Online Cursus InDesign CC

If you can dream it, you can design it. In deze complete online cursus InDesign leer jij alles wat je nodig hebt om met Adobe InDesign de mooiste ontwerpen te maken voor je werk, onderneming - of je creatieve passie.
 • 9 Hoofdstukken
 • 76 Lessen
 • 347u 31min
 • Incl. Certificaat

Dit staat je te wachten:

 • Ideaal voor wie zelf drukwerk wil ontwerpen
 • Leer door te doen met leuke opdrachten
 • Ook voor beginners, we gaan stap voor stap
 • Je krijgt les van een ervaren designer

Voor wie is deze cursus InDesign CC?

Voor iedereen die een cursus InDesign wil volgen en meer over grafisch ontwerpen wil leren. Of het nou voor persoonlijk of professioneel gebruik is: deze cursus is geschikt voor alle beginners die hun creativiteit kwijt willen. Ben je een aanstormend marketingtalent, wil je je skillset een upgrade geven of zelf ontwerpen voor drukwerk en advertenties maken voor je onderneming? In duidelijke, interactieve en bovenal praktische lessen leer je alle tools gebruiken om vorm te geven aan jouw ideeën. 

Dit moet je weten over de online cursus InDesign

Je kunt gemakkelijk lessen overslaan of terugkijken. Je krijgt levenslang toegang tot het cursusmateriaal, dus wanneer je aan het designen bent en vastloopt, kun je altijd terug naar de juiste video voor instructies.

 • Je leert stap voor stap, in je eigen tempo
 • Je krijgt videoinstructies én oefenopdrachten
 • De cursus is geschikt voor beginners: geen ervaring nodig
 • Je moet zelf Adobe InDesign aanschaffen

Heb je nog geen abonnement op de Creative Cloud of Adobe InDesign? Bekijk dan hier de website van Adobe!

Wat kun je met InDesign?

Adobe InDesign is een desktop publishing programma (DTP-programma). Perfect voor het opmaken van pagina’s voor drukwerk, maar ook posters en magazines, of kleinere projecten – zoals dat originele idee voor een flitsend visitekaartje dat door je hoofd spookt.

Wie is je instructeur?

Maak kennis met Martijn van Weeghel, een gecertifieerde Adobe Expert die precies weet hoe hij jou binnen no-time aan de slag krijgt met InDesign. Hij leert jou stap voor stap de kneepjes van het vak. Dankzij zijn jarenlange ervaring met grafisch ontwerp kan hij jou in duidelijke taal — en met voorbeelden — praktische tips geven over InDesign.

Certificering

Na afronding van de cursus kun je een certificaat van deelname aanvragen, om te delen op je cv of LinkedIn.

Disclaimer: Dit artikel bevat een affiliate link. Dat wil zeggen dat als jij je aanmeldt via deze link, Soofos hier een kleine bijdrage voor ontvangt.

Cursus Inhoud

Alles uitklappen

Over de instructeur

Martijn is een expert als het aankomt op skills voor grafische vormgeving en videoproductie. Van Photoshop tot After Effects, in no-time leert hij je de kneepjes van het vak. Dankzij zijn leergierigheid en ondernemende geest weet hij ook alles over marketingtools als MailChimp, en webdesign met WordPress. Benieuwd naar alle cursussen van Martijn? Bekijk hier zijn aanbod.

Ratings and Reviews

4.7 Gemiddelde beoordeling

47 Ratings

 • 5
  33
 • 4
  14
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Heel duidelijk. Goe d te volgen en vooraal heel waardevol om alle basiskennis te leren.

 2. Mijn 2de cursus die ik volg van Martijn van weeghel.
  Weer duidelijk en rustig uitgelegd met handige voorbeelden.
  Zeker weer een aanrader om InDesign te leren begrijpen en verder moet je het zelf gewoon heel veel doen doen doen.
  (Tip cursus Photoshop van Martijn van Weeghel)

 3. Heldere uitleg! Te volgen voor mensen zonder InDesign kennis, maar ook als je al enige basiskennis hebt.

 4. Makkelijk om even terug te zoeken, zeker als je niet dagelijks dit programma gebruikt.
  interessante korte filmpjes om je geheugen even op te frissen.
  zeker een aanrader.

 5. Wat een fijne cursus om te volgen. Alles wordt duidelijk en goed uitgelegd. Heb de lessen met plezier gevolgd en er veel van geleerd.
  Het enige waar ik op hoopte, dat niet in de cursus voorkwam, is het maken van gaatjes in drukwerk. Dat zal iets te specifiek zijn geweest voor deze cursus. Dit is de tweede cursus die ik van Martijn volg en ik heb de volgende al op het oog.

