Online Cursus InDesign CS5/CS6

Martijn van Weeghel · 3 februari 2022
Na deze online cursus InDesign kun je volledig uit de voeten met Adobe Indesign en leer je alles wat je over het opmaken van pagina's voor drukwerk.
 • 11 Hoofdstukken
 • 53 Lessen
 • 4u 29min
 • Cursus Certificaat

Dit staat je te wachten:

 • Alles over Adobe InDesign.
 • De geheimen van DTP kennen.
 • Leer InDesign kennen en gebruiken.
 • Aan de hand van videolessen en opdrachten.

Leer alles over grafisch ontwerp met InDesign

Adobe InDesign is een zogeheten desktop publishing programma (DTP-programma). Dit betekent dat het programma met name gebruikt wordt voor het opmaken van pagina’s voor drukwerk. Het heeft uitgebreide functies en is daardoor het ideale programma voor het maken van boeken en tijdschriften. InDesign kan je echter ook gebruiken voor kleinere projecten, zoals visitekaartjes of posters. Dit maakt het programma flexibel en de applicatie van Adobe is daardoor geliefd onder de grafisch ontwerpers.

Omschrijving van deze cursus DTP met InDesign

In deze online cursus InDesign leer je alles over het maken, opmaken en vormgeven van drukwerk met het programma InDesign van Adobe. Belangrijke dingen die je gaat leren in deze cursus hebben te maken met de pagina’s, teksten, afbeeldingen en lay-outs. Je gaat bijvoorbeeld lay-outs vullen met meerdere soorten content. Ook ga je aan de slag met de vormgeving van teksten en afbeeldingen, zodat je een compleet plaatje leert te maken. Genoeg te doen dus!

In deze online cursus InDesign krijg je les van Martijn van Weeghel. Martijn is al jarenlang actief in de grafische sector en heeft daarom veel ervaring met het programma. Aan de hand van video’s en opdrachten neemt Martijn je mee door het hele programma. Daardoor leer je niet alleen snel, maar bouw je direct ervaring op. Na aankoop heb je meteen levenslang toegang tot de cursus en kan je direct van start, dat is uiteraard wel zo handig!

Ben je benieuwd hoe zo’n les eruit ziet? Bekijk dan bovenaan de pagina de gratis les over zoomen en navigeren in InDesign. Je kunt ook door het cursusoverzicht beneden scrollen, daar staan namelijk nog een aantal gratis lessen. Zo kan je meteen zien of het volgen van een online cursus bij je past.

In deze online cursus InDesign leer je:

Werken met de interface van het DTP-programma InDesign;

Documenten aan te maken en te beheren in InDesign;

 Werken met meerdere pagina’s en met tekstkaders;

Werken met kleurstalen, kleurverloop en staalbeheer;

Hoe tekstvormgeving, typografie en stijlen werken in InDesign;

Tabellen in te voegen en vorm te geven;

 Werken met zowel eenvoudige als complexe vormen;

 Grafische kaders en koppelingen maken in InDesign;

 Objecten, effecten en objectstijlen toe te passen;

Drukwerk en bestanden te exporteren en af te drukken.

Wie is de doelgroep voor deze online cursus InDesign?

Deze online cursus is geschikt voor iedereen die InDesign heeft of wilt aanschaffen. Zeker voor de persoon die enthousiast is over grafisch ontwerp of drukwerk is InDesign echt een aanrader, omdat je er veel kanten mee op kan. Dus ben je opzoek naar een programma waarmee je professioneel aan de slag kan met DTP? Dan is dit een programma van Adobe dat je moet hebben.

Benodigdheden om deze cursus succesvol af te ronden:

Om deze cursus tot een goed einde te brengen heb je een internetconnectie nodig, zodat je de video’s waaruit deze cursus bestaat kan kijken. Ook heb je deze nodig om de vele oefenbestanden te downloaden waarmee je aan de slag gaat. Ten slot is het een aanrader om Adobe InDesign te hebben, zodat je mee kan doen met de oefeningen en de nieuwe kennis meteen in de praktijk uit te proberen. InDesign kan je downloaden met een Creative Cloud lidmaatschap of als losse applicatie. Heb je nog geen abonnement op de Creative Cloud of Adobe InDesign? Bekijk dan hier de website van Adobe!

Waarom deze online cursus volgen?

In deze cursus leer je alles over het programma InDesign van Adobe. Na het volgen van deze cursus kan je dus aan de slag met jouw eigen grafische werk. De cursus is geschikt voor iedereen die meer wilt leren over InDesign of over grafisch ontwerp. Voor zowel de beginnende als de gevorderde grafisch ontwerper is deze cursus geschikt. Doordat je de cursus altijd en overal terug kan kijken, heb je dus altijd een handleiding bij de hand.

Disclaimer: Dit artikel bevat een affiliate link. Dat wil zeggen dat als jij je aanmeldt via deze link, Soofos hier een kleine bijdrage voor ontvangt.

Cursus inhoud

Vouw uit

Over de instructeur

Martijn is een expert als het aankomt op skills voor grafische vormgeving en videoproductie. Van Photoshop tot After Effects, in no-time leert hij je de kneepjes van het vak. Dankzij zijn leergierigheid en ondernemende geest weet hij ook alles over marketingtools als MailChimp, en webdesign met WordPress. Benieuwd naar alle cursussen van Martijn? Bekijk hier zijn aanbod.

Reviews

4.5 Gemiddelde beoordeling

77 Beoordelingen

 • 5
  37
 • 4
  38
 • 3
  2
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Erg fijne cursus! Alles wordt rustig en duidelijk uitgelegd.

 2. Duidelijk uitgelegd, handige video’s (ook om terug te kijken).

 3. Ik ben zeer tevreden over deze InDesign cursus. Ik had mezelf het een en ander aangeleerd met InDesign, maar heb door de cursus toch wel meer inzicht gekregen in wat het programma allemaal kan. Voor veel opties zijn makkelijke sneltoetsen, dus het gaat me de volgende keer een stuk sneller af. De instructeur legde het allemaal erg duidelijk uit.
  Mijn huidige versie van InDesign verschilt inmiddels wel een beetje met de versie van de cursus, maar vrij veel is hetzelfde (of makkelijk ergens anders te vinden).

 4. Goede uitleg voor mijn eerste kennismaking met Indesign.

 5. Duidelijke, to the point, uitleg. Fijn dat als t weer wat weggezakt zou zijn, dat je altijd opnieuw kunt kijken.

 6. De cursus is goed te doen en makkelijk te volgen. Ik heb nu voldoende geleerd om met Indesign aan de slag te gaan.

 7. Een rustige stem begeleid je van a tot z door de vele (verborgen) opties van InDesign. Van sneltoets tot slagschaduw, alles zit erin voor een relatieve beginner zoals ik, maar ook voor gevorderden zullen er talloze tips en tricks zijn!

 8. Duidelijke uitleg! Makkelijk te volgen en ermee aan de slag. Dank.

29Levenslange toegang
Of
Volg deze en alle andere cursussen gratis met Soofos Plus (vanaf €12,50 p/m)
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 490 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus

10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🚀Maak jouw gratis Soofos account aan

Ontdek Soofos met 40 gratis cursussen en kickstart jouw ontwikkeling.

Vul je gegevens in en ga direct aan de slag

Heb je al een account?

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

👋Welkom terug

Ga verder waar je gebleven was.

Login op jouw account

Heb je nog geen account?

👨‍🏫Word instructeur

Geef online les  in een handomdraai, vind direct cursisten en verdien geld met jouw kennis

Vul je gegevens in en start met online lesgeven

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden, de instructeur policy en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.