Starten met Adobe InDesign

Jildou · 13 Mei 2024
Leer alles wat je nodig hebt om een eigen publicaties te maken in InDesign, zoals flyers, visitekaartjes, posters, folders of complete boekwerken en hoe je deze op de juiste manier kunt exporteren.
 • Beginner
 • 54 Lessen
 • 3u 25min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Basishandelingen uitvoeren in InDesign.
 • Werken met tekst en paginabeheer.
 • Werken met afbeeldingen.
 • Projecten exporteren naar PDF.

Let op! Deze cursus is uit 2019. Het grootste gedeelte van deze cursus is nog actueel en bruikbaar. Wil je toch liever de nieuwste cursus InDesign volgen? → Via deze link kom je bij de nieuwste Adobe InDesign cursus (2024)!

Cursus inhoud

Vouw uit

Online cursus Adobe InDesign

InDesign biedt hoge creatieve vrijheid en productiviteit als het gaat om het ontwerpen van diverse pagina’s. Het programma werkt naadloos samen met Adobe Photoshop en Illustrator, want dit zijn de programma’s waarin je je logo’s, illustraties en afbeeldingen in voorbereidt. Met Adobe InDesign kun je elk ontwerp realiseren, of het nu gaat om een flyer, visitekaartje, poster, folder of een compleet boekwerk.

Voor een abonnement op Creative Cloud of Adobe InDesign kun je terecht op de website van Adobe!

Wat leer je in deze cursus Starten met InDesign?

Uiteraard werk je in deze cursus met de nieuwste mogelijkheden en technieken die InDesign biedt. Je leert onder meer hoe je een document moet opzetten in verschillende formaten voor verschillende doeleinden. Je leert hoe je tekst importeert en opmaakt in een lay-out. Er wordt ook aandacht besteed aan het correct opmaken van tekst en alinea’s. Maar natuurlijk hoort ook het plaatsen, vormgeven en positioneren van illustraties, afbeeldingen en decoratieve vormen bij de benodigde basiskennis. Aan het einde van deze cursus beheers je de basistechnieken van dit veelzijdige opmaakpakket en kun je direct aan de slag gaan.

De cursus bestaat uit totaal 47 videolessen (54 lesonderdelen inclusief video’s en oefenbestanden). Bij de meeste lessen horen oefenbestanden die je kunt downloaden. Je krijgt les van Jildou Oost, zij heeft al ruim tien jaar ervaring in het lesgeven in DTP en werkt al jaren met Adobe InDesign. Zij kent het programma van binnen en van buiten. In deze online cursus leert zij jou aan de hand van video’s en opdrachten stap voor stap hoe jij mooie documenten kunt maken met Adobe InDesign. Ben jij benieuwd hoe een les eruit ziet? Bekijk dan de gratis proefles bovenaan deze pagina of bekijk één van de gratis lessen in het cursusoverzicht.

In deze online cursus behandelen we onder andere:

Basishandelingen in Adobe InDesign.

Werken met tekst (en tekstkaders) en de vormgeving ervan.

Pagina’s aan te maken en automatische opmaak te gebruiken.

Kaders aan te maken en deze vorm te geven.

Werken met vectoren en vectormanipulatie.

Werken met illustraties en afbeeldingen in InDesign.

De uiteindelijke export van je project naar een PDF-bestand.

Benieuwd hoe deze cursus gegeven wordt? Bekijk dan de gratis introductieles bovenaan de pagina of scroll door het cursusoverzicht en bekijk een van de gratis lessen. Na aankoop kun je direct van start met de cursus. Is de cursus toch niks voor jou? Geen probleem, binnen 14 dagen kun je de cursus kosteloos retourneren.

InDesign CC 2019

Deze cursus is gebaseerd op InDesign CC 2019 en vormt een goede, solide basis om te leren werken met het programma. Ook met andere, nieuwere versies van de software kun je deze cursus goed volgen!

Wat biedt deze complete cursus InDesign?

Leer allerlei soorten publicaties maken in InDesign.

 Onbeperkte toegang.

 Les van een DTP instructeur met 10 jaar ervaring.

3,5 uur aan videomateriaal.

Inclusief oefenbestanden, zodat je zelf kan uitproberen.

Niet tevreden? Binnen 14 dagen kan je gewoon je geld terugkrijgen.

Waarom deze cursus over InDesign volgen?

Leer in deze online cursus InDesign alles over het maken van publicaties. Je leert alles wat je nodig hebt een eigen publicatie te maken en deze vervolgens te exporteren naar PDF. Deze cursus is geschikt voor de beginnende DTP’er. Zo kan je bijvoorbeeld als fan van grafisch werk of zelfs als hobbyist veel leren over het maken bestanden.

Start en leer vandaag nog alles over InDesign!

Disclaimer: Dit artikel bevat een affiliate link. Dat wil zeggen dat als jij je aanmeldt via deze link, Soofos hier een kleine bijdrage voor ontvangt.

Over de instructeur

Jildou

23 Cursussen

Mijn naam is Jildou Oost en ik ben al ruim 15 jaar werkzaam bij House of Media als docent DTP. Naast voor de klas staan, houd ik me ook bezig met het ontwikkelen van lesmateriaal en het vervaardigen van videocursussen voor House of Training. Mijn grote liefde binnen het vak is het maken van (digitale) boeken en daarom is het programma InDesign ook mijn torenhoge favoriet! Met de cursus Starten met InDesign wil ik mensen die net beginnen met dit prachtige programma snel op weg te helpen door in een korte serie een aantal veelgebruikte Tools en werkwijzen te laten zien. En ik hoop stiekem dat ze daarna zo besmet zijn met het InDesign virus, dat ze doorgaan met het ontdekken van dit geweldige stuk software en de meest prachtige publicaties zullen gaan maken!

Beoordelingen

4.4 Gemiddelde beoordeling

10 Beoordelingen

 • 5
  5
 • 4
  4
 • 3
  1
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Leuke cursus om te volgen, heel leerzaam en vooral goed te volgen door de prettige stem.

 2. Heldere uitleg en goed te volgen instructies, om te starten met indesign.

 3. Fijn om te volgen en om mee te doen!

 4. Erg duidelijk en korte video’s. Heb er veel aan gehad!

 5. Deze cursus kon ik goed volgen. Heel duidelijke uitleg waarbij de docent je meeneemt door de toepassingen van InDesign. Minpuntje: de lessen van hoofdstuk 4 zijn niet klaar om gedownload te worden, ondanks meerdere verzoeken.

 6. Goed te volgen, heb veel tips gehad en ben er echt wijzer uit geworden.

 7. Goede cursus om de basisbeginselen van InDesign te leren. Duidelijk uitgelegd.

 8. Fijne cursus, goed te volgen en duidelijke uitleg.

35Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 111 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.