 6. Ik heb enorm veel van deze cursus opgestoken, het helpt mij een stuk verder met de opleidingen die ik binnenkort ga doen. Bedankt!
  gr Corien

 7. Hele duidelijke cursus en goed in hoofdstukken ingedeeld zodat als je aan de slag gaat het nog een keer kan bekijken. Nu nog in de praktijk toepassen maar dat is oefenen, oefenen, oefenen….

 8. Voor mijn Master opleiding moest ik InDesign aanschaffen, maar ik had er nog nooit mee gewerkt, deze cursus heeft me heel goed op weg geholpen!

 9. Hele duidelijke uitleg. Na deze cursus kan je prima aan de slag. Fijn dat het allemaal korte filmpjes zijn, zodat je alles gemakkelijk terug kan zoeken.

 10. Ondertussen de 3e adobe cursus die ik volg, telkens opnieuw heel goed uitgelegd. Ondertussen heb ik de tips en tricks al vaak in de praktijk kunnen gebruiken.

 11. Prettige cursus om meer van InDesign te weten te komen. Alleen wel het gevoel dat ik nog niet alles weet en echt alleen de basis behandeld is.

 12. De Cursus InDesign is een handige cursus om echt de basis van Indesign te leren. Martijn gaat niet in op details, maar leert je schematisch de eerste stappen om met dit programma wat neer te zetten.

 13. Heel fijne cursus van een rustige, in het begin verkouden zijnde docent. Martijn legt alles goed uit en heeft het allemaal zeer duidelijk in het hoofd zitten. Een mooie basiscursus die eigenlijk een vervolg moet krijgen om echt de diepte mee in te gaan. Ook een vervolg over hoe je nu concreet te werk gaat met de opmaak van een groot document (een boek bijvoorbeeld) zou een goede aanvulling zijn. En ook snak ik naar vormgeef tips, wat doe je wel en wat beslist niet. Welke lettertype combinaties zijn mooi en hoe maak je je die materie eigen met al die honderden lettertype.

  Fijne cursus, bedankt Martijn!!

 14. Ik ging met 0,0% kennis van het programma de cursus ik. En vind het verbazend hoever ik al ben met het maken van mijn eigen brochure. Het wordt helder en duidelijk uitgelegd en rustig uitgelegd. De onderwerpen worden steeds kort besproken en ik heb gemerkt dat ik regelmatig even een lesje opnieuw beluister, zo van hoe zat dat ook alweer. De cursus is dus ook een mooi naslagwerk.

 15. Fijne cursus. Pluspunt vind ik de ontzettend handige sneltoetsen die je als beginner in InDesign anders nooit zou gebruiken/weten. Martijn heeft een goede, duidelijke stem. Ik raad deze cursus zeker aan.

 16. Heel erg helder en duidelijk en zo goed als volledig uitgelegd. Ik had al enigszins kennis van het programma via andere bronnen, maar ik heb met deze cursus toch wel best een aantal dingen bij geleerd, die ik nog niet wist.

 17. Cursus InDesign als leek aan begonnen en binnen 1 dag volledig leren kennen. Echte aanrader!!
  Fijn om alle basiselementen voorbij te zien komen.

 18. Duidelijke uitleg. Kon makkelijk meegaan met de aanwijzingen.
  Helaas miste er een paar oefenbestanden aan het einde.
  Bij les 7 en 9.

 19. Hele duidelijke uitleg. Ik kende het programma al, maar heb er toch weer heel veel elementen en tips uit geleerd en gehaald. Top!!

 20. Fijn om als basis te hebben. Legt alles helder en stap voor stap uit. Jammer dat lagen niet worden uitgelegd.

 21. Als ervaren Illustrator en Photoshop gebruiker had ik nog geen ervaring met Indesign. Dit programma ga ik bij mijn nieuwe baan wel veel gebruiken. Voor een eerste kennismaking om alle basisbegrippen door te lopen is deze cursus fantastisch. Klein verbeterpunt: niet alle genoemde oefenbestanden zaten bij het pakket, wat soms even voor verwarring zorgde. Maar met logisch nadenken en hergebruiken van andere bestanden ben ik er ook uitgekomen. Prima uitleg op een rustig , goed te volgen tempo. Ik ga zeker nog meer cursussen van Martijn volgen.

 22. De informatie die gegeven wordt is zeer geschikt voor beginners die geen enkele kennis van het programma hebben. Stap voor stap word je handig in het gebruiken van InDesign. De docent hanteert een logische volgorde en doordat de filmpjes/lessen kort zijn, is het goed vol te houden.

