon ik niet anders dan stilstaan en naar binnen kijken. Inmiddels was ik bijna verslaafd aan pijnstillers en slaappillen. Een alternatief zag ik niet. Ik stond niet open voor alternatieve methodes. Nog meer pillen, nog langere revalidatie. Uiteindelijk stuurde een vriend mij naar een energetisch therapeut. Hij zei: 'je hoeft het niet te geloven, als je er maar heen gaat'.

Het was een schot in de roos. Na een paar uur voelde ik me beter dan vóór het ongeluk. Ik werd zo gegrepen door deze ervaring dat ik besloot het roer om te gooien, hier volledig voor te gaan en te beginnen met een reeks aan opleidingstrajecten. Dit heeft geleid tot diep zelfonderzoek en verschillende innerlijke ‘opruim’ werkzaamheden. Ik kan nu vertellen dat dit niet snel te ‘fixen’ was. Ik ben tot het inzicht gekomen dat ik niet op aarde ben om bancaire processen efficiënter te maken.

Mijn missie

Ik wil mij inzetten voor het welzijn, zelfontwikkeling en vitaliteit van mensen. Op die manier wil ik bruggen bouwen tussen mijn ‘oude’ en ‘nieuwe’ wereld. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen de mogelijkheid tot helen/transformeren in zich heeft en dat goed voor onszelf zorgen een vereiste is voor een vitaal, energiek en gelukkig leven.

Beoordelingen

5 Gemiddelde beoordeling

4 Beoordelingen

 • 5
  4
 • 4
  0
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Fijne cursus waarbij je ook echt praktisch bezig gaat. Dankjewel!

 2. Echt een aanrader. Tanja legt het op een heldere en natuurlijke manier uit, ze is erg motiverend. De oefeningen zijn afwisselend, worden goed begeleid en – het allerbelangrijkst – ze werken echt. Dat komt ook omdat Tanja je in de actiemodus zet. Ik heb al veel ervaring met meditatie, massage, tuina, reiki, enzovoorts, maar ik heb veel nieuwe dingen geleerd in deze week.

 3. Super goede cursus, heb er veel aan, fijne opdrachten die je kan toepassen in je leven.

Oorspronkelijke prijs was: €57.Huidige prijs is: €37.Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 14 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.