 23. Tijdens deze cursus worden de belangrijkste aspecten binnen indesign duidelijk uitgelicht. Goede oefeningen met fijne stem van Martijn.

 24. Ik had mij het boek indesign CC aangeschaft van Visual Steps maar alles was me nog niet helemaal duidelijk. Ook omdat de versie InDesign waar ik nu mee werk een nieuwere is. Dus het was alles beetje uitzoeken totdat ik deze cursus tegen kwam. Het begint heel simple ne gaat steeds dieper de stof in. Het is heel makkelijk bij te houden en met de oefenbestanden. Ben nu al een heel stuk verder en weet nu al een groot deel waar de toeters en de bellen staan.
  Een aanrader!!

 25. Ik heb deze online Cursus Indesign met plezier en interesse gevolgd. Als “leek” was het goed te doen.
  Wil niet zeggen dat ik nu expert ben. De cursus ga ik dankbaar gebruiken als naslagwerk.
  Dank Martijn.

 26. Deze cursus is aan te raden en is ook handig om te bekijken wanneer je met iets in de knoop zit in je eigen werk. Er worden vele features uitgelegd die niet in de standaardmenus gemakkelijk te ontdekken zijn maar toch zeer handig zijn.

 27. De cursus was goed te volgen voor beginners en was heel interessant. Ook de tijd van de cursus viel mij erg mee,

 28. Zeer heldere uitleg, duidelijk.
  Martijn legt eigenlijk alles uit waar je op zit te wachten.
  In principe is het nu vooral oefenen oefenen oefenen.
  Bedankt!

 29. Ik stond met een blanco indesign voor me en was alles een beetje aan het uitzoeken totdat ik deze cursus tegen kwam. Het begint heel simple ne gaat steeds dieper de stof in. Het is heel makkelijk bij te houden en met de oefenbestanden kun je ook meteen doen wat hij doet en zo meer leren. Heel fijne en ben nu al zo verrast wat ik allemaal al kan in indesign. Echt een aanrader!!

 30. Fijne cursus om bekend te raken met het programma InDesign. Ook als je nog helemaal geen kennis over Adobe hebt.

 31. Martijn heeft een rustige stem en gaat door alle stappen op een fijn tempo.
  Het is een lange cursus, maar aan het einde heb je ook wat!
  Ook de oefenbestanden bieden veel hulp.

 32. Rustig en volledig uitgelegd. Zo krijg je een heel goed beeld van de mogelijkheden van InDesign. Paar keer terugkijken als je het niet snapt maar met 2e scherm er bij en direct zelf aan de slag met de oefenbestanden kom je een heel eind! FIJN Dank Martijn. (Command of Cntrl 😉 weet ik nu wel!)

 33. Ik had nog geen ervaring met InDesign en ben dan ook zonder enige voorkennis deze cursus begonnen. Veel onderwerpen zijn langs gekomen en de uitleg was makkelijk te begrijpen voor een beginner. De bijgeleverde oefenbestanden waren ook erg handig!

 34. Slimme manier om grafische programma’s te leren. Met de I pad erlangs op Een laptop alles ‘nagedaan’. Werkt perfect. Als t soms wat snel gaat, even terug en je bent er weer. Direct aansluitend een document gemaakt, dat wat vergeten was even gemakkelijk terug gekeken. Prima dus.

 35. Hoewel ik al wat van de basis van Indesign af weet, vond ik dit toch een fijne cursus omdat er een aantal weetjes voorbij kwamen die heel handig zijn. Daardoor kun je nog efficiënter werken in Indesign en dat is altijd meegenomen. Verder is de stem van Martijn heel prettig om naar te luisteren en zijn commentaar is goed gedoseerd waardoor je niet het idee hebt dat de lessen te lang of te kort zijn.

47Levenslange toegang
Of
Volg deze en alle andere cursussen gratis met Soofos Plus (vanaf €12,50 p/m)
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+321 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus

🚀Maak jouw gratis Soofos account aan

Ontdek Soofos met 30 gratis cursussen en kickstart jouw ontwikkeling.

Vul je gegevens in en ga direct aan de slag


Heb je al een account?

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

👋Welkom terug

Ga verder waar je gebleven was.

Login op jouw account


Heb je nog geen account?

👨‍🏫Word instructeur

Geef online les  in een handomdraai, vind direct cursisten en verdien geld met jouw kennis

Vul je gegevens in en start met online lesgeven

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden, de instructeur policy en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.